Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе ме интересира едно прашана вака јас сум на здрава исхрана везбам во таратана и сега во таратана пиев само вода али сега почнав да си растварам едно витаминско апче мултивитамини значи сите витамини ги содржи го растварам со вода во шише па некој вика штетно е да пиеш некој ти треба одлично штознам апчинава витамински се на kruger germanski:)

Темава ја пратам подолг период и навистина сум импресиониран од постовите. Меѓутоа во мислењата ко ги читав, не најдов конкретен одговор на едно прашање кое и мене лично ме интересира.
Дали 15 години е доволна возраст за земање суплементи, се разбира со посебен режим на исхрана и тренинг.
Ви благодарам однапред, Кристијан.

Ме интересира искуства, доколку има некој вежбано тука?

http://bodybuilding.com.mk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=63&Itemid=144

Солидна теретана, но ќе мораш сам да ја посетиш и видип дали би ти одговарала.

--- надополнето ---

Луѓе ме интересира едно прашана вака јас сум на здрава исхрана везбам во таратана и сега во таратана пиев само вода али сега почнав да си растварам едно витаминско апче мултивитамини значи сите витамини ги содржи го растварам со вода во шише па некој вика штетно е да пиеш некој ти треба одлично штознам апчинава витамински се на kruger germanski:)
Немаш потреба од плашење, слободно пиј ги за време на тренинг.

--- надополнето ---

Темава ја пратам подолг период и навистина сум импресиониран од постовите. Меѓутоа во мислењата ко ги читав, не најдов конкретен одговор на едно прашање кое и мене лично ме интересира.
Дали 15 години е доволна возраст за земање суплементи, се разбира со посебен режим на исхрана и тренинг.
Ви благодарам однапред, Кристијан.
Суплементи, додатоци во исхраната, слободно можеш да користиш. Само внимавај на препораките кои се напишани на етикетата, кај одредени производи.

Суплементи, додатоци во исхраната, слободно можеш да користиш. Само внимавај на препораките кои се напишани на етикетата, кај одредени производи.
Ви благодарам за одговорот. Ако не ви е тешко, може ли да ми препорачате некој суплемент/и кои би одговарале на мојата возраст и упатство за нивно конзумирање.

Кој Л-карнитин би ми го препорачале ? Видов неколку на ALLMAX,Optimum Nutrition,е сега дали таблети или течен ? И што мислите за поефтините баш видов од зегин каталогот од Геофарм Л-карнитин 30 таблети за 415 ден,и од Тримекс 30 таблети за 978 ден :raz:

Како може на Kruger фирмата шо произведува витамини да бидат штетни.. Мора ли на све да верувате и кој бил тој што ти спомнал такво нешто? Пиј слободно НИШТО неможе да ти стане.. А ти со 15 години немора да земаш суплементи, а ако веќе земаш whey протеин ти е најбитно нешто па после следуваат други ствари.. Само внимавај на некој пишува дека се за лица над 18 години.. Тие не ти се потребни

Како е билдеришта? : )))

Јас направив пауза летово, 2-3 месеци ми се фатија невежбање. Сега од Септември пак ќе се запнам у теретана, има мускули да фрчат :pos:
За некој месец дена се надевам дека ќе се вратам во старата форма, ако не е и подобро.

kikac 123,
Која е целта која сакаш да ја постигнеш?

--- надополнето ---

Кој Л-карнитин би ми го препорачале ? Видов неколку на ALLMAX,Optimum Nutrition,е сега дали таблети или течен ? И што мислите за поефтините баш видов од зегин каталогот од Геофарм Л-карнитин 30 таблети за 415 ден,и од Тримекс 30 таблети за 978 ден :raz:
Погледни ја и споредија концентрацијата. .

Погледни ја и споредија концентрацијата. .
Целта е да развијам добро,атлетско тело со нормални пропорции и да зголемам стамина. Не планирам да се занимавам со бодибилдинг професионално.

Почнав да земам Super Amino 4800 амино киселини. Препорачаната доза е 3х3 дневно. Дали има временски период колку време треба да се пијат ( да се прави пауза на месец дена пример) или не мора. И дали ќе ми помогнат за побрзо качување маса.

Почнав да земам Super Amino 4800 амино киселини. Препорачаната доза е 3х3 дневно. Дали има временски период колку време треба да се пијат ( да се прави пауза на месец дена пример) или не мора. И дали ќе ми помогнат за побрзо качување маса.
Нема потреба од правење на пауза, ако можеш да си ги дозволиш финансиски. Но, воопшто нема да ти помогнат за побрзо да качиш на мускулна маса.

--- надополнето ---

Од 500мг(таблети) до 1300мг(течни) е најчесто,што би било подобар избор ?
Ти реков д аја споредиш концентрацијата за да ја увидиш разликата во цена. Инаку се што е квалитетно е одлично.

Нема потреба од правење на пауза, ако можеш да си ги дозволиш финансиски. Но, воопшто нема да ти помогнат за побрзо да качиш на мускулна маса.
А во што помагаат амино киселините? Колку што знам секој протеин е направен од аминокиселини.

А во што помагаат амино киселините? Колку што знам секој протеин е направен од аминокиселини.
sajSiGa,
конкретно, аминокиселините кои ги земаш, може да ти ја збогатат дневната исхрана и сочуваат оние мукули кои ги иимаш на себе.
Дефинитивно, аминокислените (кои се составен дел на белковините) се градивната материја која е потребна за одржување на мускулното ткиво и создавање посилни и поголеми мускулни влакна. Но, ова создавањето е процес каде е потребно соодветна количина на аминокиселини и тежински оптеретувања, секојдвено на подолг временски период.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom