Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Луѓе ме интересира едно прашана вака јас сум на здрава исхрана везбам во таратана и сега во таратана пиев само вода али сега почнав да си растварам едно витаминско апче мултивитамини значи сите витамини ги содржи го растварам со вода во шише па некој вика штетно е да пиеш некој ти треба одлично штознам апчинава витамински се на kruger germanski:)

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Темава ја пратам подолг период и навистина сум импресиониран од постовите. Меѓутоа во мислењата ко ги читав, не најдов конкретен одговор на едно прашање кое и мене лично ме интересира.
Дали 15 години е доволна возраст за земање суплементи, се разбира со посебен режим на исхрана и тренинг.
Ви благодарам однапред, Кристијан.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Ме интересира искуства, доколку има некој вежбано тука?

http://bodybuilding.com.mk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=63&Itemid=144
Солидна теретана, но ќе мораш сам да ја посетиш и видип дали би ти одговарала.

--- надополнето ---

Луѓе ме интересира едно прашана вака јас сум на здрава исхрана везбам во таратана и сега во таратана пиев само вода али сега почнав да си растварам едно витаминско апче мултивитамини значи сите витамини ги содржи го растварам со вода во шише па некој вика штетно е да пиеш некој ти треба одлично штознам апчинава витамински се на kruger germanski:)
Немаш потреба од плашење, слободно пиј ги за време на тренинг.

--- надополнето ---

Темава ја пратам подолг период и навистина сум импресиониран од постовите. Меѓутоа во мислењата ко ги читав, не најдов конкретен одговор на едно прашање кое и мене лично ме интересира.
Дали 15 години е доволна возраст за земање суплементи, се разбира со посебен режим на исхрана и тренинг.
Ви благодарам однапред, Кристијан.
Суплементи, додатоци во исхраната, слободно можеш да користиш. Само внимавај на препораките кои се напишани на етикетата, кај одредени производи.

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Суплементи, додатоци во исхраната, слободно можеш да користиш. Само внимавај на препораките кои се напишани на етикетата, кај одредени производи.
Ви благодарам за одговорот. Ако не ви е тешко, може ли да ми препорачате некој суплемент/и кои би одговарале на мојата возраст и упатство за нивно конзумирање.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Кој Л-карнитин би ми го препорачале ? Видов неколку на ALLMAX,Optimum Nutrition,е сега дали таблети или течен ? И што мислите за поефтините баш видов од зегин каталогот од Геофарм Л-карнитин 30 таблети за 415 ден,и од Тримекс 30 таблети за 978 ден :raz:

Член од
27 март 2007
Мислења
584
Поени од реакции
37
Како може на Kruger фирмата шо произведува витамини да бидат штетни.. Мора ли на све да верувате и кој бил тој што ти спомнал такво нешто? Пиј слободно НИШТО неможе да ти стане.. А ти со 15 години немора да земаш суплементи, а ако веќе земаш whey протеин ти е најбитно нешто па после следуваат други ствари.. Само внимавај на некој пишува дека се за лица над 18 години.. Тие не ти се потребни

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Како е билдеришта? : )))

Јас направив пауза летово, 2-3 месеци ми се фатија невежбање. Сега од Септември пак ќе се запнам у теретана, има мускули да фрчат :pos:
За некој месец дена се надевам дека ќе се вратам во старата форма, ако не е и подобро.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
kikac 123,
Која е целта која сакаш да ја постигнеш?

--- надополнето ---

Кој Л-карнитин би ми го препорачале ? Видов неколку на ALLMAX,Optimum Nutrition,е сега дали таблети или течен ? И што мислите за поефтините баш видов од зегин каталогот од Геофарм Л-карнитин 30 таблети за 415 ден,и од Тримекс 30 таблети за 978 ден :raz:
Погледни ја и споредија концентрацијата. .

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Погледни ја и споредија концентрацијата. .
Целта е да развијам добро,атлетско тело со нормални пропорции и да зголемам стамина. Не планирам да се занимавам со бодибилдинг професионално.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Почнав да земам Super Amino 4800 амино киселини. Препорачаната доза е 3х3 дневно. Дали има временски период колку време треба да се пијат ( да се прави пауза на месец дена пример) или не мора. И дали ќе ми помогнат за побрзо качување маса.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Почнав да земам Super Amino 4800 амино киселини. Препорачаната доза е 3х3 дневно. Дали има временски период колку време треба да се пијат ( да се прави пауза на месец дена пример) или не мора. И дали ќе ми помогнат за побрзо качување маса.
Нема потреба од правење на пауза, ако можеш да си ги дозволиш финансиски. Но, воопшто нема да ти помогнат за побрзо да качиш на мускулна маса.

--- надополнето ---

Од 500мг(таблети) до 1300мг(течни) е најчесто,што би било подобар избор ?
Ти реков д аја споредиш концентрацијата за да ја увидиш разликата во цена. Инаку се што е квалитетно е одлично.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Нема потреба од правење на пауза, ако можеш да си ги дозволиш финансиски. Но, воопшто нема да ти помогнат за побрзо да качиш на мускулна маса.
А во што помагаат амино киселините? Колку што знам секој протеин е направен од аминокиселини.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
А во што помагаат амино киселините? Колку што знам секој протеин е направен од аминокиселини.
sajSiGa,
конкретно, аминокиселините кои ги земаш, може да ти ја збогатат дневната исхрана и сочуваат оние мукули кои ги иимаш на себе.
Дефинитивно, аминокислените (кои се составен дел на белковините) се градивната материја која е потребна за одржување на мускулното ткиво и создавање посилни и поголеми мускулни влакна. Но, ова создавањето е процес каде е потребно соодветна количина на аминокиселини и тежински оптеретувања, секојдвено на подолг временски период.

Kajgana Shop

На врв Bottom