Нема шанси, оваа од 2.3 кг има 69 дози, таа од 908грама треба да има 29-30 дози. Една доза е 31 грам(25грама протеини). Внатре имаш мерилка.Едно прашање,дали знаеш колку дози содржи allwhey-ов од 908грама,мислам дека се 50 дози ама не сум сигурен...
Нема шанси, оваа од 2.3 кг има 69 дози, таа од 908грама треба да има 29-30 дози. Една доза е 31 грам(25грама протеини). Внатре имаш мерилка.
Кој тоа кај нас прави анализи на примероците од допинг контролите во Македонија?!Има допинг контроли колку што знам во фудбалот и кошарката кај нас.Ретко, но сепак има. Не ми беше намерата нешто да навредам, иако претпоставувам дека тоа ви дошло на памет прво, бидејќи знам дека скапи се допинг контролите заради немањето сопствени лаборатории, чисто онака ме интересираше дали се спроведуваат такви тестови кај нас во бодибилдингот.
се е до распоредот, на левиот крај од масата ставаш месото, на десниот јајцата, у средина нешто покалорично. а ако си левак можеш да го смениш месото со јајцата :smir:Ајде некој дарежлив ако може да ми даде некој распоред за јадење за маса, така не многу скап
Паа знам дека во кошарката и фудбалот има бидејќи имаше околу април мај, тој период отприлика, нешто бунење околу тоа што македонската кошаркарска федерација немала пари за допинг тестови за финалето на плејофот. Така да реков дека ретко се прават такви тестови кај нас, ама ги има. Во фудбал знам по луѓе што имаат тренирано дека влагаат во соблекувална и бираат "random" 2-3 души за тест. Анализи на примероците прават во странство, бар така знам.Кој тоа кај нас прави анализи на примероците од допинг контролите во Македонија?!
Не навредуваш никого со прашањето, допингот е составен дел на целиот постоечки спорт.
Изгледа кога правиш bench press фаќаш широко многу, тоа е најчеста причина за болки во рамењата при вежбањето гради. Обично растојанието би требало да ти биде околу 78-81 cm од едниот до другиот показалец кога ќе ги ставиш рацете на шипката. Или па ако сеуште те болат рамењата а растојанието е добро, пробај некој период да вежбаш со поблиска поставеност на рацете, отприлика ширина на рамења. Кревањата послаби ќе ти бидат, не многу, но пак ќе ојачуваш, повеќе оптоварување ќе имаат трицепсите и ќе се оттргне дел од оптоварувањето од рамењата. Ако и тоа не ти успева консултирај се со лекар. Тоа би ти препорачал јас.Имам болки во рамото после вежбање гради. После тренингот и другиот ден ме боли рамото веќе подолго време. Дали Animal FLEX би ми помогнал? Дали некој има искуство со овој продукт?
Ако фудбалот и кошарката немаат пари за допинг контроли, што останува за било кој друг спорт во МК?!Паа знам дека во кошарката и фудбалот има бидејќи имаше околу април мај, тој период отприлика, нешто бунење околу тоа што македонската кошаркарска федерација немала пари за допинг тестови за финалето на плејофот. Така да реков дека ретко се прават такви тестови кај нас, ама ги има. Во фудбал знам по луѓе што имаат тренирано дека влагаат во соблекувална и бираат "random" 2-3 души за тест. Анализи на примероците прават во странство, бар така знам.
Незнам од каде ти се бројките за ширина на фатот при изведување потисок на рамна клупа?!Изгледа кога правиш bench press фаќаш широко многу, тоа е најчеста причина за болки во рамењата при вежбањето гради. Обично растојанието би требало да ти биде околу 78-81 cm од едниот до другиот показалец кога ќе ги ставиш рацете на шипката. Или па ако сеуште те болат рамењата а растојанието е добро, пробај некој период да вежбаш со поблиска поставеност на рацете, отприлика ширина на рамења. Кревањата послаби ќе ти бидат, не многу, но пак ќе ојачуваш, повеќе оптоварување ќе имаат трицепсите и ќе се оттргне дел од оптоварувањето од рамењата. Ако и тоа не ти успева консултирај се со лекар. Тоа би ти препорачал јас.
за качување маса, треба да јадеш најмалку 5 пати дневно, а најдобро е 6, за телото да се префли во анаболичка стаза и со тоа се успорува емтаболизмот, јади често макарони, риба, пилешко и живи јајца секој ден, може и млеко пред спиење, леб, овошје, и чоколатца мали. ако јадеш на секои 3 саата за 1 недла барем 0,4 кг ке качишАјде некој дарежлив ако може да ми даде некој распоред за јадење за маса, така не многу скап
http://herkules.com.mk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=60Ми треба контакт за нарачка на гејнер на херкулес уште не добив одговор ако има некој информации за други нека ми прати тука или на ПП.
Ако оброците во текот на денот се чести и на кратки интервали, метаболизмот се убрзува.за качување маса, треба да јадеш најмалку 5 пати дневно, а најдобро е 6, за телото да се префли во анаболичка стаза и со тоа се успорува емтаболизмот, јади често макарони, риба, пилешко и живи јајца секој ден, може и млеко пред спиење, леб, овошје, и чоколатца мали. ако јадеш на секои 3 саата за 1 недла барем 0,4 кг ке качиш
За допинг тестот, да свесен сум дека во Македонија е тешко да се изведува, што само покажува колку помош имаме за било кој спорт. А за бројките за bench press, можеби не се доискажав целосно, тие што ги кажав бројки беа грубо средени од лично искуство и совети од искусни натпреварувачи во powerlifting, во однос на тоа сега би се доискажал дека е повеќе индивидуално каде ќе биде фатот, на кое растојание, зависи од градбата на поединецот слабите и јаките страни итн. Јас лично сум во тој ранг околу 78 cm оддалеченост од едниот до другиот показалец.Се разбира друг може на друго растојание да е појак и посигурен. Само сакав да посочам на soul 123 за болките во рамењата при bench press. Бидејќи е можно да фаќа прешироко и тоа да е причинител за болките. Но сепак тоа е само една варијанта и не велам дека е баш таа точна.Ако фудбалот и кошарката немаат пари за допинг контроли, што останува за било кој друг спорт во МК?!
Во бодибилдингот за сега на домашно ниво, нема допинг контрола. Но затоа пак на Европско и Светско првенство секогаш ИМА.
Незнам од каде ти се бројките за ширина на фатот при изведување потисок на рамна клупа?!
http://bodybuilding.com.mk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=63&Itemid=1442. Име: Стронг Џим - Strong Gym (член на ББФФМ)
Улица, населба, град: ул. Теодосије Гологанов бр. 58 (студентски дом Кузман), Центар, Скопје
Тип на вежбална: Фитнес и Бодибилдинг. Вклучува: Соблекувални за жени и мажи, тушеви за мажи и жени, вреќа за бокс, тренер за почетници.
Работно време: Пон-Саб 10:00-22:00, Нед 16:00-22:00
Цени: 1100,00 МКД месечно, 950,00 МКД студенти и ученици, 750,00 МКД од 10:00 до 17:00.
Телефон и веб-страна: 071/276-835