Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Ѓороски едно прашање далие подобро да земам посебно креатин монох... 100% и посебно протеин .... или од гејнерот хардмасс ?
Со гејнерот, кој е збогатен со креатин, глтамин и таурин, ќе добиеш многу на ТТ. Него го препорачувам за оние кои тешко добиваат на ТТ. Кај тебе, претпоставувам дека целта ти е да си појак и по мускулест, би ти препорачал да земеш креатин и протеин во комбинација.

--- надополнето ---

Дајте кажете како да го напумпам бицепсов, другите делови ми се ОК, само бицепсот некако ми е "внатре". Го вежбам еднаш неделно со потешка тежина... Дајте совети ? ако може и објаснување за Суперсериите :O ?
Слободно вежбај го двапати во неделата, изведувајки три вежби по три серии. Е сега, многу е важен и начинот на нивното изведување, како и интензитетот на вежбањето. Тоа се корегира само на лице место.

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
jas si go imam oformeno celoto telo i sum zadovolen samo malku me nervira delot od laktot nadole prema dlankata, pa ako znae nekoj nekoja vezba neka pise.

Напишано од
Голијат&
Дајте кажете како да го напумпам бицепсов, другите делови ми се ОК, само бицепсот некако ми е "внатре". Го вежбам еднаш неделно со потешка тежина... Дајте совети ? ако може и објаснување за Суперсериите :O ?

aj zemi ednoracni tekcinja i prvo digaj gi so polovina tezina od onaa koja sto mozes da ja krenes 10 pati.toa e za zagrevanje, potoa
napravi 2 do 3 serii so tezinata sto ti mozes da ja krenes 10 pati, a megju serija odmoraj 1 min. na krajot koga ke osetes deka toa ti e posledno diganje probaj da gi spustas tekcinjata 15 cm od bradata i nazat.a isto mozes i so diganje na sipka racetevo sirina na ramenata 2 serii po 10do 15 diganja. e sega zavisi sto sakas da si bilder ili onaka da imas dobro oformeni race

--- надополнето ---

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
фала на одговорот Ѓороски ќе те послуша .. :smir:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
Мене ми е доволно тоа што сум го направил до сега, и трицепсот и бицепсот ми се топ така да не ми треба повеќе несакам многу билдерско тело...
ти ако сакаш дигни и 200 на една рака...
тоа е тоа, секој со своите желби и потреби
позз
Nejkam da krenam 200 na edna raka .. zs poubo ke go izvezbam so 80 xD a ti kreni i 500 i pak dzabe ke ti e :) I normlano nekoj so svoi teorii... a nekoj so svoi fakti :)

FromSunWithLove

dance or die
Член од
1 февруари 2007
Мислења
524
Поени од реакции
13

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Nejkam da krenam 200 na edna raka .. zs poubo ke go izvezbam so 80 xD a ti kreni i 500 i pak dzabe ke ti e :) I normlano nekoj so svoi teorii... a nekoj so svoi fakti :)
хаха баш ме насмеа, факти, факти, факти, факт е дека ти имаш проблем со бицепсот, дека не си задоволен од неговиот изглед и големина, инаку не би прашувал како да го зголемиш така ? имаш право... секој со свои факти

Член од
15 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
Блажеј, ај напиши како вежбаш до сега и што сакаш да постигнеш. Така најлесно се помага и корегираат нечии грешки, од причина што се е индивидуално.
на пример гради... кога вежбав дефиниција правев 7 вежби со помала килажа 4 серии со 30-40 кила 12-16 повторувања,,,а сеа вежбам маса и правам 4 вежби со по 4 серии 10-8 повторувања 50-70 кила.......дали треба ист број вежби или е различно???дали е добро ова со го правам???

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
на пример гради... кога вежбав дефиниција правев 7 вежби со помала килажа 4 серии со 30-40 кила 12-16 повторувања,,,а сеа вежбам маса и правам 4 вежби со по 4 серии 10-8 повторувања 50-70 кила.......дали треба ист број вежби или е различно???дали е добро ова со го правам???
Во периодот на вежбање за маса или дефиницја, различен е пристапот во исхраната и кардиото. Тежинските тренинзи во тој период, кој трае од 8-12 недели се удвојуваат(недлено), но бројот на сериите на тренинг останува ист, како и обидот да се изработи тренинг со максимално оптеретување. Нормално поради намалувањето на калориите во исхраната ќе дојде до пад во силата и мал процент на пад во оптеретувањето со кое предходно си вежбал. Но, целта на што поголемо оптеретување е задржување на постоечкиот тонус на мускулите и цврстина. Истотака можеш да додадеш и една вежба плус, во која ќе ја изведуваш три серии, а ќе биде изолирачка и ќе го погодува само саканиот мускул. Внимавајте во овие периоди лесно се доаѓа до повреди. Немојте да се плашите да употребувате тешки оптеретувања, затоа што,правилото е, намалување на ЈХ како извор на енергија, но по можност да се задржи истиот калориски внес со зголмеување на белковините во исхраната. Водата (4-5 литри во денот) е задолжителна.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Како иде дозирањето на декстроза кога се чистиме? Една дозерка протеин и една дозерка (таа од протеинот) декстроза или помалце?

Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
342
со помала килажа 4 серии со 30-40 кила 12-16 повторувања
Хехе..помала тежина..Јас сега го почнав 4тиот месец како што одам во теретана и за гради моментално кревам 20кг.

И од мало има помало.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Како иде дозирањето на декстроза кога се чистиме? Една дозерка протеин и една дозерка (таа од протеинот) декстроза или помалце?
Декстрозата во овј период како додаток во оброкот после вежбање иде во сооднос 1:1 со протеинот.

Во 14.45 полетуваме за Маастрих, Холандија, каде ќе се вкрстиме во бој со најдобрите Европски билдери во моментов, за борба и освојување на најдобар пласман.
Ќе се обидам директно од местото на настанот да ви ја доловам атмосферата на едиснтвениот ББ форум во МК.

Поздрав.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.317
Европско ББ 2010? Сo среќа, очекуваме и по некое видео :)

Поздрав и се најдобро

Член од
15 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
Хехе..помала тежина..Јас сега го почнав 4тиот месец како што одам во теретана и за гради моментално кревам 20кг.

И од мало има помало.
:) на почетокот сите сме кревале до 20 кг..

ChocolateBuddha

one of a kind
Член од
4 мај 2010
Мислења
47
Поени од реакции
11
Пред неколку дена почнав да одам на теретана. Со оглед на тоа што сум студент и не можам да се држам целосно до прописите на исхрана бидејќи ги немам тие услови, ве молам за совет за исхрана, како да се хранам соодветно пред и после тренирање, кои состојки да ги внесувам повеќе и која храна е забранета да се консумира доколку сакам подобри резултати во зголемувањето на мускулна маса.

Ве молам за совет :) Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom