Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Клај јаже околу чело, доле врз тег и подигај ја главата, за вратни мускули. Така ми кажа еден Тајланѓанец, а бе, какви вратни имаше, ко чворови.

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Абе билдери:helou:Почнав да одам в теретана пред 2 недели(после пауза од 6 месеци)ама со училиштео имам време да одам два пати неделно само-па ме интересира дали е во ред ако не ги делам вежбите по групи туку вежбам за сите мускули на едно одење?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Не е во ред и немој да го правиш то.Ако немаш време не оди во теретана.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
Момци барам Микронизиран Креатин од Universal но никако неможам да најдам,некој да ми помогне?

napumpajse.com .... web strana kajsto mozes da go vidis,procitas se za nego i prodavnicata se naogja na
ul.Mitropolit Teodosije Golganov 26/A :smir:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Абе билдери:helou:Почнав да одам в теретана пред 2 недели(после пауза од 6 месеци)ама со училиштео имам време да одам два пати неделно само-па ме интересира дали е во ред ако не ги делам вежбите по групи туку вежбам за сите мускули на едно одење?
Чак Норис пошол в теретана :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

2 пати неделно подели си ги вежбите. Еден ден вежбај гради и бицепс, вториот ден грб и трицепс!

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
а рамо и нозе каде ??? стомак каде ??

со два дена тешко да постигнеш нешто...
ако не планираш да идеш на поголема килажа, можеш да вежбаш гради предно рамо бицепс, друг ден грб задно рамо трицепс... ама пак нозете ги немаш во комбинација.... ќе треба 3 саати да останеш во теретана...

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Денес за прв пат бев во теретана. Прво па мушко.
Вежбав бицепс, трицепс, нозе и стомачни. Доста е за прв пат, утре пак :)

Член од
16 февруари 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
poz bilderi :helou: imam procitani negde deka proteinot mozi da go mesam zaedno vo ovesni snegulki,i soino brasno.ke mozi da mi kazi nekoj dali e dobro da se mesat ili to so citav e dezinformacija.tnx pred vreme:uvo:

Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
343
Сакам да прашам...пошто ја почнав во теретана од апсолутна 0 пред 2 недели, за колку време би можел да очекувам некојси видливи резултати? Во теретана си ги работам стандардните вежби, без некојси големи килажи. Немам вишок килограми и не користам никакви додатоци. Ама не се клукам секој ден со мрсни работи, шекери и не знам ти што. Повеќе овошје јадам на сабајле, ручек и нешто ситно пред 19 часот.

Не, не ми се брза ама сакам онака ориентационо да очекувам. хехе.

Како било кај другите, после колку време кај нив биле видливи резултатите.

Член од
18 август 2007
Мислења
135
Поени од реакции
8
Друже, у теретана без малку форсирање резултатите се одолговлекуваат.. Мора малце да се форсира да добиеш на маса прво, па после тоа следуе чистење..
Значи мое мислење е тоа, ја вежбам некојси 4 ипол години, така ми кажале и така ти кажувам :) Сега си уште на почеток, али после ете еден месец дур ги навикнеш мускулите почни со малку форсирање, три серии со малку поголема килажа, дур као шо реков се добие малце на маса.. покасно ке се видат резултатите, за некој 4 до 5 месеци и ке бидеш прилично воодушевен :)) После моеш да си праиш поише серии со помала тежина за оформуење на мускулот, дефиниција.
Ова накратко го опишав, но мислам дека одприлика ме свати шо сакав да кажам. :wink:

Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
343
Друже, у теретана без малку форсирање резултатите се одолговлекуваат.. Мора малце да се форсира да добиеш на маса прво, па после тоа следуе чистење..
Значи мое мислење е тоа, ја вежбам некојси 4 ипол години, така ми кажале и така ти кажувам :) Сега си уште на почеток, али после ете еден месец дур ги навикнеш мускулите почни со малку форсирање, три серии со малку поголема килажа, дур као шо реков се добие малце на маса.. покасно ке се видат резултатите, за некој 4 до 5 месеци и ке бидеш прилично воодушевен :)) После моеш да си праиш поише серии со помала тежина за оформуење на мускулот, дефиниција.
Ова накратко го опишав, но мислам дека одприлика ме свати шо сакав да кажам. :wink:
напоредно одам, полека полека..сеуште не сум го поминал ни првиот месец.
ама имам волја.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
poz bilderi :helou: imam procitani negde deka proteinot mozi da go mesam zaedno vo ovesni snegulki,i soino brasno.ke mozi da mi kazi nekoj dali e dobro da se mesat ili to so citav e dezinformacija.tnx pred vreme:uvo:
Слободно мешај го овесни снегулки или некои житарици, но не и со соино брашно.

Сакам да прашам...пошто ја почнав во теретана од апсолутна 0 пред 2 недели, за колку време би можел да очекувам некојси видливи резултати? Во теретана си ги работам стандардните вежби, без некојси големи килажи. Немам вишок килограми и не користам никакви додатоци. Ама не се клукам секој ден со мрсни работи, шекери и не знам ти што. Повеќе овошје јадам на сабајле, ручек и нешто ситно пред 19 часот.

Не, не ми се брза ама сакам онака ориентационо да очекувам. хехе.

Како било кај другите, после колку време кај нив биле видливи резултатите.
Васе ти кажа во глобала како е вистински, но заборави да ти обрне внимание на она што ти го имаш пишано, а е погрешно. ИСХРАНА. Прилагодија исхраната према она што сакаш да го постигнеш. Ти си тоа што јадеш. Тренингот е само стимулација за раст или доколку се по него правиш погрешно,пропаст.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
868
Поени од реакции
343
Слободно мешај го овесни снегулки или некои житарици, но не и со соино брашно.

Васе ти кажа во глобала како е вистински, но заборави да ти обрне внимание на она што ти го имаш пишано, а е погрешно. ИСХРАНА. Прилагодија исхраната према она што сакаш да го постигнеш. Ти си тоа што јадеш. Тренингот е само стимулација за раст или доколку се по него правиш погрешно,пропаст.
Извини, ама не сватив што е погрешно. Да не сватиме погрешно. Мрсна храна одбегнувам ама не значи дека еднаш неделно нема да си купам нешто за душичката :) Исто, ако имам потреба од шеќер, ке си допуштам чоколадо. Како да ја прилагодам? Можно ли е да се има избалансирана исхрана (од сите продукти по малку да се јаде) или мора риба, пилешко, ориз и сл. работи?
186 висина и 75кг тежина. Сакам дефинирано тело. Ни да сум билдер ниту некој батка-горила. И онака мојата конституција е таква - slim. На нет читав дека не се потребни додатоци и слични работи за некој кој што тукушто почнал со вежбање.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Пазиш на исхрада, со тоа што внесуваш храна за мускулот односно храна што содржи протеин. Нема да видиш резултати ако јадеш повеќе јаглехридрати, масти, шеќери... од тоа мускулот не расте, од тоа сало се прави. Протеинот е битен за изградба на мускулот, затоа и се јаде риба пилешко телешко... имаат протеин, а немаат многу масти... за разлика од свинското или јагнешкото.
Ти со твојата висина и тежина треба само да јадеш повеќе месо, повеќе протеинска храна да внесеш, за да видиш некои промени, односно раст на мускул :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom