Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Ма-Ста-Пе

недоквакан од 1966
Член од
28 јуни 2009
Мислења
703
Поени од реакции
132
Hardcore G, пробај ја оваа модификација

5 celi jajca i casa jogurt
multivitamini b-coplex vit c i e

250 grama pileski stek so zelencuk i 2 vareni krompiri

Doza PROTEN so Oriz prethodno varen

Rucek 250 grama pileski stek so zelencuk i 2 vareni krompiri

kreatin
treing

posle trening-doza Gejner kreatin (dextroza ako mesto gejner upotrebuvas protein)

5 celi jajca so casa mleko

Griz so Ovesni snegulki (ova kako uzinka vo tekot na denot) vo tekot na denot 4-5 litri voda

plus i trublus 4 kapusli po edna pred rucek 2 pred trening i pred spienje toa bi bilo toa

B_O_K_I,
Slobodno primeni go toj nacin n aishrana, no zadolzitelno da imas vo sekoj obrok obilni salati. Vo zavisnost od izgledot kemoras povremeno da vnesuvas i jagleni hidrati, so cel da go pottiknes metabolizmot, za toj da ne se uspori so ovoj nacin na hranenje.

КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС брао бре старо

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Градни мускули во домашни услови?
освен склекови? иам и бучици од 3кг

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
И оваа можеш дома да ја импровизираш со 2 маси/столици........

Само ти треба поголема сила за оваа!

O

Orion.

Гостин
Почни да правиш секој ден склекови, 4 серии, 2 пати во денот, а репетиции колку што можеш. Прави ги склековите ПРАВИЛНО. Со тек на време ќе добиеш на сила и ќе можеш да правиш повеќе репетиции. Кога ќе можеш да направиш околу 30 правилни склекови во 8 серии 2 пати во денот како шо кажав погоре, ќе поминеш на понапредно ниво односно со ташна на грб.

Јас почнав вака, прво обични склекови, па после со ташна, па после продолжив во теретана. Позз

maricka

...
Член од
2 ноември 2009
Мислења
175
Поени од реакции
486
што мислите за степер (stepper), дали има резултати вежбањето на него, кои делови од телото се зацврстуваат итн итн?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Не прај секој ден склекови,пошо мускулите треба да се одмараат.
Јас би ти препорачал секој втор ден да правиш склекови,исто и јас правам така,правилни склекови значи:),4 серии,по 15 највеке.Со тек на време ке се навикнеш,ке добиеш на сила и ке можеш да правиш повеке склекови.Епа срекно :)

O

Orion.

Гостин
Не прај секој ден склекови,пошо мускулите треба да се одмараат.
Јас би ти препорачал секој втор ден да правиш склекови,исто и јас правам така,правилни склекови значи:),4 серии,по 15 највеке.Со тек на време ке се навикнеш,ке добиеш на сила и ке можеш да правиш повеке склекови.Епа срекно :)
Може слободно да прави склекови секој ден затоа што вежба со сопствената тежина а не со тегови. Јас вежбав секој ден и направив солидна груда:helou:

што мислите за степер (stepper), дали има резултати вежбањето на него, кои делови од телото се зацврстуваат итн итн?
А зошто би немало резултати? Со степерот се вежбаат нозете, најмногу ,,мава,, на листовите и задникот.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Може слободно да прави склекови секој ден затоа што вежба со сопствената тежина а не со тегови. Јас вежбав секој ден и направив солидна груда:helou:
Беај бе таму прв ден склекови да му пукнат грудите,па после да се излежава и када со топла вода и да ги масира со сапун грудите за да му се опуштата :)
Штом нема вежбано до сеа груди,нека одмара еден ден,да се навикне малце,нека вежба 2 недели како што му кажав,па после коа ке се навикне на склековите и тежината,може секој ден да ги прави без проблем.
Не сакам после да се жали тука сме го префорсирале :pos:

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Убав избор за аеробен тренинг и зацврстување првенсвено на нозе и задник.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Беај бе таму прв ден склекови да му пукнат грудите,па после да се излежава и када со топла вода и да ги масира со сапун грудите за да му се опуштата :)
Штом нема вежбано до сеа груди,нека одмара еден ден,да се навикне малце,нека вежба 2 недели како што му кажав,па после коа ке се навикне на склековите и тежината,може секој ден да ги прави без проблем.
Не сакам после да се жали тука сме го префорсирале :pos:
Можам по 15 у серија, 4 серии со по 45 секунди одмор.
А и не ме болат груди пошо иам праено склекови и претходно, ја терав табелата 100 склека за 6 недели, само не ја истерав до крај.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Можам по 15 у серија, 4 серии со по 45 секунди одмор.
А и не ме болат груди пошо иам праено склекови и претходно, ја терав табелата 100 склека за 6 недели, само не ја истерав до крај.
Епа не му ја мисли брат,почнувај слободно секој ден да вежбаш,со највеке одмор од 1 до 1 и пол минута и до лето звероња си :) мада и теретана треба да посетуваш ако сакаш целосен ефект на градите.
Ама нема врска,ја прекинав со теретана,дома вежбам за зезанција и имам доста ефект од склековите,не се жалам :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
Абе има некакви лоши последици ако се пие за време на вежбање енергетски пијалок?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Абе има некакви лоши последици ако се пие за време на вежбање енергетски пијалок?
При вежбање многу важно е телото да биде хидратирано. Енергетските пијалоци нагло ја зголемуваат енергијата, но полошо е што за брзо време дејството се губи и се чуствуваме уште по омалаксани од претходно.
Енергетските пијалоци исто како и алкохолот го дехидрираат телото што доведува до главоболка, несвестица и грчеви во мускулите.
НЕ ти препорачувам да пиеш енергетски пијалоци!

Kajgana Shop

На врв Bottom