Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
i koga poveke pravis treba da go upotrebis ona sto se narekuva-BALANS :)
ako ti forsiras,gledaj da isforsiras i so odmor...gledaj da spies dovolno, i pravilno da se ishranuvas. do katabolizam ne se doagja samo ako si se prevezbal.tuku i ako ne si dobro odmoren pa forsiras i red drugi pricini

i koga poveke pravis treba da go upotrebis ona sto se narekuva-BALANS :)
ako ti forsiras,gledaj da isforsiras i so odmor...gledaj da spies dovolno, i pravilno da se ishranuvas. do katabolizam ne se doagja samo ako si se prevezbal.tuku i ako ne si dobro odmoren pa forsiras i red drugi pricini

Кукло све тоа ми е јасно ама идев контра на све и се префорсирав:tapp:

2 години. Ама сега пред 2 месеца се изглупирав и се доведов до тотална превежбаност. Одмарав 1 месец и сега ми поминаа болките. Затоа го советував дечкото да не ја направи мојата грешка и да вежба 1 мускулна партија неделно
brat vaka sega,prasuvaj patalec a ne gatalec...ima dosta lugje sto za kratko vreme od premnogu mrsni zakrzlaveni i totalno zapostaveni sum uspeal da gi sredam(sega nekoi se neblagodarni,ama toa e nivni problem)...inaku jas eve vezbam povekje od 15 godini i momentalno pravam maratonski treninzi(koi davaat jak rezultat (vidi i samiot http://forum.kajgana.com/picture.php?albumid=1773&pictureid=21437 )...i ne sum imal problem so pretreniranost,i fala bogu bez povredi...ama sepak ne svakam,si se dovel do totalna pretreniranost?ili si imal bolki vo tetivite? toa se dve razlicni raboti...

a moze brat,da ti postiram i nekoi sliki od edno dete sto od mnogu debelo,zapusteno,mrzlivo i mnogu zakrzlaveno za nepoln mesec napraviv cudo za koe mnogumina(spored izjava na deteto i luge od samiot vrv na BB vo RM se cudele kako e mozno(toa go kaza deteto togash)...ako ima potreba ke postiram za da se znae sto i kako stojat rabotite,za da si znaes ti,a i nekoi drugi sto se pravat mnogu pametni...

Alpha, sonce se nadevam eden ke ima prilika da vezbas so mene i so pretsedatelot koj nitu e patalec nitu e gatalec tuku e VRV vo ovaa rabota i ne e shesta klasa tuku se zanimava so BB kolku sto nekoj go ima na ovoj svet. :) veke kontaktiravme po pm, koga sakas, moze da se dogovorime da udrime eden trening zaedno :)

Ja pak si imam problemi so zglobovite na ramoto , pred 3 godini go izmestiv levoto ramo pri trening , i sega slabo digam na taa strana .. ne custvuvam bolka , tuku samo zvuk se slusa koga vezbam ramo , isklucivo samo za levo lamo , so desno nemam problemi .. i ne samo vo treningot na ramo , mi stema i pti trening na pektoralni i dorzalni ..neso sovet , da go stegam , vrzuvam pred trening ??

moze da ti e izmesteno i ne osekas bolka posto taka ti se priviknalo. a sto vikas da go snimas, m? da vidis sto e rabotata...cisto kolku da znaes na sto si.:smir:

moze da ti e izmesteno i ne osekas bolka posto taka ti se priviknalo. a sto vikas da go snimas, m? da vidis sto e rabotata...cisto kolku da znaes na sto si.:smir:

Epa mozno li e 3 godini da ostane izmesteno :D Ne veruvam deka e uste , ali da ne ima nekoj posledici od toa sto mi se bese izmestilo ..Pred dve godini bev na doktor ali obicen pregled i mi vika u redu si , mozes da vezbas .. ali osekam deka levata strana mi ide slabo pri treninzi na ramo ( posebno na ramo ) , pektoralni i grb ..

Sega pred sekoj trening go zagrevam 10tina minuti , ali slusase zvuk kako pukanje koga go vezbam i osekam slabost na taa leva strana ..

Primer koga vezbam predno ramo so ednoracni , desnata strana lesno i glatko si ode , a levata treba baagi napor da ulozam za istata tezina ..toa mi e problemot ..:toe:

Mozno e, da se izmesti i da zarasne taka i da ne osekas bolka.
No toa sto velis slabo ti odi-veruvaj, site si imame poslaba strana. I mene levata mi e poslaba od desnata.
Zagrevaj dobro i ne mu ja misli. I mene mi e isto koga pravam so ednoracni tegovi.
Ama sepak nebi bilo loso edna snimka da si napravis.
Inaku pozitivni komplimenti od mene za toa sto go gledam na slikata. Bravo :)

brat vaka sega,prasuvaj patalec a ne gatalec...ima dosta lugje sto za kratko vreme od premnogu mrsni zakrzlaveni i totalno zapostaveni sum uspeal da gi sredam(sega nekoi se neblagodarni,ama toa e nivni problem)...inaku jas eve vezbam povekje od 15 godini i momentalno pravam maratonski treninzi(koi davaat jak rezultat (vidi i samiot http://forum.kajgana.com/picture.php?albumid=1773&pictureid=21437 )...i ne sum imal problem so pretreniranost,i fala bogu bez povredi...ama sepak ne svakam,si se dovel do totalna pretreniranost?ili si imal bolki vo tetivite? toa se dve razlicni raboti...

a moze brat,da ti postiram i nekoi sliki od edno dete sto od mnogu debelo,zapusteno,mrzlivo i mnogu zakrzlaveno za nepoln mesec napraviv cudo za koe mnogumina(spored izjava na deteto i luge od samiot vrv na BB vo RM se cudele kako e mozno(toa go kaza deteto togash)...ako ima potreba ke postiram za da se znae sto i kako stojat rabotite,za da si znaes ti,a i nekoi drugi sto se pravat mnogu pametni...

Za nepoln mesec? Premnogu kratok period soznam... postiraj brat zasto da ne vidime. Imav bolki vo podlakticata blizu laktot na 2te race. Sega e vo red! A bolkite vo racete mi se javija kako rezultat na pretreniranost. Ednostavno popushtija:D

Alpha, sonce se nadevam eden ke ima prilika da vezbas so mene i so pretsedatelot koj nitu e patalec nitu e gatalec tuku e VRV vo ovaa rabota i ne e shesta klasa tuku se zanimava so BB kolku sto nekoj go ima na ovoj svet. :) veke kontaktiravme po pm, koga sakas, moze da se dogovorime da udrime eden trening zaedno :)

Haahha vazi be zasto da ne:vozbud: I da znam za gjoroski deka e eden od bb ikonite vo mk

Mozno e, da se izmesti i da zarasne taka i da ne osekas bolka.
No toa sto velis slabo ti odi-veruvaj, site si imame poslaba strana. I mene levata mi e poslaba od desnata.
Zagrevaj dobro i ne mu ja misli. I mene mi e isto koga pravam so ednoracni tegovi.
Ama sepak nebi bilo loso edna snimka da si napravis.
Inaku pozitivni komplimenti od mene za toa sto go gledam na slikata. Bravo :)

Epa sega za sega taka teram , zagrevanjeto barem olesnuva.

fala za komplimentite :D :smir:

Za nepoln mesec? Premnogu kratok period soznam... postiraj brat zasto da ne vidime. Imav bolki vo podlakticata blizu laktot na 2te race. Sega e vo red! A bolkite vo racete mi se javija kako rezultat na pretreniranost. Ednostavno popushtija:D

Haahha vazi be zasto da ne:vozbud: I da znam za gjoroski deka e eden od bb ikonite vo mk
e da brat za nepoln mesec,i ke vidam mozno e i da postiram sliki,posto slikite vredat 1000 zbora.

inaku toa ne bi rekol deka e od pretreniranost,..povekje e od nepravilno vezbanje,neprilagodeni tezini i sl. vnimavaj na ovie faktori vo idnina:smir:

Одлича форма другар, те имам гледано на ФБ се гледа дека се разбираш... Ја немам искуство, ама имав исто проблеми со десното рамо, и послабо буткав, ама од инат го вежбав многу повеќе и болките ми ги снема.... Ама сега се гаѓав со топки снег и пак ми се врати мала болка во истото десно рамо:kesa: Инаку левак сум, можеби и тоа има некаква врска

Одлича форма другар, те имам гледано на ФБ се гледа дека се разбираш... Ја немам искуство, ама имав исто проблеми со десното рамо, и послабо буткав, ама од инат го вежбав многу повеќе и болките ми ги снема.... Ама сега се гаѓав со топки снег и пак ми се врати мала болка во истото десно рамо:kesa: Инаку левак сум, можеби и тоа има некаква врска
fala za komplimentyite,...ubavo si napravil sto si go forsiral desnoto ramo,i da, najverojatno e sto si levak,normalno e toa...hehhee ama ne se mavaj so topki ikolku i da ti e zdravo ramoto ke te boli...pozz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom