Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Ми требаат вежби за 6пек абс .... Не е битно тешки/лесни , ми треба за во најбрз можен рок =)

пс:Чили пиперка и Јогурт пред вежбање .... Аууу , кој сака да слабее - нема боље =)
Oва со чили пиперкава озбилно е?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ја зиам тоа пред кардио тренинг зашто тера на потење (Thermogenesis) а Јогуртот убрзава метаболизм ;)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
@Dek0
Да го патентираш ова кое сега го откри како тајна, нема да ти биде лоша идеа :pos2:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Ми требаат вежби за 6пек абс .... Не е битно тешки/лесни , ми треба за во најбрз можен рок =)

пс:Чили пиперка и Јогурт пред вежбање .... Аууу , кој сака да слабее - нема боље =)
Баш ќе го пробам овој чудо :D. Ако дејствуе имаш зеленки колку сакаш!!!

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43

Ова е најако нешто досега што сум го слушнал и никој не коментира дали е точно

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Хејтери сте , мене топ ми е =) па сеа ... Него , што стана со листата на стомачни =)

Кладба е во прашање !!

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Што ќе ти е листа на стомачни, зголеми на пиперчиња :vozbud: жилет ќе се сториш.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.630
Поени од реакции
6.437
Почнав да одам во теретана пред 2 недели со цел да си го оформам своето тело.Си мислам да земам и некое протеинче па да ве прашам,дали има штетни ефекти,каде можам да го набавам,колку ке ме чини и како се консумира :vozbud:

И уште ова:Како да го намалам обемот на стомакот во најбрз можен период? :smir:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Дали е ОК ако се оди на секој 2 ден, и во тој ден да се вежба по 2 мускули?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
мој редослед

1.Гради и бицепс
2.Рамо и Нозе
3.Грб и трицепс

стомачни секој ден по неколку различни серии кардио и на справи...

и така секој ден освен недела :)

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Jas pravam :

Ponedelnik - Gradi , 8 vezbi , sekoja vezba po 3 povtoruvanja + stomacni 2-3 vezbi

Vtornik - Ramo , 7 vezbi , vezba = 3 povtoruvanja , + noze

Sreda - Tracam 4-5 km

Cetvrtok - Grb , 7 vezbi po 3 povtoruvanja sekoja + stomacni

Petok - Race ( biceps - 4 vezbi , triceps - 4 vezbi , sekoja so 3 povtoruvanja ) + stomacni 4-5 vezbi

Sabota - Trcam 4-5 km

Nedela - den za odmor

Povtoruvanjata gi pravam piramidalno , pocnuvam so pomala , zavrsuvam so pogolema kilaza.
Najdocna do 1 cas posle vezbanje pijam 2 casi mleko so Nesquik ili jadam 4-5 bekli od jajca ili pileski stek ( ako ima :) ) Nasabajle pijam jogurt ili mleko , zelencuk + ovosje gleam sekoj den da konsumiram , i 2 pati dnevno pijam Cevitana ( Cedevita ) pred i posle trening.

Gore-dole toa e :smir:

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Почнав да одам во теретана пред 2 недели со цел да си го оформам своето тело.Си мислам да земам и некое протеинче па да ве прашам,дали има штетни ефекти,каде можам да го набавам,колку ке ме чини и како се консумира :vozbud:

И уште ова:Како да го намалам обемот на стомакот во најбрз можен период? :smir:
Ќе се помачиш да го оформиш телото до степен до кој посакуваш, иако не знам кој е тоа. Од причина што тоа е сепак процес.
Протеините несе воопшто штетни, се користат до двапати во текот на денот. Линкот во потпис доле кај мене е едно од многуте места во градов каде тие можеш да ги набавиш.
Најбрз начин, во спортот нема. Во медицина тоа е пластична хирургија. Спортот е начин на живеење.

Joey напиша:
Дали е ОК ако се оди на секој 2 ден, и во тој ден да се вежба по 2 мускули?
Нема грешка во овој начин на вежбање.

Jas pravam :

Ponedelnik - Gradi , 8 vezbi , sekoja vezba po 3 povtoruvanja + stomacni 2-3 vezbi

Vtornik - Ramo , 7 vezbi , vezba = 3 povtoruvanja , + noze

Sreda - Tracam 4-5 km

Cetvrtok - Grb , 7 vezbi po 3 povtoruvanja sekoja + stomacni

Petok - Race ( biceps - 4 vezbi , triceps - 4 vezbi , sekoja so 3 povtoruvanja ) + stomacni 4-5 vezbi

Sabota - Trcam 4-5 km

Nedela - den za odmor

Povtoruvanjata gi pravam piramidalno , pocnuvam so pomala , zavrsuvam so pogolema kilaza.
Najdocna do 1 cas posle vezbanje pijam 2 casi mleko so Nesquik ili jadam 4-5 bekli od jajca ili pileski stek ( ako ima :) ) Nasabajle pijam jogurt ili mleko , zelencuk + ovosje gleam sekoj den da konsumiram , i 2 pati dnevno pijam Cevitana ( Cedevita ) pred i posle trening.

Gore-dole toa e :smir:
Начинот на кој се храниш е несоодветен со системот на вежбање. Премногу се трошиш непотребно.
Ова 3 повторувања, мислиш на серии.

Gjoroski

Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Само со контролирано хранење и употреба на кардио, доколку е потребно.
Меѓутоа, тогаш ќе се тргне масното ткиво од сите делови на телото.

Kajgana Shop

На врв Bottom