Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
ако стварно сакаш да се исшистиш некој брнер ќе земеш, ке намалиш масти во исхрана до минимум, исто и благо и леб.... кардио секој ден, и за 1 месец твоите 5 кила ќе ги немаш 100%, ама се ти зависи од исхраната.

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Па така ми имаат кажувано, јас уште не сум пробал ама и јас планирам да пробам. И јас сакам да се издефинирам и да смалам 4-5 кг (не 10-15кг.) затоа мислам дека аминото нај ќе ни одговара.. Ако имате некој поголемо искуство со амино кажувајте..
Аминото колку што јас знам служи за одржавање на мускулната маса кога си ВО ПЕРИОД НА СЛАБЕЕЊЕ, а не за слабеење. Затоа се комбинира амино со некој топач за подобар резултат, односно да не ти падне мускулната маса.

Член од
1 јули 2009
Мислења
61
Поени од реакции
0
Извинете што сум малце оф топик али може некој да ми каже каде се продаваат најефтини тегови во скопјево наше,слушам нешто вучко ова она,кој купил нека пише,фала

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Извинете што сум малце оф топик али може некој да ми каже каде се продаваат најефтини тегови во скопјево наше,слушам нешто вучко ова она,кој купил нека пише,фала
Е видиш, кога мислам дека информацијата е небитна, не ја ни запаметувам. Баш вчера ми кажаа дека набавиле од Вучко али по која цена, да ме убиеш не запаметив :) Нешто меѓу 120 и 150 денари плочка од кило. Ако некој не ти одговори во меѓувреме до утревечер, ќе ги прашам.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173

50 денари кило од железара :smir:

Член од
1 јули 2009
Мислења
61
Поени од реакции
0
Е видиш, кога мислам дека информацијата е небитна, не ја ни запаметувам. Баш вчера ми кажаа дека набавиле од Вучко али по која цена, да ме убиеш не запаметив :) Нешто меѓу 120 и 150 денари плочка од кило. Ако некој не ти одговори во меѓувреме до утревечер, ќе ги прашам.
ок ако можеш прашај

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Според она што ми кажаа, ги коштало 2 евра од кило. Значи плочка од 1 кило 2 евра, од 2.5 кг е 5 евра... Кратка шипка (за еднорачни) 370 денари.

Член од
1 јули 2009
Мислења
61
Поени од реакции
0
Според она што ми кажаа, ги коштало 2 евра од кило. Значи плочка од 1 кило 2 евра, од 2.5 кг е 5 евра... Кратка шипка (за еднорачни) 370 денари.
пуфф скапо е тоа,слушнав негде биле 80 или 90 ден кило али фала брат што се распраша,поз

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Епа скапо е, еднаш купуеш го имаш за цел живот, иначе и ја имам слушнато дека идат отприлика 100 денари од кило

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Може некој што знае да ми каже дали тие суплиментите ги сметаат како допинзи или и професионални спортисти ги користат?

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
Може некој што знае да ми каже дали тие суплиментите ги сметаат како допинзи или и професионални спортисти ги користат?
Епа се зависи што суплемент користиш,во антидопинг комисија е поставена листа на недозволени стедства како анаболици или слично.

На кутијата на секој суплемент го пишува неговиот состав доколку нема супстанци како овие:
androgens and anabolic steroids
THG
stimulants
beta-2 agonists
EPO
human growth hormone
glucocor ticoids
narcotics
diuretics
autologous transfusion

Тогаш не се сметаат како допинг.

Повекето од нив немаат ништо од гореспоменатите но сепак провери си ако имаш намера да користиш

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Епа се зависи што суплемент користиш,во антидопинг комисија е поставена листа на недозволени стедства како анаболици или слично.

На кутијата на секој суплемент го пишува неговиот состав доколку нема супстанци како овие:
THG
stimulants
beta-2 agonists
EPO
human growth hormone
glucocor ticoids
narcotics
diuretics
autologous transfusion

Тогаш не се сметаат како допинг.

Повекето од нив немаат ништо од гореспоменатите но сепак провери си ако имаш намера да користиш
Да не мислиш тогаш се сметаат како допинг?

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Да не мислиш тогаш се сметаат како допинг?

THG
stimulants
beta-2 agonists
EPO
human growth hormone
glucocor ticoids
narcotics
diuretics
autologous transfusion
Илијаико ги наброја кој супстанции се сметаат за допинг кога се во суплементот, и тогаш спортистот не смее да го внесува тој суплемент!!

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
Еј стварно, сега го гледам тоа нема горе :kesa:

Инаку дајте некој совет како да го излечам зглобов на раката што го повредив пред цела недела при тренинг на подлактица. Го масирам, ставам креми ама не помага и еве цела недела ме спречува во добро вежбање.

Kajgana Shop

На врв Bottom