Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Знам фала иначе знам дека немозе раце бес нозе стомак без гради и така иначе ке се потрудам со сите мускули комплет па ке видиме поззз
ИСХРАНА ПРЕД СЕ !!!!!!

Бокс вреќи има некој информации каде се продаваат и по која цена? Или ако има некој тука на форумов на старо да продава нека се јави.

Бокс вреќи има некој информации каде се продаваат и по која цена? Или ако има некој тука на форумов на старо да продава нека се јави.

Орка Спорт :smir: Подобро земи напрај си сам.

Луѓе едно питане јас сеа веке неодам таратана а напраив мускули сеа не многу али
да не се фалам добар сум па сеа за да се оцртам везбам за трицепс дома на два стола добра ли е за трицепс таа везба коа ја спуштас и дигаш својата тежина во таратана везбав трицепс со 30 кг јас сум 90кг ?
исто и за бицепс која е добра вежба у домашна атмосфера?

Дај идеја отприлика како што.

Ќе си земаш материјал за церади што е,го носиш во шивална и ќе кажеш да ти направат боксерска вреќа и од горе да направат патент и 4 дупки за синџирите.Потоа ќе им потераш што имат за фрлање од материјалите и ќе ја напуниш....И ете добиваш вреќа :) исто ко да е од Орка..У Орка ти се по 3500денари...За многу поефтини пари ќе си ја направиш сам...

Поздрав.

Ќе си земаш материјал за церади што е,го носиш во шивална и ќе кажеш да ти направат боксерска вреќа и од горе да направат патент и 4 дупки за синџирите.Потоа ќе им потераш што имат за фрлање од материјалите и ќе ја напуниш....И ете добиваш вреќа :) исто ко да е од Орка..У Орка ти се по 3500денари...За многу поефтини пари ќе си ја направиш сам...

Поздрав.
Фала ќе пробам да направам сам :D

Луѓе едно питане јас сеа веке неодам таратана а напраив мускули сеа не многу али
да не се фалам добар сум па сеа за да се оцртам везбам за трицепс дома на два стола добра ли е за трицепс таа везба коа ја спуштас и дигаш својата тежина во таратана везбав трицепс со 30 кг јас сум 90кг ?
исто и за бицепс која е добра вежба у домашна атмосфера?
Milos Sarcev legenda vo profi bodi bildingot na sekoj seminar kazuva ;"jas priznavam vezbac koga ke go stavis vo soba bez nikakvi rekviziti,samo vo 4 sida i da izleze od nea napumpan i navezban kako za pred natprevari",a toa istoto go dokazuva so primer na scena(na seminarot),go pumpa bicepsot samo so koncentracionen trening bez nikakvo optovaruvanje.

Milos Sarcev legenda vo profi bodi bildingot na sekoj seminar kazuva ;"jas priznavam vezbac koga ke go stavis vo soba bez nikakvi rekviziti,samo vo 4 sida i da izleze od nea napumpan i navezban kako za pred natprevari",a toa istoto go dokazuva so primer na scena(na seminarot),go pumpa bicepsot samo so koncentracionen trening bez nikakvo optovaruvanje.
Овој џинот? Бицепс, трицепс ги работи како бебе цуцла :) Ај за трицепс, поголем мускул, повеќе издржува. Ама за бицепс...

Еве некои видеа за склекови, интересни комбинации (кои само налик-барем од првото видео- изгледаат лесни) don't do this at home, ќе се укочите :smir: чисто да се види какво совршенство постигнуваат со своето тело.

Кажете вежби за горен дел од гради и дали има чаре да ги зголемам во вертикала, значи да почнуваат од подолу( не знам како да кажам точно:kesa:) И некој кажа дека во зима било подобро да се вежба за маса одколку во лето. Колку е тоа вистина и зошто е така ?

Кажете вежби за горен дел од гради и дали има чаре да ги зголемам во вертикала, значи да почнуваат од подолу( не знам како да кажам точно:kesa:) И некој кажа дека во зима било подобро да се вежба за маса одколку во лето. Колку е тоа вистина и зошто е така ?

Па фала богу, летото е период кога треба да ја исчистиш качената маса, има повеќе зеленчук и здрава храна која помага при тоа, а и секако на плажа треба да покажеш што си работел зимата, а не "масата" која си ја качил. :)

Друга причина или магија не верувам дека има... :)

Ама мене ми е потребна маса да во зима да во лето исто ми се фаќа, оти исчистен од масти сум од мајка.

Многу е (ужасно многу) е тешко да се зголеми маса соодветно, без да се добие доста и на маснотии. Потребно е ептен јак интензитет на вежбање за ова да се постигне и многу правилна изведба на тие вежби, повторувања, одмор...
За зголемување на обемот на гради, масивни широки гради (ако добро те сфатив) само со нивно напрегање, пумпање на крв во тој мускул повеќе, вежбање на секоја од мускулните групи (горни, средни и долни).
За маса е битна тежината која се подига и брзина на изведба, концентрација...тешко е маса да се качи (зборам за маса мускули, не мускули и маснотии).
На коса, рамна и обратно коса клупа вежби со подигање тегови, "летање", дипс...
секако за обликување на соодветни мускули од градите.

И протеините се обавезни. комбинирани со витамини, минерали. Без нив маса тешко (нема што да го полни мускулот-како ѕид без цигли), посебно за вакви поголеми мускулни групи како гради, грб, квадрицепси...на тие тешко им се зголемува обем со мали тежини и без протеини.

Но Алекс, Марко... се тука да кажат повеќе, далеку поискусни се во ова, а можи и нема да се сложат со моево видување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom