Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Дечки дај кажете што може да ми биде ова, бидејќи рацете едвај ги истегнувам.Не бев активен еве скоро од септември не вежбав никако што ми е и грешка и сега нагло почнав да вежбам како што вежбав и летото но сега имам проблем.Последнава недела почнав да вежбам тегови за бицепс (4 серии по 20 пати, 8кг тег) склекови (4 серии по 40 пати) и стомачни (2 серии по 50 пати) и навечер кога спијам рацете ми трпнат и неможам да ги помрднам додека не ги затраам една со друга:nesum: ,а преку ден тешко ги истегнувам кај лактот и сите вени ми се подуени. Дали ги имам воспалено мускулите што вака нагло почнав, и дали да продолжам да вежбам со истото темпо или да престанам додека не ми помине ова? Дане направам некоја компликација :tapp: ?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Дечки дај кажете што може да ми биде ова, бидејќи рацете едвај ги истегнувам.Не бев активен еве скоро од септември не вежбав никако што ми е и грешка и сега нагло почнав да вежбам како што вежбав и летото но сега имам проблем.Последнава недела почнав да вежбам тегови за бицепс (4 серии по 20 пати, 8кг тег) склекови (4 серии по 40 пати) и стомачни (2 серии по 50 пати) и навечер кога спијам рацете ми трпнат и неможам да ги помрднам додека не ги затраам една со друга:nesum: ,а преку ден тешко ги истегнувам кај лактот и сите вени ми се подуени. Дали ги имам воспалено мускулите што вака нагло почнав, и дали да продолжам да вежбам со истото темпо или да престанам додека не ми помине ова? Дане направам некоја компликација :tapp: ?
Воспаление на мускули имаш, ти ептен нагло си се реактивирал :)...Ќе ти помине за некој ден и ќе можеш активно да продолжиш со вежбите...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ептен нагло си почнал бе колега.Јас од јули немав фатено тег,па сега ептен претпазливо почнав да вежбам.Немој да се форсираш.Се надевам некоја по голема беља немаш напраено и се работит за обично воспаление на мускули кое за неколку дена ќе ти помине.:toe:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Леле бе, јануариов паузирав, сега мака ми е да почнам.
А ко ќе ми текнит дек ќе дојдит лето а јас телово архитектонски не го направив како што треба, ми идат да се убијам.
Ај кај и да е ќе ми поминит кризава :S.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Каков внатрешен дел прв пат слушам!?Има три вида на вежби за гради на бенч,и другите се слични.Имаш коса клупа за долниот дел од градите,права клупа за срединта на градите,и коса клупа нагоре,за горниот дел,толку.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Мислам дека мисли за средниот дел на градите. Иначе пазете се од тоа воспалување на мускули. Јас порано кога вежбам направив пауза од 3 месеци и по паузата си продолжив како порано и ем воспалување добив и температура 39.

Член од
29 јануари 2008
Мислења
202
Поени од реакции
0
Da se nadovrzam na debatata od prethodnata strana(za steroidite i dodatocite vo ishranata), me zainteresira i prasav vo teretanata kade sto vezbam.
Trenerot mi kaza deka dodatoci vo ishranata se site onie materii koi gi ima vo organizmot (kreatin, amino-kiselini, proteini.....) znaci naseto telo gi sozdava i gi vnesuva preku ishranata ,no vo mala kolicina.
Zatoa koga nekoi gi primaat ovie dodatoci i koga vezbaat dobivaat pogolemi rezultati otkolku oni sto ne gi zemaat.
A steroidi bile dodatoci koi ne gi sozdava organizmot (i posto gi nema, hemiski se dobieni pa zatoa gi narekle hemija).
:salut:

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
znae li nekoj da mi kaze vezba za vnatreseniot del na gradite
За внатрешниот дел на градите можеш со потесно фаќање на шипката, кај некои зависи и од генетиката какви гради имаш.Некои имаат природно расцепени како во твојот случај, а некои природно споени што изгледаат подобро.Ама нема везе какви се природно градите зашто ако ги вежбаш редовно и добро пак ќе имаш добар облик.Значи за внатрешни гради ќе фатиш коа ќе вежбаш на бенч потесно фати ја шипката и прај вежби и со бучици и тие помагаат.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Искомбинирај шумечи Магнезиум и Андол за 3-4 саата ке ти се отпуштат мускулите,проверена работа,има во секоја аптека околу 150 ден ке те фати,Поз

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
znae li nekoj da mi kaze vezba za vnatreseniot del na gradite
Каков внатрешен дел прв пат слушам!?Има три вида на вежби за гради на бенч,и другите се слични.Имаш коса клупа за долниот дел од градите,права клупа за срединта на градите,и коса клупа нагоре,за горниот дел,толку.
и уште десетици други...
внатрешниот дел на градите се вика "шина", бар јас така го имам научено =) подоле вежбите...
За внатрешниот дел на градите можеш со потесно фаќање на шипката, кај некои зависи и од генетиката какви гради имаш.Некои имаат природно расцепени како во твојот случај, а некои природно споени што изгледаат подобро.Ама нема везе какви се природно градите зашто ако ги вежбаш редовно и добро пак ќе имаш добар облик.Значи за внатрешни гради ќе фатиш коа ќе вежбаш на бенч потесно фати ја шипката и прај вежби и со бучици и тие помагаат.
не, тоа е за трицепс(повеќе мава, примарно дејствие). широко на бенч за гради, тесно за трицепс.
еве вежби за гради и "шината". т.е. добро да се дефинира и во внатрешниот дел...

и оваа е за шината, само со поисправени раце во долна позиција:

разбој да не пропуштате НИКАКО!

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
Da se nadovrzam na debatata od prethodnata strana(za steroidite i dodatocite vo ishranata), me zainteresira i prasav vo teretanata kade sto vezbam.
Trenerot mi kaza deka dodatoci vo ishranata se site onie materii koi gi ima vo organizmot (kreatin, amino-kiselini, proteini.....) znaci naseto telo gi sozdava i gi vnesuva preku ishranata ,no vo mala kolicina.
Zatoa koga nekoi gi primaat ovie dodatoci i koga vezbaat dobivaat pogolemi rezultati otkolku oni sto ne gi zemaat.
A steroidi bile dodatoci koi ne gi sozdava organizmot (i posto gi nema, hemiski se dobieni pa zatoa gi narekle hemija).
:salut:

hahahahaahaha... steroidite bile dodatoci koi ne gi sozdava organizmot..

ako ne znaese, sterodite, se formi na testosteron..(povekjeto) vikam formi bidejki na niv e prikacen nekoj ester, koj ovozmozuva postepeno osloboduvanje vo organizmot..

testosteronot vestacka materija e?!organizmot ne ja sozdava?!

i dodatocite vo ishranata, i steroidite(hormoni) se sozdavaat prirodno vo teloto. samo sto ednite se korisni za sekogo (suplementite), a drugite treba da se upotrebuvaat pretpazlivo.. a ne da se zloupotrebuvaat..

ajde da te prasam nesto.. okolu steroidite.. posto rekovme deka se hormoni..

DALI koga nekoja devojka e na tableti za kontracepcija, moze da se kaze deka e na steroidi? DA! tabletite za kontracepcija se hormonski preparati..

e sega zosto za niv e OK, i preporaclivo.. a ZOSTO za maskite upotrebata (pametna i pravilna) na steroidi e losa, stetna, a nekade i kazlova po zakon..?!?!

drug primer.. ke ti kazam deka sega se istrazuva i kontracepcija kaj maski, koristejki testosterone enanthate (t.n STEROID) cisto informativno

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
hahahahaahaha... steroidite bile dodatoci koi ne gi sozdava organizmot..

ako ne znaese, sterodite, se formi na testosteron..(povekjeto) vikam formi bidejki na niv e prikacen nekoj ester, koj ovozmozuva postepeno osloboduvanje vo organizmot..

testosteronot vestacka materija e?!organizmot ne ja sozdava?!

i dodatocite vo ishranata, i steroidite(hormoni) se sozdavaat prirodno vo teloto. samo sto ednite se korisni za sekogo (suplementite), a drugite treba da se upotrebuvaat pretpazlivo.. a ne da se zloupotrebuvaat..

ajde da te prasam nesto.. okolu steroidite.. posto rekovme deka se hormoni..

DALI koga nekoja devojka e na tableti za kontracepcija, moze da se kaze deka e na steroidi? DA! tabletite za kontracepcija se hormonski preparati..

e sega zosto za niv e OK, i preporaclivo.. a ZOSTO za maskite upotrebata (pametna i pravilna) na steroidi e losa, stetna, a nekade i kazlova po zakon..?!?!

drug primer.. ke ti kazam deka sega se istrazuva i kontracepcija kaj maski, koristejki testosterone enanthate (t.n STEROID) cisto informativno
Хазард ти кажа кратко и јасно нема повеќе што да се коментира. Стероидите се штетни само кога се зимаат во огромни количини ќе ти изгоре бубрегот:vozbud:.

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
едно прашање..има некој информација колку чинат тренинзите во александар палас, со тренер ? Фала.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
едно прашање..има некој информација колку чинат тренинзите во александар палас, со тренер ? Фала.
едно 150 - 200 евра месечно ке се скрпат, а со тие пари ке сенаправиш машина за 3 месеци.........:)

Kajgana Shop

На врв Bottom