Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање до корисниците на интернет услугите на т-хоум. Јас користам од понудиве на он нет. На почеток се беше топ но последниве три месеци нетов почна многу да им заебава па да ве прашам пошто пак ја користат мррежата на т-хоум дали и кај вас има заебанции или не? Ако нема кажујте одма да си се префрлам на т-хоум.

Едно прашање до корисниците на интернет услугите на т-хоум. Јас користам од понудиве на он нет. На почеток се беше топ но последниве три месеци нетов почна многу да им заебава па да ве прашам пошто пак ја користат мррежата на т-хоум дали и кај вас има заебанции или не? Ако нема кажујте одма да си се префрлам на т-хоум.

Кај мене нема, освен пред неколку дена кога имаше целосен прекин поради нивната колокација, но јас искрено долг период не сум приметил никакви проблеми. Дури можеш да им се јавиш и на 0800 12345 па да прашаш дополнително.
ПС. Сепак зависи од локација до локација, но јас сум презадоволен од линијата...

Кај мене нема, освен пред неколку дена кога имаше целосен прекин поради нивната колокација, но јас искрено долг период не сум приметил никакви проблеми. Дури можеш да им се јавиш и на 0800 12345 па да прашаш дополнително.
ПС. Сепак зависи од локација до локација, но јас сум презадоволен од линијата...

Можеби имаш право за локацијата поради тоа што сум во Капиштец па дека многу луѓе има и нешто такво ама сепак и да е така било која фирма да е во договорот не треба да ти пишува интернет без никакви проблеми 24 часа и слично. Изгледа шансите ќе си ги пробам со т-хоум следниов пат.

Истото што го кажа Junkie важи и за мене. Презадоволен сум. Тие што не се, се тие (кои што се многу ретки) каде што Thome има одредени проблеми во тој реон. Брзината и стабилноста, се на највисоко ниво :wink:

дали можи да се провери колку upload имам напраено зошто во последниве 2-3 месеци брзо ми се троши интернетот?

Да не има некој проблеми со нетот моментално? Како на пример да не може да отвори поедини страни поради невремињава и грмеживи низ државава? :toe:

дали можи да се провери колку upload имам напраено зошто во последниве 2-3 месеци брзо ми се троши интернетот?
Може ако си инсталираш програма (како DUMeter) за таа намена. Со таа програма се мери нетот во двете насоки.

До сега ја користев MaxADSL 10 стандардната понуда, и денес ми се јавија со понудата Call & Surf Start (значи исто 10 гб, иста брзина + безжичен рутер + 200 бесплатни минути) Дали вие што сте користеле Call & Surf сте задоволни, од аспект на тоа дали има некои скриени трошоци или неодстатоци или пак дали тие 200 бесплатни минути ги даваат стварно и слично?

До сега ја користев MaxADSL 10 стандардната понуда, и денес ми се јавија со понудата Call & Surf Start (значи исто 10 гб, иста брзина + безжичен рутер + 200 бесплатни минути) Дали вие што сте користеле Call & Surf сте задоволни, од аспект на тоа дали има некои скриени трошоци или неодстатоци или пак дали тие 200 бесплатни минути ги даваат стварно и слично?

Скријани трошоци само + 50 денари идентификација на повик.

Друго нема...

Како што кажа тенеке, а и да се надоврзам, во врска со 200те бесплатни мин. ги даваат со сигурност.

А, во врска со брзината и стабилноста на интернетот, ако до сега не си имал некакви проблеми, тогаш воопшто и не му ја мисли во врска со тоа.

Како што кажа тенеке, а и да се надоврзам, во врска со 200те бесплатни мин. ги даваат со сигурност.

А, во врска со брзината и стабилноста на интернетот, ако до сега не си имал некакви проблеми, тогаш воопшто и не му ја мисли во врска со тоа.
Па штом е така добро направив што ја прифатив. :wink:
Инаку ова им е некоја стратегија, откако го отплатив модемот и сега ми е бесплатен, па сега ајде рутер да си купам. Но мислам дека подобро е со рутер, отколку модем, можам и другиот компјутер да ги поврзам со нет.
Покрај тоа таа фиксна претплата од 399 ден што претходно се плаќаше за телефонот, ја немало веќе, значи испаѓа поефтино од МахАДСЛ 10 пакетот. :smir:

Дали можи да се види негде на нет кога ми истекува договорот ? Ако можи некој директен линк да ми даде нема да е лошо, го надминав лимитот и одвај форум отвара.

Дали можи да се види негде на нет кога ми истекува договорот ? Ако можи некој директен линк да ми даде нема да е лошо, го надминав лимитот и одвај форум отвара.

За на интернет незнам, мислам дека нема. Совет мој, да побараш по дома, на писмено, на лист да го најдеш договорот и да видиш убаво, кога си се приклучил.

Доколку го имаш изгубено, јави се до T-home и прашај. Сигурен сум дека ке ти одговорат.

Едно прашање овие што имаат Cal surf пакет дали е рутер тоа што го даваат или нешто друго е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom