Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Може и до рутерот да е, јави се да ти го сменат.

Иако пишува дека нема лимит, всушност е ограничен на 150GB месечно. Што прават и дали ти ја успоруваат брзината после надминување на лимитот не знам, максимум имам стигнато до 130-140GB во еден месец.

Пред некое време ми се поквари компјутерот и адаптерот за интернет. Беше мајстор ми го направи компјутерот и ми рече да си купам нов адаптер. Јас прво позајмив од другар ми. Ми работеше добро но потоа ми се појави едно прозорче во кое пишуваше :
Local Area Connection
A network cable is unplugged

Ми се појави само еднаш, а јас си купив нов адаптер. Првите неколку дена немав никаков проблем со интернетот ама сега секој ден ми се јавува прозорчето (ми се гаси сијаличката Ethernet и ADSL)и неможам цел час да се конектирам. Имам интернет половина час цел час немам. Ако знаете што треба да направам (купам) за да го решам проблемот помогнете ми Ве молам:pipi:
Пробај направи Disable па Еnable на мрежната картичка или рестартирај го Модемот:toe:инаку и мене ми се деси истото со адаптерот арно ама наместо од 9 волти сега му ставив од 12 и супер функционира не ми се случило ништо вакводосега ниту пак да ми падне нетот додека го користам:toe:

Во таа ситуација, тоа значи дека ти се губи сигналот на кабелот или не ти е приклучен. Но може да ти се јави поради софтверски причини...
На XP си? Ај пробај да направиш disable и повторно да вклучиш. Оди во Control Panel па Network Connections -Local Area Network десен клик Disable и потоа Enable.
Исто извади го од струја рутерот почекај неколку минути па повторно врати го...
Друга ситуација види дали е добро споен кабелот, или доколку имаш друг лан кабел rj 45 да пробаш со него...

Пробај направи Disable па Еnable на мрежната картичка или рестартирај го Модемот:toe:инаку и мене ми се деси истото со адаптерот арно ама наместо од 9 волти сега му ставив од 12 и супер функционира не ми се случило ништо вакводосега ниту пак да ми падне нетот додека го користам:toe:

На XP сум и направив Disable и Enable и сега добро е. Не ми падна до сега ако имам пак некој проблем ќе го ставам адаптерот (на подесување ми е) на 12V или пак...

Може и до рутерот да е, јави се да ти го сменат.

...Ќе се јавам да ми го сменат.

Благодарам.:salut:

adsl.jpg

Да не знај некој шо е работата лимитот поминат е ,а брзината уште не е падната.

Според она што го читав денес изпага дека само он нет има добра понуда без лимит (1000гб) за разлика од Т хоме кој што нуди за мене
недоволни 150 гб.

Имам прашано неколкумина што имаат оннет за тоа колку реално трошат, и сите одговорија помалку од 150GB.
Второ, за квалитето на услугата не ми се дискутира. Не дека не ми се дискутира, туку не ми се ни споредува.

Немаат правен основ да ти побараат да ги платиш, користи додека можеш.

Го поминав лимитот од 25 гига ,,,сега учи ме мајко карај ме....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom