.:MadMan:.
Ретардиран
- Член од
- 20 август 2010
- Мислења
- 843
- Поени од реакции
- 1.781
Проблемот е што се мисли дека мора да се натпреварува човек со другите да биде подобар, побогат, попаметен шампион над шампионите. Ама сето тоа е залудно трошење на енергија потенцијал и капацитет на креирање. И размислувањето што да се прави во дадена ситуација што е исправно што погрешно додека човек го прави тоа ќе го заврти спиралата на животот и ќе си остане со мислата малиот јас колку згрешив во животот толку многу размислување и толку многу грешки. Нема мислење нема размислување туку делување во дел од секунда и секогаш таа акција е исправна ако остави човек да мисли што е што секогаш таа акција е погрешна, затоа што ќе делува по научен индонктриниран принцип кој што го здобил со хипноза низ текот на животот.....
Нема его нема натпревар само се оди по движење на нештата кои што сами од себе си се редат во текот на животот, или барем така изгледа и не е судбина запишана на камен без избор туку имаш неограничен избор кој е движење или пат со цел кој што мора да се изоди, и како што викаат индијанците да не ја бараш ти твојата животна цел туку таа треба да те најде тебе.....
Оооо да , колку само се работи за его и за натпревар. Идеалите не водат во животот тоа е факт.
А зошто мора човек да биде сиромав и да биде гениј или богат пак да биде идиот, или зошто човек мора да биде сиромав и да биде идиот или да биде богат гение. И зошто човек би морало да биде богат или сиромав, и идиот или гениј .....
Нема мислење нема размислување, туку делување во секунда. Па што тогаш би значеле овие 1000зошто 1000затоа?
Колку прашања зошто у минита ќе поставиш?
Уште еднаш ќе се повторам во случај да не си ме разбрал не секогаш средината е најдобра. Не не прави активни субјекти во менување на работите.
И вака до утре сабајле може да се натегаме, секој да влече на своја страна...
А уствари ти за што си? Богат идиот или сиромав гениј?
Јас за ова второво...А одговорот би ми бил дека според пираидата на чичко Маслоу големите умови не ги движи материјалната моќ.