Богат идиот или сиромашен гениј?

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Богат идиот или сиромашен гениј?

• Богат идиот

Гласови: 94 33,6%
  • Сиромашен гениј

Гласови: 186 66,4%

• Вкупно гласачи
    280
Луѓето од вредност одсекогаш биле на маргините, имаше книга Трагедија на гениите, успешноста не значи ништо пошто популарноста на некој идол ја прават неуката толпа, пак ќе кажам да не го занемаруваме судот на идните поколенија!
Глупаци ќе најдеш за своите глупости да ти се диват и бидат идолопоклоници, кај ќе најдеш или и да најдеш еден двајца кои ќе ја сфатат твојата вредност тоа не те прави популарен и успешен.
Затоа популарноста и успешноста е небитна кога ќе се види кој у ствари ги прави Идолите - идолопоклониците и глупаците!

според моето досегашно животно искуство...дефинитивно богат идиот
поарно ништо да не знам и куро да ме боли за се.

Сиромашен гениј,гласав едноставно тоа повеќе ми фаќа око,како рекле иднината ти е во мозоокот :D

За богат идиот може и да размислам...:)
Ама беден гениј ..никако... кога и да е фамилијата ќе му се сере врз глава, ќе му вика, „абе..глупак ни еден толку многу луѓе ги направи луѓе а нас ни иба мамата, да не ебат кусур немаме да им вратиме, ти ибам глупиот“.

Bogat idiot!!
Pa koa ke recam finansiram edno 10 siromasni genijalci....e tek togas nema zima:)

Сиромав гениј....знаејки дека многу гениии почнале од 0 па прават милиони евра благодарение на мозокот .
Знам многу луге кој биле богати идиоти како на пример Мајк Тајсон па немале нисто.....богатството е менлива работа денеска имаш мнгоу а утре може ке немаш чевли да си купиш .

Сиромав гениј....знаејки дека многу гениии почнале од 0 па прават милиони евра благодарение на мозокот .
Знам многу луге кој биле богати идиоти како на пример Мајк Тајсон па немале нисто.....богатството е менлива работа денеска имаш мнгоу а утре може ке немаш чевли да си купиш .

Ова е клише муабет и делува по малку патетично...:) Не значи дека не си во право ама излитена е фразава ептен....

Генијалецот ако навистина е гениј, нема шанси да остане сиромав. Можеби на повеќето генијалци, како научниците, парите не им се воопшто битни, меѓутоа заработуваат и имаат пари, и сигурно не се расфрлаат со нив.

Ова е клише муабет и делува по малку патетично...:) Не значи дека не си во право ама излитена е фразава ептен....
Значи станува збор за тоа дали сакаш денеска да се претвориш во сиромав гениј или богат идиот .
Доколку станам сиромав ГЕНИЈ сигурно нема како таков да продолжам(никогаш нема потреба да се истакнуваш за да те завележат......ако си ПОСЕБНА ке те забележат и во темнина.
Доколку станам богат идиот парите би ги поебал за кратко време (бидејки бурето се знае колку има вода )
п.с НЕ Е СРАМОТА ДА СЕ РОДИШ СИРОМАВ-СРАМОТА Е КАКО ТАКОВ ДА УМРЕШ=БИЛ ГЕЈТС .

ne treba covek genijalnosta da ja presmetuva vo paricna vrednost. genijalecot mu daruva na covestvoto, ne na bankovnoto konto. ima mnogu genijalci,bez koi ne mozeme da go zamislime "sovremenoto opshtestvo", a umrele skapeno siromavi! ti shtom presmetuvash se vo pari,odi slikaj se,ti ne si veke covek!

Идиот, идиот, ама богат идиот.
Dancing-Troll.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom