Нови возачки дозволи

М

Мартин`

Гостин
Ај кој ги има најновите тестови што се користат за полагање нека ми ги пушти по приватна порака, или уште подобро нека ми каже што треба за 50 кубика оти знам дека се истите само не треба сите да се учат и да во боја да бидат обавезно.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Вториот пат па сакаа да ме бутнат зошто по нивно не дадов предност. Требало колата што ми иде накај мене да била 150 метра оддалеченост за да свртам и да не испадне дека и крадам предност. Ајде бе? Јас си проценив дека имам време да свртам и си свртев, да се чекавме така сите на 150 метри ќе имаше редици од Тетово до Куманово.
Веќе имаат бутнато и за ваква работа...

Иначе мене што ми се деси кога положив:
На раскрсница, на споредна улица бев, и ги пропуштив тие од главна и да си продолжам право(нормално првин погледнав лево-десно за секој случај да не има некоја улетана будала) еден од спротивна страна ми пресече пат и тој од комисијата што седеше напред(Албанец беше, единствен е мислам) ми вика зашто го пушти, ти имаше предност. Си викам у себе да ти ја ебам мајката, да не сакаш да го удрам, али се преќутев и не ми текнува ич што му кажав. А до тогаш се супер си возев, па бараше само нешто да згрешам.
И до крај напрвив само една грешка, не од 50 негативни, и кога искочија од кола, дојдоа двајцата што седеа позади и ми честитаа а тој од напред не дојде. Едниот од тие ми рече: Заради името положи и ми се насмеа. Апла беше очигледно дека тој Албанецот сакаше да ме бутне.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Веќе имаат бутнато и за ваква работа...

Иначе мене што ми се деси кога положив:
На раскрсница, на споредна улица бев, и ги пропуштив тие од главна и да си продолжам право(нормално првин погледнав лево-десно за секој случај да не има некоја улетана будала) еден од спротивна страна ми пресече пат и тој од комисијата што седеше напред(Албанец беше, единствен е мислам) ми вика зашто го пушти, ти имаше предност. Си викам у себе да ти ја ебам мајката, да не сакаш да го удрам, али се преќутев и не ми текнува ич што му кажав. А до тогаш се супер си возев, па бараше само нешто да згрешам.
И до крај напрвив само една грешка, не од 50 негативни, и кога искочија од кола, дојдоа двајцата што седеа позади и ми честитаа а тој од напред не дојде. Едниот од тие ми рече: Заради името положи и ми се насмеа. Апла беше очигледно дека тој Албанецот сакаше да ме бутне.
Секако знаеш дека тој напред што седи е претседател на комисијата, и тој одлучува кој положува и кој паѓа, така? :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Каков е сега законот за возење после 11 часот - 1 или 2 години искуство треба да се имаат?

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Каков е сега законот за возење после 11 часот - 1 или 2 години искуство треба да се имаат?
Ја колку што знам после 11 часот две години треба да имаш искуство..ако го смениле сеа па нов закон?

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Ако си полагал на 18, ти требаат 3 години, ако си полагал покасно 2 години искуство.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Знае ли некој колку пари кошта да уплатам за Ц... и дали тоа буткањето од комисијата важи и за тие шо сакаат за Ц да полагаат??? ил јок.. или уште по строго е ????

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Што документи, уплатници, глупости, ми требаат за возачка вадење? Се ближи датумот за кога ми закажаа, па...

B

BooBojan

Гостин
Што документи, уплатници, глупости, ми требаат за возачка вадење? Се ближи датумот за кога ми закажаа, па...
Ако е работата за вадење возачка дозвола по прв пат ти требаат следниве работи:
-Важечка лична карта
-Уплатени 280денари
-Таксени марки 60денари
-Пополнет формулар за барање за возачка.
Инаку мојата стигнува за недела време.

M

Mario Gómez

Гостин
Ќе одиш ќе видиш во која банка ги има жиро сметките, најчесто тоа е најблиската банка до местото каде што ќе се сликаш. Ќе уплатиш 280 денари, ќе земаш таксени марки(обични) 110 денари.(барем мене толку ми побараа), после ќе земаш пријава и ќе ја потполниш и ќе се сликаш.

Ја се сликав во петокот и денојве раат возам со тоа ливчето, така ми рече тој што ме сликаше, без гајле да си возиш. :)

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
Ако е работата за вадење возачка дозвола по прв пат ти требаат следниве работи:
-Важечка лична карта
-Уплатени 280денари
-Таксени марки 60денари
-Пополнет формулар за барање за возачка.
Инаку мојата стигнува за недела време.
Не зимаат сеа и 2 слики и уште една уплатница за книшката таа. Ја коа вадев и тоа ми бараа.

Член од
6 октомври 2010
Мислења
11
Поени од реакции
1
Ве молам веднаш да ми одговорете: учам во друг град и таму сакам да полагам. дали потоа ќе имам некои проблеми во мојот град (живеам во св николе а учам во велес и таму сакам да полагам), дали ќе имам проблеми во тоа во кој град ке бидам запишан како возач, или не би требало да имам никаков проблем? Благодарам однапред

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Ве молам веднаш да ми одговорете: учам во друг град и таму сакам да полагам. дали потоа ќе имам некои проблеми во мојот град (живеам во св николе а учам во велес и таму сакам да полагам), дали ќе имам проблеми во тоа во кој град ке бидам запишан како возач, или не би требало да имам никаков проблем? Благодарам однапред
Мислам дека можеш да полагаш само во градот во кој се водиш по лична карта.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Утре одам да возам градска па ќе видиме што ќе направам.

Kajgana Shop

На врв Bottom