Господ знаеШто ти се случило со небото?![]()
Нивото на кoнтрастот на апаратот не е воопшто покачено, на нула е, не се користени никакви филтри, ниту пак боите се чепкани во Фотошоп. Фотографиите се во оригинал, како што се извадени од апарат.Супер фотки мистичен, како добивашп толку голем контраст на небото?
Супер, баш ме интересира како оди то, само сигурно нема таква опција на мојот апарат, можи само со зголемен контраст на апаратот нешто да се добие, ама не е пак нај нај.Нивото на кoнтрастот на апаратот не е воопшто покачено, на нула е, не се користени никакви филтри, ниту пак боите се чепкани во Фотошоп. Фотографиите се во оригинал, како што се извадени од апарат.
Има финта да одредиш каде е највеќе поларизирано небото во зависност од положбата на сонцето, за да испадне што повеќе сино. Во зависност од тоа, така се позиционираш и имаш прекрасно сино поларизирано небо, не ти требаат ни филтри за поларизација, ни Фотошоп. Ќе ти покажам на наредна собиранка :wink:
Не се работи за опција на апаратот, не ме разбра.Супер, баш ме интересира како оди то, само сигурно нема таква опција на мојот апарат, можи само со зголемен контраст на апаратот нешто да се добие, ама не е пак нај нај.
Ахам , чек дур чактисам шо е како еНе се работи за опција на апаратот, не ме разбра.