Фан клуб на "Ferrari"

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Мекларен сакаат да видат каков дифузер имаат Ферари ама овие не дозволуваат многу интересно видео :pos2:
:pos2::pos2:
сеа немаат шпиун инфлатирано изглеа :tv:

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Ај да се надеваме дека ова ^^ значи дека имаме добар дифузер и дека сме спремни за 2010.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Наводно и некој нов штрав измислиле за тркалата и се скратило времето за мењавање на гумите.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
дечки мислам дека е време да се вратиме на врвот кај што ни е местото forza ferrari forza felipe massa forza fernado alonso:vozbud::vozbud: а знае ли некој дали ке даваат на канал 5 или на др канал нека ме извести на профил хехех

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Final Countdown...

...И да се вратиме на тронот.:pehar:

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
ајде Ферари скршете му ги кичмите на сите и да нема повеќе такви грешки во квалификациите поготово во трките
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ауф, колку очајно издание на Алонсо... не ни сакам да коментирам. Тешко дека со вакво возење ќе се постигне резултатот што го сакаат навивачите.

Но, сепак, стартуваа од опашката на колоната, Маса со превземањето на водечкото место во генерален пласман ги вади од калта засега :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ауф, колку очајно издание на Алонсо... не ни сакам да коментирам. Тешко дека со вакво возење ќе се постигне резултатот што го сакаат навивачите.

Но, сепак, стартуваа од опашката на колоната, Маса со превземањето на водечкото место во генерален пласман ги вади од калта засега :)
Не беше Алонсо крив моторот откажа иначе црно му се пишуваше на Батон :helou:

А еве сеа што најдов на нет

Nakon izvanredne borbe sa Buttonom, Fernando Alonso je samo par kilometara prije kraja utrke morao odustati zbog kvara na motoru. Međutim, problemi su počeli u samom krugu za zagrijavanje, kada je Alonso prijavio kvar na mjenjaču. Nakon završetka utrke, saznalo se da je Alonso cijelu utrku vozio bez kvačila, improvizirajući u svakoj krivini.
“Od početka su se javili problemi. U formacijskom krugu pokvarilo se kvačilo pa sam morao kočiti na zaista čudan način. U krivinama sam prvo morao prebaciti u nižu brzinu a onda dodati pun gas, kako bi kroz krivinu dobio brzinu koja mi treba. Tako da je ovo bila najteža utrka u mojoj karijeri u smislu vožnje, jer sam morao improvizirati u svakoj krivni utrke. Ali i pored toga, izgledalo je kako će osvojiti nešto bodova što na je na kraju ispalo nemoguće zbog kvara motora. Ali treba gledati i svjetliju stranu: bolje je da je otkazao mjenjač i motor kada sam deveti, nego da sam bio prvi i da sam zbog toga izgubio 25 bodova.”-

дали сеуште мислиш дека е очаен ??? А се забележуваше дека чуден звук испушта моторот во кривина како да се гаси а со враќање во пониски вртежи блокираат задните тркала и моторот застанува за момент а сметам дека тоа го рикна моторот :wink:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не беше Алонсо крив моторот откажа иначе црно му се пишуваше на Батон :helou:

А еве сеа што најдов на нет

Nakon izvanredne borbe sa Buttonom, Fernando Alonso je samo par kilometara prije kraja utrke morao odustati zbog kvara na motoru. Međutim, problemi su počeli u samom krugu za zagrijavanje, kada je Alonso prijavio kvar na mjenjaču. Nakon završetka utrke, saznalo se da je Alonso cijelu utrku vozio bez kvačila, improvizirajući u svakoj krivini.
“Od početka su se javili problemi. U formacijskom krugu pokvarilo se kvačilo pa sam morao kočiti na zaista čudan način. U krivinama sam prvo morao prebaciti u nižu brzinu a onda dodati pun gas, kako bi kroz krivinu dobio brzinu koja mi treba. Tako da je ovo bila najteža utrka u mojoj karijeri u smislu vožnje, jer sam morao improvizirati u svakoj krivni utrke. Ali i pored toga, izgledalo je kako će osvojiti nešto bodova što na je na kraju ispalo nemoguće zbog kvara motora. Ali treba gledati i svjetliju stranu: bolje je da je otkazao mjenjač i motor kada sam deveti, nego da sam bio prvi i da sam zbog toga izgubio 25 bodova.”-

дали сеуште мислиш дека е очаен ??? А се забележуваше дека чуден звук испушта моторот во кривина како да се гаси а со враќање во пониски вртежи блокираат задните тркала и моторот застанува за момент а сметам дека тоа го рикна моторот :wink:
Не да е очаен, преочаен е... кога веќе имал проблеми со менувачот во целата трка, каде леташе со умот? Ако завршеше зад Батон Маса немаше да му ја превземи водечката позиција во генерален.

За импровизацијата и возењето, немам коментар :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Не да е очаен, преочаен е... кога веќе имал проблеми со менувачот во целата трка, каде леташе со умот? Ако завршеше зад Батон Маса немаше да му ја превземи водечката позиција во генерален.

е каде де???????

ај да беше Раиконен или Хамилтон на неговото место ке сватам (тие форсираат и кога не треба) ама Алонсо???????

ако ако подобро е шо Маса е лидер ама дали ке издржи до крајот на сезоната и да биди шампион не знам (а многу сакам Маса да биди шампион) оти можи оваа сезона да му е последна во Ферари оти има шпекулации дека Кубица ке ни дојди в година но не мора да значи дека е вистина

јас да сум ке му го продолжам договорот на Маса и за 2011 а за потаму ке се најди место за него во Саубер па и во Торо Росо а за 2012 ке го земам Фетел :vozbud: (мислам дека има договор во Ред Бул за 2011 и со можност за 2012 (ама тешко тоа да се оствари така барем претпоставувам) значи 2012 можно е да ни дојди Фетел (и плус и тој сака) во Ферари па тогаш дури лигушот Алонсо ке плачи и можи ке се откажи па да дојди Кубица :vozbud:

не сум јас БАБА ВАНЃА ама сакам вака да биди за во иднина
:tv:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725

Па не гледа на гравчиња кога ке откаже болидот секој сака да ќари бод плус ама некогаш ке се изгориш. И како што напоменав моторот не е уништен во борбота со Батон туку тој мотор цела трка трпел големи оптеретување превртување на обртаи ама јаготка на тортата беше борбата ама тоа е што е грешки сме луѓе правиме.

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Откако си отиде Жан Тод, се ни тргна наопаку.... Не сме на исто ниво со еден скапан Ред Бул, срам и жално е за Ферари тоа.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Откако си отиде Жан Тод, се ни тргна наопаку.... Не сме на исто ниво со еден скапан Ред Бул, срам и жално е за Ферари тоа.
Cry baby, cry...

Стварно незнам шо плачите, секоја екипа си има подеми и падови. Кога беше Ферари 6 сезони шампион никој не кукаше... Изминатата сезона и оваа се вон конкуренција (за 2008 сетете се на битката помеѓу Хамилтон и Маса) и одма се јавуваат плачковци а.к.а. Фераристи. Што е проблемот? Не можете да гледате како има подобри тимови од Ферари? Па F1 не е Ферари, натпреварување е. Кој е најкреативен, најиновативен и најсмирен тој победува.

Јас стварно сум навивач на Мекларен, ама пред се сакам да гледам интересни трки и борби за прво место на патеката, баш како оваа сезона. И нема врска дали Мекларен и Ред Бул се во трка, ако се сеќавате на 90-тите и турбо ерата, Рено во Бенетон и Вилијамс беше неприкосновен. Па никој не се бунеше, сите уживаа во шоуто на Хил, Сена, Прост....

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
^^А кај виде ти дека плачам?. Или само онака колку да кажеш нешто?. Зборот ми беше , срамно е за најстариот F1 тим со најголема историја и традиција, да падне на ова ниво... Да бевме 6 пати по ред шампиони, али Мекларен не се бореа за 8 место ко сега Ферари... И ја сум уверен дека не само што Мекларен,Ред Бул и Мерцедес се поарни од нас, туку и Рено се подобри од Ферари во моментов.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Да се надоврзам на муабетот... Една трка не значи дека сезоната е изгубена. Мекларен на првата трка без и зад Ферари и зад Ред Бул, па сега се на речиси исто рамниште со Ред Бул. Нови додатоци во Канада, а комплетно нов заден дел и издувен систем во Валенсија. Со ова би требало да бидат поблиску до водечката двојка, но Алонсо не верува во истото... Повеќе

Kajgana Shop

На врв Bottom