bRutal savaGe
ಠ_ಠ
- Член од
- 10 јули 2009
- Мислења
- 4.213
- Поени од реакции
- 88
:pos2::pos2:Мекларен сакаат да видат каков дифузер имаат Ферари ама овие не дозволуваат многу интересно видео :pos2:
сеа немаат шпиун инфлатирано изглеа :tv:
:pos2::pos2:Мекларен сакаат да видат каков дифузер имаат Ферари ама овие не дозволуваат многу интересно видео :pos2:
Не беше Алонсо крив моторот откажа иначе црно му се пишуваше на Батон :helou:Ауф, колку очајно издание на Алонсо... не ни сакам да коментирам. Тешко дека со вакво возење ќе се постигне резултатот што го сакаат навивачите.
Но, сепак, стартуваа од опашката на колоната, Маса со превземањето на водечкото место во генерален пласман ги вади од калта засега![]()
Не да е очаен, преочаен е... кога веќе имал проблеми со менувачот во целата трка, каде леташе со умот? Ако завршеше зад Батон Маса немаше да му ја превземи водечката позиција во генерален.Не беше Алонсо крив моторот откажа иначе црно му се пишуваше на Батон :helou:
А еве сеа што најдов на нет
Nakon izvanredne borbe sa Buttonom, Fernando Alonso je samo par kilometara prije kraja utrke morao odustati zbog kvara na motoru. Međutim, problemi su počeli u samom krugu za zagrijavanje, kada je Alonso prijavio kvar na mjenjaču. Nakon završetka utrke, saznalo se da je Alonso cijelu utrku vozio bez kvačila, improvizirajući u svakoj krivini.
“Od početka su se javili problemi. U formacijskom krugu pokvarilo se kvačilo pa sam morao kočiti na zaista čudan način. U krivinama sam prvo morao prebaciti u nižu brzinu a onda dodati pun gas, kako bi kroz krivinu dobio brzinu koja mi treba. Tako da je ovo bila najteža utrka u mojoj karijeri u smislu vožnje, jer sam morao improvizirati u svakoj krivni utrke. Ali i pored toga, izgledalo je kako će osvojiti nešto bodova što na je na kraju ispalo nemoguće zbog kvara motora. Ali treba gledati i svjetliju stranu: bolje je da je otkazao mjenjač i motor kada sam deveti, nego da sam bio prvi i da sam zbog toga izgubio 25 bodova.”-
дали сеуште мислиш дека е очаен ??? А се забележуваше дека чуден звук испушта моторот во кривина како да се гаси а со враќање во пониски вртежи блокираат задните тркала и моторот застанува за момент а сметам дека тоа го рикна моторот :wink:
е каде де???????Не да е очаен, преочаен е... кога веќе имал проблеми со менувачот во целата трка, каде леташе со умот? Ако завршеше зад Батон Маса немаше да му ја превземи водечката позиција во генерален.
За импровизацијата и возењето, немам коментар![]()
Па не гледа на гравчиња кога ке откаже болидот секој сака да ќари бод плус ама некогаш ке се изгориш. И како што напоменав моторот не е уништен во борбота со Батон туку тој мотор цела трка трпел големи оптеретување превртување на обртаи ама јаготка на тортата беше борбата ама тоа е што е грешки сме луѓе правиме.Не да е очаен, преочаен е... кога веќе имал проблеми со менувачот во целата трка, каде леташе со умот? Ако завршеше зад Батон Маса немаше да му ја превземи водечката позиција во генерален.
За импровизацијата и возењето, немам коментар![]()
Cry baby, cry...Откако си отиде Жан Тод, се ни тргна наопаку.... Не сме на исто ниво со еден скапан Ред Бул, срам и жално е за Ферари тоа.