Најомилена (култна) сцена од филм

• Креатор на темата Креатор на темата ПрИтИ_гРл
  • Време на започнување Време на започнување

:back:

:vozbud:

детиштево бил Кристијан Беил...коа бил мал...

Шо било љубовно писмо и слично by simply the best...Денис Хопер...:vozbud:

Ова сензуално?????
It`s freakish...
Збир на болесни богати манијаци...и нашрмркани скапи дрољи,језива музика-недефинирани звуци шо може да кастрираат напален орангутан на суво...зошто не можат ко луѓе да се ебат...ццц...
:nesum:

Tреба цел филм да изгледаш за да ти има смисла сцената.

Tреба цел филм да изгледаш за да ти има смисла сцената.

Го имам гледано неколку пати, еден од филмовите што можам да ги гледам икс пати и да не ми се досадни...:)
Знам во кој контекст беше сцената и како главниот лик успеа да се протне на “забавата“ и последиците...
Само што...некако зборот “сензуално“ и дебели и ќелави бизнисмени,судии,брокери и слични под маски, во квази-сатанистичка оргија со скапи курви плус клаузула “кој ќе каже - е мртов“ гарнирано со звуци кои како да забегале од MKULTRA програмата на CIA за перење мозок... не можам да го спојам...:)

The World is yours Chico...and Everything in it... SCARFACE НЕМА ПОДОБРО ЛЕГЕНДА
И ОВА ОБАВЕЗНО
"In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women."

The World is yours Chico...and Everything in it... SCARFACE НЕМА ПОДОБРО ЛЕГЕНДА
И ОВА ОБАВЕЗНО
"In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women."

Tony Montana FOREVER!

--- надополнето ---

И ОВА ОБАВЕЗНО

Tony Montana FOREVER!

Toни Монтана е лик и половина.Секоја чест за Ал Пачино:vozbud:

И ОВА ОБАВЕЗНО

Леле,супер глума на Ал Пачино...РЕСПЕКТ

Кога го гледав филмов, неколку пати ја враќав сценава да ја прегледам и секој пат ме наежува.

На ова клипче сцената од 1:46 до 2:07... У глава коа ќе го ѕвекне...(а у скок) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom