Necrophilia
Find Prettys Womans from your city for night
- Член од
- 13 август 2006
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 140
зависи пред кого, од кого и за кого.
Колку си само во право.Gadfly Baba напиша:Негативна особина е дефинитивно(ја најдобро си знам),има само негативни страни,веднаш ја открива твојата несигурност и страв од конфликт и борење за тоа што е твое.Па уште толку влијае и за успехот во животот,посебно за работи каде социјализацијата е важна.
Можеби некогаш мислите дека срамежливоста е слатка и делива асоцира на скромност но вистината е горенаведеното.
Мора да бидеш опуштен и сигурен во себе,да не се плашиш од луѓето.
Најлошопоминуваат срамежливите,зошто секогаш ќе им се прикачат ископлексирани луѓе кои ќе лечат комплекси на нив,затоа срам никако.
Страмежливите луѓе не се ни глупи ни мутави ни досадни, и голем дел од нив имаат да кажат многу повеќе и од оние не-срамежливите, само проблемот кај нив е што не можат да се ослободат и истото да го кажат. Дали поради недостаток на самодоверба или едноставно како карактерна црта, тие луѓе имаат проблем кој само дополнително се комплицира поради ваквите луѓе што им се потсмеваат на секое нешто „што го мислеле 4 саата пред тоа“.definitivno mislam deka e negativna..ja definiram kako nedostatok na samodoverba...nemozam da recam deka stramezlivite se glupi luge..ali kako i da e..ne mi se prijatni u drustvo..mi izgledaat ko nikad da nemaat so da kazat..ili koa ke kazat neso izglea ko da go mislat 4 saati pred toa
Da treba do odredena granica da ima sramezlivost ama ne postojano, zaradi sramezlivost ednoa moja koleska padna na ispit zasto ja bese sram po vtor pat da vleze kaj profesorot. Znaci se propustaat sansi ako si sramezliv, ama treba da se bide sramezliv, pa ne e ni ubavoda se bide napaden gledano od strana. Treba nekoja sredina kako i za se vo zivotot.:helou:Мислам дека не е баш иста...
Инаку според мене срамежливоста е негативна особина,затоа што често срамежливите луѓе од срам не знаат да се изборат за работите кои ги сакаат во животот,па подоцна се каат зашто им било срам или не знам што?Потребна е доза срам,тоа да.Секогаш да знаеш до каде ти се границите на нормално однесување.А за мене се уште ми е нејасно,зашто секогаш посрамежливите секогаш ги избираат за малтретирање и потсмевање..можеби за да покажат еве колку сум јас фраер/ка,па колкав авторитет сум...ама бидејќи тоа се послаби личности од нив,самите тие фраерки знаат колку не чинат и колку комплекси имаат па мораат некому да ги пренесаТ.