Најдобра лига

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување

Која е најдобрата лига?

• Serie А (Ита)

Гласови: 44 22,8%
  • Premier League (Анг)

Гласови: 113 58,5%
  • Fußball-Bundesliga (Гер)

Гласови: 2 1,0%
  • Ligue 1 (Фра)

Гласови: 1 0,5%
  • Primera División (Шпа)

Гласови: 33 17,1%
  • Eredivisie (Хол)

Гласови: 0 0,0%
  • Друга лига...

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    193
Статус
Затворена за нови мислења.
Па најмногу гледам серија А но поради Милан, а други екипи многу слабо некако досадно станува на моменти.

Али англискава напросто ме изненадува прекрасен фудбал одличен за гледање, 90 минути ме задржува пред ТВ и јасно е зашто има 3 полуфиналисти во Лига Шампиони од премир лига годинава.

Примера убедливо. во англиско играт 4 тима, во Примера 20. во англиско еднаш во сто години можи последнио тим да го победи манчестер, во примера се е можно оти повисок е квалитето на фудбал и малите тимој имат капацитет за да победат голем клуб
итаљанско.... кој од кој поголем коцкар, порано најдобра лига, сеа за к*р не чини

Гласав за италијанското зошто ми се свиѓа играта иначе најтапа ми е Англиско се со долги топки и ке ја закачи некој и гол тоа според мене:toe::pirat:

jas mislam deka angliskoto prvenstvo e na vrvot na najdobri ligi vo momentov.porano i spansko i italjansko bea pointeresni ama vo posledno vreme angliskoto e mnogu dobro i mnogu interesno.momentalno najdobrite igraci se tamu kako C.Ronaldo,Rooney,Tevez,Fabregas,Hleb,Drogba,Lampard,Ballack,Torres,Gerard,Berbatov......klasa igraci spored mene i vo momentov ne moze da se sporedi so nikoj druga liga.ne poradi faktot deka sum za Man U ama koga ce sednam gledam 90 min interesen i dinamicen fudbal.vo tekot na prvenstvoto (eve ce ja zemam ovaa godina) za tronot se borat povekek konkurenti,kako i za mestata vo LS i vo Uefa cupot.videte samo kolku e interesno sekoe naredno kolo vo momentov za titulata pomegi Man U,Celzi i Arsenal,kako i za 4-toto mesto megu Liverpool i Everton,pa za drugoto mesto vo Uefa cupot megu blacburn,totenham,portsmotuh,aston villa se do bitkata za opstanok koj nikoj ne se predava osven Derby poradi slabite finansii i slabiot igracki kadar.toe e mislenje,sekoj drug si ima svoj stav :) pozz

Отсекогаш сум преферирал Примера некако највозбудливи ми се натпреварите во Шпанија, едноставно играат фудбал каков што сакам да гледам.
Не сум изненаден што Англиското првенство котира највисоко оти се забележува некоја Премиер Лига треска кај нас во последните 3-4 години т.е. откако се вратија преносите на А1, сеуште да вршеа пренос МТВ (2 преноси неделно) не верувам дека сите ќе беа волку запалени на Премиер.
Серие А воопшто не пратам однсоно ептен ретко оти да бидам искрен поинтересно ми е да гледам боја како се суши (со ретко исклучоци).
Бундес ми е доста пријатна лига за гледање посебно Вердер кој според мене игра најубав фудбал во Германија па често си ги пратам и швабите.
Ама све у свему дефинитивно Примера Дивизион ми е фаворит, уште да ги сменат коментаторите на Сител и супер ќе биде. :)

Сето тоа го направија водителите на А1 кој мора да признаам дека се најдобри во Македонија..На МТВ кога даваа Премиер лига немаше никаква гледаност..Во право си Мадрид:forza:

Дефинитивно Premiera затоа што има најбрз најинтересен фудбал..

мене Шкотската Премиер Лига ми е најинтересна...незнам колку имате гледано ама тоа е мелем за очи иако за жал нема пренос кај нас...чат пат даваат на ОБНи тоа е се

Од македонска лига нема подобро :pos::pos::pos::pos:

Ај сега гледам во магазинот Е-Спорт има споредба на квалитетите на секоја лига и која од нив е најквалитетна и зошто. Поточно мислам на 4-те најјаки лиги: Примера Дивизион (Шпанија), Премиер Лига (Англија), Серија А (Италија), Бундес Лига (Германија).

еве што како главни податоци истакнуваат:
Шпанија: 20 екипи, 4 места за ЛШ, 4 титули во ЛШ во последните 10 години. 3 титули во уефа Куп во последни 10 години.
Англија: 20 екипи, 4 места во ЛШ, 2 титули во ЛШ во последните 10 години, 1 титула во Уефа Куп во последните 10 години.
Италија: 20 екипи, 4 места во ЛШ, 2 титули во ЛШ во последните 10 години, 2 титули во Уефа куп во последните 10 години.
Германија: 18 екипи, 3 места во ЛШ, 1 титула во ЛШ во последните 10 години, 0 титули во Уефа Куп во последните 10 години.

Најконкурентни тимови во лигите:
Шпанија: Реал Мадрид, Барселона, Виљареал, Атлетико Мадрид, Севиља, Еспањол, Гетафе, Валенсија (иако е во длабока криза).
Англија: Манчестер Јунајтед, Челзи, Арсенал, Ливерпул, Тотенхем, Евертон, Манчестер Сити, ЊуКасл (иако беше во криза).
Италија: Интер, Рома, Јувентус, Милан, Фиорентина, Сампдорија, Удинезе, Лацио.
Германија: Баерн Минхен, Вердер, Шалке, Баер Леверкузен, Хамбург, Штутгарт, Хамбург.

Знам дека повеќето ќе кажат дека нивната лига (каде што игра нивниот омилен тим) е најјака. но кога ќе погледнеме реално Англија можеби малку се оддвојува од другите. Самиот факт дека во финалето на ЛШ се две Англиски екипи, го покажува квалитетот на Премиер Лигата. во неа можеби настапуваат и едни од најквалитетните фудбалери во светот (Кристијано Роналдо, Руни, Фернандо Торес, Џерард, Адебајор, Фабрегас, Дрогба, Лампард, Балак, Тери, Рио Фердинанд, Бербатов.....)
Како втора според моето размислување би ја рангирал Примера Дивизон или првата фудбалска лига во Шпанија. Го има најтрофенјиот клуб во Европа Реал Мадрид (9 титули во ЛШ), веднаш овде е Барселона која пред неколку години беше во врвот на Европскиот фудбал. Севиља која две години поред го освојуваше Уефа Купот може слободно да ја сметаме како поматувач на сметките, овде се и Виљареал и Атлетико Мадрид кои имаат квалитетни состави. како квалитетни фудбалери кои се среќаваат во Примера Дивизија се: Раул, Робињо, Серхио Рамос, Шнајдер, Канаваро, Касиљас, Анри, Меси, Роналдињо?, Деко, Давид Виља, Рејес, Кануте, Луис Фабијано, Дани Алавес, Албелда, Диего Форлан...
Следна е Италија, конкурентите се набројани погоре, а најмногу се истакнуваат Интер, Рома, Милан и Јувентус, квалитетни фудбалери: Кака, Ибрахимовиќ, Трезеге, Дел Пиеро, Александре Пато, Буфон, Маикон, Тоти, Мансини, Де Роси...
И можеби лига која најмногу заостанува од претходните три е Германија, како квалитетни тимови се Баерн М, Вердер и Шалке, а како квалитетни фудбалери се јавуваат: Лука Тони, Клосе, Рибери, Диего, Ракитиќ...

Ги очекувам вашите мислења и гласови во анкетата.

Според мене е Англиската, може и затоа што таму настапува мојот омилен тим, незнам...
2. Примера
3. Серија А
4. Бундес

(исто како Галактикос)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom