КАЛИОПИНекој акорди за ''Калиопи - Дали ме сакаш'', и песната "'Послушајте Патриоти''
ВЕЧНО БЛАГОДАРЕН ! :Р
Влатко Лозаноски - Нема да е крај на светНекој ако може да ги среди акордите од овие песнички
Дарио - Косоока
Влатко Лозаноски - Нема да е крај на свет
Благодариме однапред
cela pesna ti ide po ovoj redosled: Dm B F C probajIzvinete jas sum nov na forumov i pocetnik na gitara dali nekoj ke mozi da mi najdi akordi i da mu go napisi ritamot za area site moi sliki blagodaram odnapred!!
А ако си почетник и не можиш да го фатиш В тогаш пробај со Am, F, C, G, и се повторува цела песна...Izvinete jas sum nov na forumov i pocetnik na gitara dali nekoj ke mozi da mi najdi akordi i da mu go napisi ritamot za area site moi sliki blagodaram odnapred!!
Деновиве, кога ќе имам малку повеќе време, ќе ги соберам сите песни со акорди во темава, ќе ги ставам во првите постови, и оние што ќе побараат акорди од песна што ја има на првата страна, ќе бидат бришани, и ќе добиваат казнени поени...Може ли тука да се направи некое правило за постирање од тип, смееш да побараш акорди ако претходно ставиш твои од песна што ја нема. Се закачуваат корисници со по еден-два поста и бараат акорди ... не е ок, дајте некој ред и да се става нешто за промена.
Како и да е ... за сите почетници, па и за оние кои не се ова може да биде интересно: http://www.scribd.com/doc/38625193/Pesnarka
Ќе му дојде строфа D-Bm-A-F#-Bm-G-A (пробај и со Bm-G-A-F# на почеток), пред рефрен Bm-G-A, рефрен D-A-Bm-G.Јас сум ти пријател од Ареа, акорди или разложена.
Dm E AmIntro : Am, E-dur, Am, F-dur, H-dur, E-dur
Strofa : F-dur, E-dur, Am pa vtor stih F-dur, H-Dur, E-dur.
Refren: F-dur, G-dur, Am x 3; F-dur, E-dur za nie dvajcata sme za vo bestraga .
Ps. Ako ne se tocni, Ve molam za ispravka)))