ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
големо Браво за Љубичич, затегнат натпревар, напорен, но упорен си беше човекот :toe:

Па на 31 година, заклучно со финалето да ги победиш Џокович, Надал и Родик...
Мислам дека не ни треба да победиш уште некој, за да заслужиш титула. :)

Доста е само Надал да го тепаш и исто ко да си освоил..Заслушена победа,иако е како изненадување на турниров..

Секоја чест за Љубичич, го оствари тоа што никој не очекуваше, ќе биде интересно ако биде кандидат за титула и на идните турнири.

Тешко дека може да го повтори ова..али ќе видиме..

Едно големо БРАВО и за Љубичич и за Јанковиќ.
Стварно ме изненадија и двајцата..

Љубичиќ го расури Родик со асови, и тука изгуби според мене Американецот, во секој случај браво за Љубичиќ, добра партија.

Браво, секоја чест, пријатно ме изненади.

BNP+Paribas+Open+RDWUY4i6hXsl.jpg

BNP+Paribas+Open+XNtDxAc0Cdal.jpg

BNP+Paribas+Open+S9SYn6x4-7zl.jpg

BNP+Paribas+Open+8s68bxkidfjl.jpg

Честитки и за Јелена.

BNP+Paribas+Open+14lVVzdEMgDl.jpg

BNP+Paribas+Open+jqEmTM-sZXcl.jpg

Долго време помина откако Љубичич беше во привте 5 на АТП листата. Стварно ме изненади ни на крај памет не ми беше дека он може да освои.

Љубичич со овој освоен турнир напредуваше до 13 позиција на АТП.Честитки

Тешко дека може да го повтори ова..али ќе видиме..

Знам дека е тешко, ама ако игра вака, со одлично сервирање, барем на турнирите на тврда подлога ќе може да биде поконкурентен.

Љубичич се качи за 13 места на АТП ранг листата и сега е 13 играч на светот.На врвот имаше промена.На 3-то место е Мареј и Надал падна 4-ти.

Браво Љубо.Mалце ми беше криво кога го тепа Ноле ама па ептен ми е мило што го тепа Родик и тоа на домашен терен каде највеќе боли:DЗа Јелена што да кажам,па и не беше некое големо изненадување,беше прва тенисерка до скоро и сега очекуваме повторно да атакува на врвот иако ќе биде потешко бидејќи и Енан и Клајстерс се тука али ќе видиме, во тенисот се е можно.

Знам дека е тешко, ама ако игра вака, со одлично сервирање, барем на турнирите на тврда подлога ќе може да биде поконкурентен.

Абе да али и овие другиве ќе запнат..Кај и да е и Надал мора да тепа на некои турнири иначе отиде 10ти..за сервирање добар е..

Коа ќе напраиш нешто големо после многу е тешко истото да го оствариш..за сервирање чоекот е добар али не е се у тоа..како и да е со среќа нека му е титулата..

Коа ќе напраиш нешто големо после многу е тешко истото да го оствариш..за сервирање чоекот е добар али не е се у тоа..како и да е со среќа нека му е титулата..

Човекот изјави дека оваа сезона му е во план да игра на завршниот мастерс турнир во Лондон, а тоа значи дека треба да биди меѓу најдобрите осум за да има место на тој турнир

И не мислам дека титулата на овој турнир е случајна или е сплет на околности, човекот стварно изигра фантастично

Нареден турнир е во Мајами и тој е Мастерс Иљадарка, па ќе видиме кој ќе биди тука најдобар

Се извинувам за погоре..нетов се мрдна..Иначе честитќи и за Јелена преска дознавам дека и она освоила.....

Fala im i na Ljubo i na Jelena i na Novak sto ni prireduvaat vakvi zadovolstva i nie po bel svet da se izraduvame malku i barem za kratko vreme da ne ne sram dakazeme od kade sme.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom