Скутерчиња: Се за и околу нив

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
На документите и сл пишува дека марката е унгарска а се склапани во кина
А моторот е по лиценца на хонда или јамаха беше незнам мн работи ме лажеа кога го купував генерикот :pos2:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
а издржливи се ?
За кого како како за мене доста издржа кај мене ретко издржува мотор година ипол без ремонт ама овој издржа. Проблемот беше што не чекав да загрее палење седнување и пуна гас. Потоа секој втор ден одев на водно со двајца надоле превртуваше моторот и на долги релации и до 2 саати полна гас го возев. За тие година дена поминав 7000 км и испушти душа среќа само клипот зариба клип за нив е 800 ден и бушење 800 се на се џабе :pos2: и одма го шитнав за добри пари. Е сеа ако го возиш нормално ке издржи многу повеќе ако го силуваш нема да издржи многу ама подобро тоа одколку кинеско. Јас купив сеа кинеско на старо па ке ти кажам колку ке издржи :pos2:

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
а издржливи се ?
За кого како како за мене доста издржа кај мене ретко издржува мотор година ипол без ремонт ама овој издржа. Проблемот беше што не чекав да загрее палење седнување и пуна гас. Потоа секој втор ден одев на водно со двајца надоле превртуваше моторот и на долги релации и до 2 саати полна гас го возев. За тие година дена поминав 7000 км и испушти душа среќа само клипот зариба клип за нив е 800 ден и бушење 800 се на се џабе :pos2: и одма го шитнав за добри пари. Е сеа ако го возиш нормално ке издржи многу повеќе ако го силуваш нема да издржи многу ама подобро тоа одколку кинеско. Јас купив сеа кинеско на старо па ке ти кажам колку ке издржи :pos2:
Другар до сега има поминато со кивеј фокус до сега околу 20000 км и нема направено ремонт а му иде околу 70 крајна :wink: како и да е по издржливи се од кинеските ... ја го загревам и првите два-три километри не го возам на пуна гас, не го силувам ...

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
абе lingben скутерите издрзливи се дали имаат добар мотор и колку наише идат за 50 ка зборам казете несто повеке?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
абе lingben скутерите издрзливи се дали имаат добар мотор и колку наише идат за 50 ка зборам казете несто повеке?
Не, не не и не ... имав лингбен катастрофа се па и сите кинески ... не се издржливи немаат добар мотор и слабо идат

Член од
12 октомври 2009
Мислења
23
Поени од реакции
3
Begaj podaleku od lingben , kineskite motori se losi ama lingben i starite (prvite) baotian se tapa ,jas sum smenil mnogu skuteri i od iskustvo ti go kazuvam ova

Член од
5 декември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Знае ли некој да продава Sachs Madass 125?
Има ли некој од овие
SKYGO LF125-28H?

Ги бива ли за низ град 2-3 години да служат?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Знае ли некој да продава Sachs Madass 125?
Има ли некој од овие
SKYGO LF125-28H?

Ги бива ли за низ град 2-3 години да служат?

Sachs Madass важат за квалитетни и издржливи моторчиња ама имаат фаца на томос :P

а тоа кинезот skygo нечини ... мада за тие пари е ок и има копија на машина на хонда од времето :)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
што велите за Fosti 150cc и за Tumopar150cc дали се добри според вас?

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
Не, не не и не ... имав лингбен катастрофа се па и сите кинески ... не се издржливи немаат добар мотор и слабо идат
абе на твојот лингбен му беше изваден границникот ако му бил колку ти идесе со изваден граничник ти благодарам

Kajgana Shop

На врв Bottom