Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Ај еден совет. Може ли и која е процедурата за идивидуален увоз на нов скутер од Хрватска во Македонија ?
ќе си го платиш таму и после на царина... би требало да можиш да го регистрираш после овде ама пак мислам дека нема поголеми глупости и проблеми да ти праат... (а бтњ Џиш ја тебе уште сликата ти ја давам мајку му :))

ќе си го платиш таму и после на царина... би требало да можиш да го регистрираш после овде ама пак мислам дека нема поголеми глупости и проблеми да ти праат)

Нема ли таму кога ќе го земам да ми одбијат ДДВ и евентуално дел од цената бидејќии нема да се обврзани за сервис и гаранција?

Ај еден совет. Може ли и која е процедурата за идивидуален увоз на нов скутер од Хрватска во Македонија ?
За нов скутер треба прво и основно во Македонија да нема такво представништво или генерален застапник што ги продава како нови... Доколку го има, забрането ти е да го увезиш како нов, па треба да го купиш од Хрватска, да го регистрираш таму, па да го увезуваш како половен во Мкд.

Ако официјално представнишво нема го увезуваш најнормално како нов, си плаќаш царина и акциза и правец на регистрација.

За нов скутер треба прво и основно во Македонија да нема такво представништво или генерален застапник што ги продава како нови... Доколку го има, забрането ти е да го увезиш како нов, па треба да го купиш од Хрватска, да го регистрираш таму, па да го увезуваш како половен во Мкд.

Ако официјално представнишво нема го увезуваш најнормално како нов, си плаќаш царина и акциза и правец на регистрација.

А ако се означи како подарок ?

А ако се означи како подарок ?
Како сакаш назначи го... штом го има производот во Македонија, не ти даваат да го прескокнеш дистрибутерот. Едно решение е да ти пратат Х евра за да си го купиш од тука или да го увезеш како половен, т.е. прво некој да ти го регистрира во Хрватска па да го донесеш регистриран.

вака сеа да не отворам нова тема..ме интересира колку пари е нов скутер Дерби ГП1 оти мислам дека во Велес ги нема туку во Скопје а во план сум да зимам Дерби..поздрав и Фала однапред :smir:
и бтв - ме интересира точна цена ако знае некој :)

bb[noone];2788649 напиша:
вака сеа да не отворам нова тема..ме интересира колку пари е нов скутер Дерби ГП1 оти мислам дека во Велес ги нема туку во Скопје а во план сум да зимам Дерби..поздрав и Фала однапред :smir:
и бтв - ме интересира точна цена ако знае некој :)

Јави се и прашај за најточно :smir:

DYNAMIX d.o.o.
Bul. Sv. Kliment Ohridski 23
1000 Skopje

tel. (02) 312 62 40, fax. (02) 312 62 40

Ul. Franklin Ruzvelt 7
1000 Skopje

tel. (02) 307 93 04, fax. (02) 306 34 24

Мислам дека е околу 2800€ највеќе 3000€, но сепак прашај.

ахм ок фала..се јавувам и на 2та броја никој не ми се јави :)

Здраво сакам да прашам каде можат да се најдат налепници за скутеров ? Ако има некој од Велес да каже ?
A јас кај можам да најдам лагер за тркало за колава??

На никој не му се сони ни јас што кола возам, ни ти што скутер имаш. Напиши марка/модел, па ако знае некој ке ти каже.

A јас кај можам да најдам лагер за тркало за колава??

На никој не му се сони ни јас што кола возам, ни ти што скутер имаш. Напиши марка/модел, па ако знае некој ке ти каже.
:) :) :) :)
Не си ме разбрал најдобро јас не барам оригинални налепници са скутерот туку некои спортски ngk total michelin од производители спортски сакам а иначе возам кимко супер 9..

2008-Benelli-49X-QuattroNoveXd.jpg

Benelli 49x

Kolku mu e cenata,mislenja za skuterot i kade mozam da najdam vo Veles?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom