Скутерчиња: Се за и околу нив

S

StormRage

Гостин
Ај еден совет. Може ли и која е процедурата за идивидуален увоз на нов скутер од Хрватска во Македонија ?
ќе си го платиш таму и после на царина... би требало да можиш да го регистрираш после овде ама пак мислам дека нема поголеми глупости и проблеми да ти праат... (а бтњ Џиш ја тебе уште сликата ти ја давам мајку му :))

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
ќе си го платиш таму и после на царина... би требало да можиш да го регистрираш после овде ама пак мислам дека нема поголеми глупости и проблеми да ти праат)
Нема ли таму кога ќе го земам да ми одбијат ДДВ и евентуално дел од цената бидејќии нема да се обврзани за сервис и гаранција?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ај еден совет. Може ли и која е процедурата за идивидуален увоз на нов скутер од Хрватска во Македонија ?
За нов скутер треба прво и основно во Македонија да нема такво представништво или генерален застапник што ги продава како нови... Доколку го има, забрането ти е да го увезиш како нов, па треба да го купиш од Хрватска, да го регистрираш таму, па да го увезуваш како половен во Мкд.

Ако официјално представнишво нема го увезуваш најнормално како нов, си плаќаш царина и акциза и правец на регистрација.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
За нов скутер треба прво и основно во Македонија да нема такво представништво или генерален застапник што ги продава како нови... Доколку го има, забрането ти е да го увезиш како нов, па треба да го купиш од Хрватска, да го регистрираш таму, па да го увезуваш како половен во Мкд.

Ако официјално представнишво нема го увезуваш најнормално како нов, си плаќаш царина и акциза и правец на регистрација.
А ако се означи како подарок ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
А ако се означи како подарок ?
Како сакаш назначи го... штом го има производот во Македонија, не ти даваат да го прескокнеш дистрибутерот. Едно решение е да ти пратат Х евра за да си го купиш од тука или да го увезеш како половен, т.е. прво некој да ти го регистрира во Хрватска па да го донесеш регистриран.

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
вака сеа да не отворам нова тема..ме интересира колку пари е нов скутер Дерби ГП1 оти мислам дека во Велес ги нема туку во Скопје а во план сум да зимам Дерби..поздрав и Фала однапред :smir:
и бтв - ме интересира точна цена ако знае некој :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
bb[noone];2788649 напиша:
вака сеа да не отворам нова тема..ме интересира колку пари е нов скутер Дерби ГП1 оти мислам дека во Велес ги нема туку во Скопје а во план сум да зимам Дерби..поздрав и Фала однапред :smir:
и бтв - ме интересира точна цена ако знае некој :)
Јави се и прашај за најточно :smir:

DYNAMIX d.o.o.
Bul. Sv. Kliment Ohridski 23
1000 Skopje

tel. (02) 312 62 40, fax. (02) 312 62 40

Ul. Franklin Ruzvelt 7
1000 Skopje

tel. (02) 307 93 04, fax. (02) 306 34 24

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Мислам дека е околу 2800€ највеќе 3000€, но сепак прашај.

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
ахм ок фала..се јавувам и на 2та броја никој не ми се јави :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Еве тука имаш ценовник колку одат... ПОЗДРАВ......:helou:

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Здраво сакам да прашам каде можат да се најдат налепници за скутеров ? Ако има некој од Велес да каже ?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Здраво сакам да прашам каде можат да се најдат налепници за скутеров ? Ако има некој од Велес да каже ?
A јас кај можам да најдам лагер за тркало за колава??

На никој не му се сони ни јас што кола возам, ни ти што скутер имаш. Напиши марка/модел, па ако знае некој ке ти каже.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
A јас кај можам да најдам лагер за тркало за колава??

На никој не му се сони ни јас што кола возам, ни ти што скутер имаш. Напиши марка/модел, па ако знае некој ке ти каже.
:) :) :) :)
Не си ме разбрал најдобро јас не барам оригинални налепници са скутерот туку некои спортски ngk total michelin од производители спортски сакам а иначе возам кимко супер 9..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Член од
17 април 2009
Мислења
19
Поени од реакции
0

Benelli 49x

Kolku mu e cenata,mislenja za skuterot i kade mozam da najdam vo Veles?

Kajgana Shop

На врв Bottom