Ноќниот живот во странство

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Imas pravo .. Jas sum bil na primer vo Germanija i idev u eden kafic .. Sto da vidis mislis nekoj zaginal ( umrel ) glupa rabota ..:toe:
Ех, очигледно не си бил на добро место.Баш има забава таму.
Јас можам да кажам за Штутгарт пошто таму живеев.Во една голема дискотека има 3 помали диска.Едното е најголемо,за хип-хоп и ар ен би музика,другото за техно и во третото има латино музика.А има и еден ресторан.Плаќаш влез 10 евра и можиш слободно да шеташ во кое диско сакаш,малку во едното малку во другото.

А најмногу шо ми падна во очи е то дека по диската луѓето одат облечени поопуштено.За хип-хоп забавите скоро сите се во патичиња,фармерки и некое штосно маиче.Да ти е срам по штикли да одиш.Мислам така е и правилно,таму се оди да се игра а не да се качиш на штикли од 15см и само да дремиш,да не можиш да мрдаш.

Луѓето се опуштени,одма ти приоѓаат да се запознаат со тебе или онака само да поиграте.

Вратарите се сите во костуми,ти се обраќаат на Вие.Ако некој сака 100 % да влези,нема ко кај нас,ај другар ми си и сл. па туркај ги другите,туку плаќаш 50 евра месечно и те ставаат на список,па влезот цел месец,секој ден ти е загарантиран.

Обично,еднаш месечно,на врата на женските(ако е мин.3) им даваат едно шише шампајн гратис.

И не си ја плаќаш пијачката одма,туку кога ќе влезиш ти даваат една картича и цела вечер на неа ти удира цена на пијачката и на крај,кога ќе излегваш плаќаш се и влез и пијачки заедно.

Германија има прекрасни дискотеки, но за жал скоро сите се далеку од градовите (градовите имаат клубови и кафичи, кои и не се баш посетени).Заклучок-ти треба кола да воопшто да стигнеш до таму (верујте нејкете да се качите во такси).Е сега, има дискотеки кои организираат забави, џуниор кои се за 16-18 години и траат до кај 12.После доагаат журките за над 18 години, а има и вечери каде што пуштаат од 21 па нагоре.За жал не наполнив таму 18 години, ба и не сум го проживеала ноќниот живот, ама самиот тој факт дека на 18 години ќе отидеш за првпат во дискотека не ваља на мојот (нашиот) балкански менаталитет.На кафе идење многу ретко, и тоа покасно, негде во 3-4 година.До тогаш викенд активности се јадење сладолед во сабота поручек, и еднаш месечно гледање филм кај некој дома.Лудница.Морам да кажам дека имаат прекрасни коктел барови (препорачувам позади железничката во Келн) во кои успевав да се прошверцам со постари.Така да би рекла дека до 18 години не би живеела нигде на друго место освен тука, а за кариера Германија е совршена.

abe stvarno nigde ne e ko doma :) super si e vo makedonijava nasa nokniot zivot vo oddelni gradovi e definitivno na mnogu visoko nivo,za vo stranstvo samo za da vlezis vo diskoteka ti trebaat 15-20 evra a ne pak da sakas neso da se napijas

Sum bil na dosta mesta nadvor od drzavava i mozam da kazam deka mnogu poveke mi se dopaga nokniot zivot tamu odkolku tuka , mnogu e poopusteno . By the way , vo nedela picam za Viena pa ako ima nekoj forumdzija/forumdzika od tamu neka pise ( mi treba nesto assistance :) )

Pa da vi kazam malce za Bundesrepublik Deutschland:

Nem da mislete deka germancite ne znaat da se zabavuvaaat...
I tuka ima ludi zurki pienje do dalje, zaebanci pagat i too....
Samo tuka pon-pet skapish na rabota ama sabota i nedela raj..
Sabota i nedela si pospivash stanuvas palish kolata i ajdeeee....
Si plakash karta od 8-10 evra si vleguvash(vnatre atmosferata e pojaka u poubava, organizacija e daleku pogolema)
Se shto si platil i ispil go plakash na krajot na vecerta i si odis u utrinskite casovi.....Samo od iskustvo znam deka strancite u germanija kako so se(Turcite Jugoslovenite) znaaat i se podobro zabavuvaat i zurkaat od glupite germanci....Ama paa germankite polesno se davat...i to to:vozbud:

Ноќниот живот до 18 години да речам е подобар во Македонија...дефинитивно! Само заради слободата за шетање...Австрија има прекрасни места за шетање, (баш погодени ко за мене), али пред 18 нема шанси да скитнеш во некоја дискотека до 4-5 сабајле како овде. За под 18, мали журки, еве на пример кај некоја другарка, ќе се соберете 3-4 другарки, филмчињата, музика... денска шетња, или идеш во мекдоналдс, или во парк со друштво...
Заебано е што, ова веќе ко ќе имаш над 18, си идеш од журка кај 3 сатот да речеме, за превоз чади се.....има еден ноќен автобус, али го врти градот само на неколку станици, значи сепак ќе ти е далеку од дома....и фаќај такси (изгор, али ова во ретки случаи).....сум чекала до 5 сабајле да почнат метроата да возат :smir: јбг кад мораш!
Животот од овде е многу поразличен, и можам да речам дека е подобар, заради луѓето и пикање нос кај што не треба, секој си ја гледа својата работа и да сакаш, никој не те ферма :toe:
Уште малку овде, и пак ќе се вратам!

Ноќниот живот до 18 години да речам е подобар во Македонија...дефинитивно! Само заради слободата за шетање...Австрија има прекрасни места за шетање, (баш погодени ко за мене), али пред 18 нема шанси да скитнеш во некоја дискотека до 4-5 сабајле како овде. За под 18, мали журки, еве на пример кај некоја другарка, ќе се соберете 3-4 другарки, филмчињата, музика... денска шетња, или идеш во мекдоналдс, или во парк со друштво...
Заебано е што, ова веќе ко ќе имаш над 18, си идеш од журка кај 3 сатот да речеме, за превоз чади се.....има еден ноќен автобус, али го врти градот само на неколку станици, значи сепак ќе ти е далеку од дома....и фаќај такси (изгор, али ова во ретки случаи).....сум чекала до 5 сабајле да почнат метроата да возат :smir: јбг кад мораш!
Животот од овде е многу поразличен, и можам да речам дека е подобар, заради луѓето и пикање нос кај што не треба, секој си ја гледа својата работа и да сакаш, никој не те ферма :toe:
Уште малку овде, и пак ќе се вратам!
За тоа е така,ама таму скоро сите земат возачка на 18 години и си имаат кола(без разлика дали нивна или од родителите) и со кола си одат до дискотеките.Мене зачудено ме гледаја кога ќе кажев дека на 20 год уште немам возачка.

Ноќен живот во Странство? ЛУДИЛО:nesvest:

http://www.sensation-white.com/

sensation_white.jpg

news_050718_sensation_ueberblick.jpg

sensation-white-2006-wallpaper-2-xxl_ad.jpg

E ова е чудото :)

Ова и Ибица =) :drk::drk:

Али некако со штедња ми иде лошо:kesa::kesa:

Според мене има далеку подобри места за журкање од нашиве овде.

news_050718_sensation_ueberblick.jpg

WaAaa Лудило е таму бре, погледнете сите се во исто облечени или така ми стои ??? хахааа како и да е СУпер е таму а не тука ... :pos2:

WaAaa Лудило е таму бре, погледнете сите се во исто облечени или така ми стои ??? хахааа како и да е СУпер е таму а не тука ... :pos2:
White Sensation имаш и во Скопје, се организира најмалку еднаш годишно во Колосеум, Хард Рок или на Саем. Zemzela е по таквите журки, јас неам ништо бело од гардероба, освен неколку маички, а журките се во зима.

Јас сум бил во Варна,Златни песоци и Сончев брег. Можам да кажам дека таму имаат ноќен живот 20 часа. Секако, тоа е туристичко место, и има 98% странци т.е скандинавци, Германци, Англичани, но сепак начинот на работа и услуга и спрема Балканците е многу поразличен (во позитивна смисла), него што е кај нас. Цените се дури и пониски од кај нас. На пр. Heineken e 3лева!!--90ден, а коњак е 2 лева--60ден. Summa sumarum, ептен е подобро него кај нас, со нашите копачи, што самите си се викаат шемаџии.

Noken zivot nadvor od Makedonija nasa ima daleku podobar i toa. Da pocnam od Sofija: U edna diskoteka naogas 4 vida na muzika vo razlicni hali, prifatlivi ceni za pienje...a studentski da ne zboram toa e beter od opustenata atmosfera niz Makedonija, TROKADERO vo Budva,4elavi praj nogu jaki zabavi, Belgrad isto ima samo tamu malce e daleku od kolku sto treba da e i to.

Ноќниот живот е добар во Македонија и си има и предности и мани, исто и во странство.
Во странство исклучиво луѓето знаат за викенд да искочат, преку неделата никако. Пример Скопје и во 3 саат ноќно време во понеделник, вторник, среда ... е полн со луѓе. На странците тоа им е чудно и се прашуваат дали работат всушност македонците и од кај толку пари за шетање секој ден :pos: (епа нема пари али и последните ако треба ќе ги дадат за кафе на кеј :))

Од тие места кај што сум била во странство ми се допаѓа Шпанија. Таму луѓето живеат за забава. Сите се весели, насмеани и знаат да уживаат. Слични сме по менталитет. А се сложувам со Анастазија во Ница катастрофа ноќен живот. Немавме кај да излеземе и ни кажаа па не е викенд и ништо не работи. И си преседовме на плажа. Милано има многу кафичи и дискотеки штета во ниеден што не бев така што не можам многу да коментирам, ама ќе одам некад и ќе ви кажам :)
И најинтересното сите очекувавме најдобро да се изнажуркаме во Амстердам. Е сите спремни за таму и кога отидовме се разочаравме. Се до 1 саат работеше. Една дискотека огромна работи до касно и никој немаше освен вработените. Единствено 24 саати работи red light street :)

Имаме ние замисла дека ноќниот живот во странство е далеку подобар, пред се се воодушевуваме на големите дискотеки и гледаме клипчиња и си викаме рај на земјата е. Ама не е баш така. Земјите во близина што ни се, слични се како Македонија, но на запад сметам дека не е толку добар ноќниот живот. Таму народот гледа да работи и да заработи, а не да троши секој ден пари на журкање.

Ноќниот живот е добар во Македонија и си има и предности и мани, исто и во странство.
Во странство исклучиво луѓето знаат за викенд да искочат, преку неделата никако. Пример Скопје и во 3 саат ноќно време во понеделник, вторник, среда ... е полн со луѓе. На странците тоа им е чудно и се прашуваат дали работат всушност македонците и од кај толку пари за шетање секој ден :pos: (епа нема пари али и последните ако треба ќе ги дадат за кафе на кеј :))

Од тие места кај што сум била во странство ми се допаѓа Шпанија. Таму луѓето живеат за забава. Сите се весели, насмеани и знаат да уживаат. Слични сме по менталитет. А се сложувам со Анастазија во Ница катастрофа ноќен живот. Немавме кај да излеземе и ни кажаа па не е викенд и ништо не работи. И си преседовме на плажа. Милано има многу кафичи и дискотеки штета во ниеден што не бев така што не можам многу да коментирам, ама ќе одам некад и ќе ви кажам :)
И најинтересното сите очекувавме најдобро да се изнажуркаме во Амстердам. Е сите спремни за таму и кога отидовме се разочаравме. Се до 1 саат работеше. Една дискотека огромна работи до касно и никој немаше освен вработените. Единствено 24 саати работи red light street :)

Имаме ние замисла дека ноќниот живот во странство е далеку подобар, пред се се воодушевуваме на големите дискотеки и гледаме клипчиња и си викаме рај на земјата е. Ама не е баш така. Земјите во близина што ни се, слични се како Македонија, но на запад сметам дека не е толку добар ноќниот живот. Таму народот гледа да работи и да заработи, а не да троши секој ден пари на журкање.

Да за то така е таму не се журкаат вака толку често како кај нас , ама кога се прави журка , салам журка е тоа :)
и еве да се надовржам следната голема бела сензација во мадрид ноември што ќе биди :)

http://www.youtube.com/v/0OQhuxgwU78&hl=en&fs=1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom