Ноќниот живот во странство

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
tuka kade sto sum izleguvam ali ne mi e mnogu interesno kao sto mi e u Makedonija, nie najubavo znaeme da se zabavuvame , dodusa ako go imas pravilnoto drustvo kaj i da si ubavo ke si se zabavuvas :) tuka najdobrata ´´nasa´´ zurka e vo München shljiva party , tamu sekogas najubavo si pominuvam http://www.shljiva.com/
i kao sto nekoj veke napomena izleguvanje preku nedela mnogu retko , bidejki nemas vreme doma da se svrtis nonstop na rabota , samo za vikend se izleguva

Забава има кај и да си, во зависност на вкусот на некој места повекје на некој помалку.

Разликата со скопскиот ноќен живот е повеќе од очигледна, да не прајме муабет за Охрид.

Во Скопје пред едно 3-4 недели прошетав низ скопската шема. Интериерите не се лоши, ма да се оди повеќе на комфор одколку стил или комерцијалност. Иначе интериерите од Хрватска, Србија па до кај нас го пазат истот стил...балкански. Балканскиот стил владее и во соундот, не се контролира јачината на звукот, само да е гласно, ако може и погласно..

Ноќната шема во Скопје ми падна во очи и даде слика на двокласно општество. Луѓето одма се познаваат од која класа се, на пр. по тоа каде седат, како се однесуваат, како се облечени. Иако паѓаат во очи кремовите (тие со повеќе пари од другиве) мене ми гледаа како кловнови...некако зрачат како се да е со сила, и опуштањето како да е со сила и целата забава како да е со сила.

По западна Европа луѓето стварно работат цела недела ама од четврток па до понеделник (after hour) се забавуваат без некои ограничуванја. На местата каде што излегувам не гледаат луѓето колку ќе пијат и полека да пијат...да трае цела вечер,

По клубовите нема малолетници (исклучоци има секогаш), има добри пиачки, нема турбо фолк или српска.

Во Македонија не најдов клуб во кој има добра Каипириња, наједноставен и најевтин коктел а камо ли добра коктел понуда.

Се оди на масовно што повеќе да се потроши (а и то е слика на општеството кај нас).

Во Ликвид во Охрид ми дава Коктел кој имаше некој вкус ама не на то што требаше. Во процес во скопје добивам џин/тоник кој никако на џин не мирисаше а да не зборвам џа вкусот.

Како и да е општеството е поинакво, луѓето поинаку се однесуваат, и во нормалните клубови ги нема ВИПовците полегнати по ќошовите со намчорски погледи..во Скопје владее некое набиено чуство за метропола а нема врска од метропола.

Главно скарата кај нас е топ и ајварот и сирењето...

schtranga напиша:
......´´nasa´´ zurka e vo München shljiva party , tamu sekogas najubavo si pominuvam http://www.shljiva.com/
i kao sto nekoj veke napomena izleguvanje preku nedela mnogu retko , bidejki nemas vreme doma da se svrtis nonstop na rabota , samo za vikend se izleguva

кај сливите само од кога ќе ги поминеш избацивачите (претежно босански бричени глави) мириса на пот и тоа балканска..женските (или жените) дома да имаат во буриња шминка со мистрија ќе се шлакаат, мирисот од пот се менува со секакви најјаки дезодоранси и за под мишки сапунче...

за забавата шо да речам, на оро се фаќаат на турбо фолк...издржав само 1.5 саати таму...само заради друг

noken zivot vo starnstvo, hmmm sepak mislam deka vo mkd e mng po bolje nego stranstvo, mediumi lazat :tv:

pa normalno deka ima podobri zurki i poorganizirano e se.sum bila i stvarno se praat dobri zurki i ekstra se pominuva.VERUVAJTE

ja eve idam u Sofia od 9ti...nekoe klubche sem Chervilo vaka za el.muzika:)

Анастазија напиша:
Афкорс дека има кај да се иде. Бев таму месец дена, мислиш дека не успеав да најдам клубови?:)
Ама - без лична карта не ни даваа ни ебано пиво! Тапа, јас не знам што прават таму децата пред да наполнат 18!

Ммм,то шо требит да прает! ;) Ние сме ненормалните.

U Zurich ima iljada klubovi i mnogu golem izbor na izleguvanje.
Ima desavki i za po den a bogami i za po nok.
Ima samo eden mal problem.
Se nema ebano vreme za da se izleze zosto non stop se raboti.
Ete toa ti e.:)

Студентски град во Софија е најјакото место
околу 70000 студенти живеат таму и е лудница
секој ден

Jas ziveam vo Utrecht(holandija) i nokniot zivot tuka e SUPER!!
posto Utrecht e studentski grad moze da najdes se sto sakas
diskoteki, kafici od site razlicni tipovi (kakva muzika obozavas u takova diskoteka mozes da odis), i ima mnogu cesto muzicki festivali abe prekrasno ne se opisuva dojdi pa vidi
i Amsterdam e isto super za izleguvanje ama poveke za turisti...

Bratucet mi bil i vika deka vo stranstvo kaficite i klubovite se zverski, nema turbo folk razgoleni zenski, cicki nasekade mnogu dobro:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Да бе ман , одличен пост !
Има клубови , барови кој се на гз да падниш , со добра музика , пијачки и супер услуга , се е професионално и барем како девојки имаш принсес третман , кое е добар маркетинг , ок женски на местото носат машки , машки повеќе пијат и трошат во бар и така цути местото.
Се прават секакви забави и през недела од среда со петок има теми за различни вкусеви , се на се добро е.
Има само една мана и то е шмекот , Скандинавците не знат за шмек и тој додаток е едино што фали , директни и искрени се од друга страна ама нема финеси .
Тоа е еднино што би сменала тука :)

Luge iskreno samo ajvarot i sirenjeto se bolji,ovde kaj sto sum jas e kako i poveketo od vas sto kazaa rabotis pon-petok ali vikend imas nevidena zurka.
E sea bez licna karta ne vleguvas nigde i ne se pusi vnatre(cigari)ali ima zurka.Mislam ako znaes da ja najdes,ali ako pocnes po serbian party or maso nema da ti nedostiga ''sitnoto i pajduska''

kolku pari tolku muzika :) .... ima lokali za sekakov vkus no vo globala ne e nesto posebno ... dobra rabota e toa sto sepak sekoj znae kade mu e mestoto .... i edna negativna kritika ... vlez vo dobar lokal nema sansa da e pod 15-20 evra ( bez konzumacija ) a i za da se zdrvis maski ti trebaat nekade okolu 30 - 40 evra ( zavisi od raspolozenie ) t.s koga ke se razbudis nautro drugiot den ke te zaboli srceto ... a lugeto se daleku poladni od nasite ( gledano vo globala ) no za da soberis nekoja ne ti treba poveke od 1 sat ... i koga ke izvlecam eden zaklucok nekako e preskapo za stdnet kako mene ... sum bil skoro vo site gradovi tuka i sekade e isto .... edinstveno Viena e mnoguuuu porazlicna ... se znae na prv pogled deka mestoto i e vo kategorijata evropski metropoli sto ne e slucaj so nieden makedonski grad ... samo na nervi idat komentarite od tipot " juzni veter " denes ima nastap vo zivo i kako sto napomenaja pogore diskotekata kopa na pot .... devojki so faca na "grobista" , dopicnjaci, dva tona sminka i faci koi ziveat vo filmot deka se lideri na belgradtskoto podzemje i mislat deka izbegale od " Vidimo Se U Cutulji" .... sepak poarno si vrvam kaj nas vo mk ... inaku ziveam vo Avstija :) :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom