Пресвртница во животот

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
неколку пати во мојот живот ми се имаат случено работи поради кои ми се променил животот,на добро и на лошо..
една случка од пред некои 13 год.го има тотално сменето мојот живот..најверојатно на лошо,но мислам дека ако не се случеше ќе беше уште полошо..
одморот со моите другарки во 7мо или 8мо го смени мојот живот на подобро:станавме ептен блиски другарки,станав посикрена и подиректна,не го криев моето мислење..
одморот со моите другарки оваа година ми го продолжи животот поради многу смеење и забавување..
а смртта на две мои мноогу драги личности во рок од точно 40 дена,направија тотална пресвртница во мојот живот..почнав повеќе да се радувам на сите моменти со моите другарки,со мојата фамилија,почнав повеќе да ги почитувам роднините,повеќе време да одвојувам за сите,но и за себе..почнав да го ценам секој следен ден и да уживам во животот додека можам..

Пресвртница во животот ми беше кога дознав дека актерите у филмовите не се македонци коишто зборуат на англиски само за да се праат популарни.Пред тоа бев у голема заблуда.
А она вистинското,шознам,можеби кога се запишав во гимназија.Многу работи се изменија тогаш.Уште од првиот ден знаев дека животот ке тргне во поинаква насока.Дали подобра?...Можеби.Во секој случај различна.Нешто ново.Што не сум го искусил дотогаш.А тоа ми ја донесе и личноста која можеби ми го измени тотално животот.Ми даде и на крај ми зема се.Не жалам во секој случај за ништо од тоа.Беше интересно.Кога би можел,би се вратил и би го живеел истото одново и одново,се додека не ми се здосади..

Прва поголема пресвртница дефинитивно ми беше кога се запишав во гимназија.Тогаш видов дека сум нешто повеќе од тоа што претодно мислев, премногу се омаловажував.А после ова лето и одморот поминат со моите најблиски другари,повторно пресврт.. ми се смени сликата која ја имав за животот , па, дури сменив и факутет (таман стигнав 3та земав и стипендија, и го сакав факултетот) за кое сите останаа со подзинати усти

Ми се нема десено такво нешто уште.Ама осќем дека ќе биде у брзо време.Така да коа ќе биде ќе ви кажам:)

da i toa na loso mi trgna potoa odnosno po nea,seuste mislam deka gospod me kaznuva za toa sto i go napraviv a ne zasluzi kutroto devojce,a tolku mnogu me sakase,i mislam deka zasluziv da me kazni dedo boze ali se nadevam deka narednata presvrtnica ke bide poskoro:tapp:

Имав две пресвртници,една некаде во основно при крај кога дојде до смена на цело друштво која ме дотера во ред и од проблем број еден и багабонт се средив малку и ми дојде памет а другата е при крај на прва средно кога почнав за прв пат да работам и да заработувам за себе,тогаш научив да ги ценам работите кои ги имам а воедно и да не заборавам кои личности вредат да бидат во моја близина а кои не...

Пресвртница паа да сум имала многу ама најболната за мене беше кога го изгубив најдрагиот човек на планетава и кога останав сама, не буквално сама физички ама се чувствував така. Огромниот губиток за мене ми остави траги и морав да продолжам, да живеам различно за 360 степена. Ми тргна до некаде на полошо до некаде пак на поубаво, зашто уште повеќе ги ценев работите што се околу мене и сфатив дека животот е патување, а не дестинација. Увидов самата дека животот е премногу краток и кога ќе го осетиш на твоја кожа тоа на некој начин ќе почнеш и на друг начин да ги гледаш работите.

Paaa, tri pati do sega, big events happen in my life.
Prviot na 10 oktomvri 2003, neakde okolu 10.00 nautro na pazar, ubav muabet so eden mnogu dobar prijatel(togashen. hehehe ..:pos2: ... aj da ne go pcujam sega), po nekoja godina vo studentski u skopje nekade okolu 19.00 . muabet taka slab a taka biten. i posledniot lani na 21 avgust, vo zivotot mora da nauchime i da gubime!:smir: :smir:
Ima i ushte neshto ama vo ovaa prilika tolku....

Do sega imav dve golemi presvrtnici vo mojot zivot.Edna bese pred devet godini koga umre majka mi i edna pred osum meseci od mojata operacija.Od prvata nauciv kako da ziveam so tatko mi so koj bev cel zivot vo vojna,svativ ednostavno deka toj e edinstvenata licnost koja mi ostana bidejki nemam ni brat ni sestra.A od vtorata presvrtnica nauciv kako da si go cenam i cuvam moeto zdravje koe mi bese izvadeno od kolosek.Se uci covek na nekoi raboti kako i sto da ceni ,ama odkoga ke mu se desi nesto loso.

Досега не, ама еве ја иде, ќе дојде каде и да е. Барем се надевам.

Еднаш се превртив, паднав од кревет, а еднаш кога игравме фудбал ми дадоа спрепка.
Значи две засега.

Премногу работи ми се имаат случено во овие 17 години, пред се лоши, и се трудам од сето тоа да извлечам барем нешто позитивно ама тешко. После сето тоа, многу се променив и во карактер, и во однесување, почнав поинаку да гледам на се...

Се променив многу изминатото лето, тоа беше голем пресврт (кон подобро) во мојот живот.Мило ми е што е така, со други очи ги гледам секојдневните работи,проблеми,досади,уживања,страдања што ме опкружуваат и ден денес уживам во таа промена.

Сите имаме некоја пресвртница во животот ,но за жал морам да кажам дека повеќето лоши работи што ни се случиле, најмногу не научиле . За мене најголема пресвртница покрај многуте други, беше кога сватив дека лутењето ,бесот ,незадоволството ,мене најмногу ми штетат.

Една пресвртница во мојот живот февруар 2004 во списание антена од дневник прочитав бомбастична реклама за една книга. Си ја купив таа книга ја прочитав и настаните потоа што ми се случуваа ми го сменија животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom