- Член од
- 11 септември 2008
- Мислења
- 224
- Поени од реакции
- 6
Програмско инжењерство, ти кај си?(или кај се запиша)На кој смер се запиша?
Програмско инжењерство, ти кај си?(или кај се запиша)На кој смер се запиша?
Јас сум веќе некоја година на ПМФ, почетокот на претходната година се префрлив на Администрирање на компјутерски мрежи, а пред тоа бев на Компјутерски архитектури и мрежи. Ако ти треба нешто помош, материјали или ако те интересира нешто повеќе слободно пишиПрограмско инжењерство, ти кај си?(или кај се запиша)
Охооо ако го направат тоа ќе треба да ги прошируваат квотите : ))))slusam ke pravat lift za do pmf za da ne mora da se nakacuvat skalite :pos2::pos2::pos2:
Се што е тешко се исплатиЕднен мал допинг за сите што одат на ПМФ: во Завод за вработување нема ниту еден невработен со завршен ПМФ-информатика.
Не е лесно, ама се исплати
Грешка си, жичарата што требаше да ја стаат на водно ќе ја стаат на ПМФ:baeh:slusam ke pravat lift za do pmf za da ne mora da se nakacuvat skalite :pos2::pos2::pos2:
Да не ти кажале они за 4 годишни смерови(Студии по информатика), зошто до лани имаше, а и не гледам зошто би немало пак од тригодишните(Студии по информатички технологии - Аминистрирање на компјутерски мрежи и Интернет и мобилни технологии), нешто да не се збуниле таму или да не не сте се разбрале... На страната на Институтот за информатика уште стојат дека ги има...Denes bev na pmf i se sluci nesto sosema neocekuvano.Vo konkursot za zapishuvanje pishuva deka disperziranite studii vo kriva palanka se bez participacija a na studentski prashanja mi kazuvaat e so participacija od 200 evra no toa e pomalku bitno.Vo konkursot pishuva deka gi ima nasokite Internet i mobilna tehnologija i Administriranje na komjuterski mrezi a na PMF mi velat gi ima site drugi osven tie.I taka konkurirav na Kompjuterski ahritekturi i mrezi pa ke vidime sto ke bide
ke moze li nekoj da mi kaze sto tocno smerovi ima za biologija i hemija ili ako mu e tesko da pisuva neka dae link