It only ends once. Everything that comes before is just progress....
Ова ме тера да верувам дека нема да има бесконечен круг.. Дека нема некој да заврши на местото на Џејкоб, а некој на местото на МИБ.
Но можеби Џејкоб со тоа мислеше дека крајот кој го чека е крај на неговото чување на островот и МИБ на него. Можеби навистина му треба замена...?
Сега не знам што мислите вие? Кандидатите се за “општа“ употреба или само во случај ако Џејкоб умре? Дали Џејкоб бараше луѓе да го заменат бидејќи можеби му здосадила работата?
Друг пристап е да предпоставиме дека “Кандидатите“ не се кандидати за замена, туку се луѓе кои имаат капацитет за добро со што Џејкоб ќе му докаже на МИБ дека не секој може да подлегне и да направи лоши работи (пример Саид,Клер... заразата што ја “промовираше“ Доген).
Нели во Аб Аетерно, мислам дека беше, Џејкоб објасна дека е во “вечна“ борба со МИБ за да му докаже дека сеуште постои добрина во луѓето, наспроти верувањето на МИБ дека секој може да стане лош....
Друго што мислам дека го смена курсот со последната епизода и мислам е многу важно е
Дали МИБ навистина сака да си оди од Островот?. Секако имаше можност во последната епизода...Наместо да пука во луѓето што го нападнаа можеше да влезе во подморницата.
Мислам дека целта му е да ги убие Кандидатите кои сеуште можат да ја докажат страната на Џејкоб(добрината бла бла.. наспроти лошото... Black vs White). А бидејќи Џејкоб е мртов не може да донесе нови луѓе... Со тоа ја докажува својата страна/теза и после тоа не знам што би била неговата “награда“...
Значи пак се враќаме на играта со правилата.... Нешто како докази во математика ама си ограничен на лемите/дефинициите кои можеш да ги користиш..
Its all so confusing....:nesum::uvo::uvo::uvo:
:salut: