LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Саид не го познав само Лок и Џек ми беа слични како што личат сега најсмешни ми се Чарли со бубуљиците:pos: и Даниел хахахахаха не се гледа дека е он, и дали добро видов :uvo: Кејт на хотлајн да не е

А уствари кај се истребија поларните мечки ? Ми текнува едно време на секој чекор ги имаше, а луѓето не се мрднаја од плажата. Сега цел остров 50 пати го прошетаа, а од мечките ни трага ни глас. А тешко е да не се забележат ( дрва туркаја ). Дали е на повидок нова мистерија ? :tv:
Изгледа Соер ја убил последната уште во првата или втората епизода и се палшеа од џунглата порано да а потоа како да им е дома островот

За спојлери за наредни епизоди кои не се во темно ќе се оди и на пауза од темава.

И ако ставате спојлер од епизода која сеуште не е одиграна (значи не за актуелната) пред спојлерот пишете СПОЈЛЕР ЗА НАРЕДНИ ЕПИЗОДИ. За да не излажете некој што мисли дека е од актуелната која ја гледал, па да му расипете.

А за спојлери за финалето ќе барам бан, чесен пионерски збор. 6 години го чекаме. Ставајте Sneak Peak, се друго да е во темно.

А за спојлери за финалето ќе барам бан, чесен пионерски збор. 6 години го чекаме. Ставајте Sneak Peak, се друго да е во темно.

Јас за секој случај, два дена пред финалето. нема да ја посетувам темава. Шо си е сигурно, сигурно.:pos2:

Еве што ми помина низ мислите кога Читав нешто за статуата за која е потврдено дека станува збор за египетска божица на плодноста и раѓањето(добро нели?!).
Некој напиша дека мисли дека Џејкоб и Миб Се браќа. Па можно е да се браќа по мајка.

Џејкоб е син на таа божица и е добриот. На википедија пишува дека Таверет(божицата) по соединување со некое друго божество станува демон жена на првиот египетски бог на злото Апеп. Е сега можеби МИБ е син на лошата форма на Таверт...

Или пак МИБ е Апеп а Џејкоб е неговиот добар син/step-son?:nesvest:

Инаку мислам дека би било добро да ја објаснат египетската поврзаност со островот. Бидејќи имаше доста египетска симболика. Од статуата до хиреоглифи по ѕидови и врати...

Не знам зошто, ама јас уште кога прв пат се појавија Џејкоб и МИБ на плажата, сфатив дека се браќа, и цело време го имав тоа на ум. Сега ме изненадува тоа што не се знаело дали се браќа :pos2:

Не знам зошто, ама јас уште кога прв пат се појавија Џејкоб и МИБ на плажата, сфатив дека се браќа, и цело време го имав тоа на ум. Сега ме изненадува тоа што не се знаело дали се браќа :pos2:

Па не знам...јас никогаш не го добив тој впечаток....За секого различно ќе да е....

Хмм, Џејкоб и МИБ браќа?? Интересно, не сум помислил јас на тоа. А има логика стварно. А тоа со египетската божица или како беше, не ми се верува и тука да ја користат таа митологија, пред се, таа е користена во Stargate на големо.:toe: Си викам друго објаснување ќе има.

Хмм, Џејкоб и МИБ браќа?? Интересно, не сум помислил јас на тоа. А има логика стварно. А тоа со египетската божица или како беше, не ми се верува и тука да ја користат таа митологија, пред се, таа е користена во Stargate на големо.:toe: Си викам друго објаснување ќе има.

Во Stargate е користена на многу различен начин. Напредни вонземјани кои изигруваат богови со цел да го освојат и искористат/експлоатираат човештвото. Во Лост голем акцент се поставува на вербата во нешто повеќе од природата и верба во постоење на судбина...

Имаш две сили кои на еден или друг начин можат да влијаат врз животите на другите без нивно знаење...

Да не навлегувам понатака... Lost си е Lost...Интересно е да си теоретизираш ама тешко да погодиш...На пример никогаш не би помислил дека ете black rock се нашол на островот на толку обчен начин како freak wave....Сакам да кажам дека понекогаш и претеруваме со теориите и предпоставките.

Искрено јас би бил разочаран ако добро не ја објаснат целата поврзаност со египетската божица и хиреоглифите....Ама мислам тоа што го напишав погоре е теорија барем насочена во точен правец. Има многу дупки ама пак која теорија во врска со лост немала...:salut:

јас мислев дека сите знајте дека џејкоб и mib се браќа мислев дека тоа не е голема мистерија зато во постот тоа не го стадов во spoiler .

marijan4o!!!!! И на ова последното ти требаше spoiler tag!!!!!!!!!!!!! :nerv::nerv::nerv:

Претходниот пост имав среќа не го прочитав ама сега овој го прочитав!!!

јас мислев дека сите знајте дека џејкоб и mib се браќа мислев дека тоа не е голема мистерија зато во постот тоа не го стадов во spoiler .

А како си толку сигурен во ова? Нешто да сум пропуштил? Или ти нешто си пропуштил?:smir:

А како си толку сигурен во ова? Нешто да сум пропуштил? Или ти нешто си пропуштил?:smir:

Па не сум сигурен.
сега ми дојде друго мислење .
На Абц страна имасе сник пик видео и
во него беа едни две жени ,едната беше бремена ,
па можеби бременава жена го раѓа џејкоб а другава веќе го имат
родено Миб .

, а дека се браќа помислив по то што во второто сник пик видео двајцата се на скоро иста возраст , и трчаат по островот
и ми дојде на памет дека бремените жени на островот умираат и дека ова го родила на џејкоб и умрела а ова другава морала да го земит и да го чуват и им кажвела дека се браќа . ???!

Мене пак на Џек .

и поинтересно ќе беше ричард да беше од она време останат на островон .

Уште само ова:

Спојлери за наредна епизода:
Ако тебе ти залича на Џек значи можно е да постои некаква лупа. Група од преживеаните да пропатуваат назад во времето кога Џејкоб и Миб(аман веќе нека му го кажат името...) се деца. А можно е и да се деца на истата жена. Не еднојајчани близнаци...just saying

Во тоа време ќе успеат да направат нешто со што островот ќе потоне(не е можно нуклеарка да потоне остров, ама ако се случи нешто пред илјадници години....) по што се поврзуваме со втората реалност. Тоа што во алт се сеќаваат на предходниот живот е некоја последица од патувањето назад, уништувањето на островот и наглото прекинување на временската линија.Во моментот кога ќе го “уништат“ островот се префрлаат во авионот.... Серијата завршува кога сите се среќаваат некаде и сваќаат што се случило...

^Теорија со многу дупки ама морав.... :kesa::smir:

Уште само ова:

Спојлери за наредна епизода:
Ако тебе ти залича на Џек значи можно е да постои некаква лупа. Група од преживеаните да пропатуваат назад во времето кога Џејкоб и Миб(аман веќе нека му го кажат името...) се деца. А можно е и да се деца на истата жена. Не еднојајчани близнаци...just saying

Во тоа време ќе успеат да направат нешто со што островот ќе потоне(не е можно нуклеарка да потоне остров, ама ако се случи нешто пред илјадници години....) по што се поврзуваме со втората реалност. Тоа што во алт се сеќаваат на предходниот живот е некоја последица од патувањето назад, уништувањето на островот и наглото прекинување на временската линија.Во моментот кога ќе го “уништат“ островот се префрлаат во авионот.... Серијата завршува кога сите се среќаваат некаде и сваќаат што се случило...

^Теорија со многу дупки ама морав.... :kesa::smir:

оној што ја уби на свињата и мене тој ми залича на соер ама кога Миб и џејкоб се скирја кај она видоа луѓе кај што поминвеа и како едниот од нив да ми залича на џек и на многу други форуми , и на youtube коментари и на нив им заличил на џек . .
А можно и да не се ни еден од нив . :D и интересна теорија само да додадам можда патувале низ времето и отишле во она време за да ги убијат на џејкоб и миб , па така потонал островот .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom