LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Така би било многу логично Соер да стане новиот MIB а Џек новиот Џејкоб и на крај последнта сцена е Џек и Соер на плажата некаде далеку во иднината и Соер му вика на Џек "Do you know how badly i wanna kill you doc? " :vozbud: бидејќи Соер е некако проколнат да остане на островот,иако најмногу сака да си оди исто како MIB и Соер сака да си оди дома а Џек како Џејкоб верува во островот сега па би била монументална сцена да се стави таа на крај

Хм, повторно да се повтори сцената со Џејкоб и Флок на плажата? :)

Ако е така, сигурно ќе направат да иде нов брод, за да остават некаков простор за идно продолжение, некогаш и негде. :)

Дефинитивно ќе биде најјакиот можен крај ова. :)
А може пак и на крај да не биде Џек и Соер туку Џек i MIB но сеуште да изгледа како Лок па така би биле Лок и Џек само со сменети улоги Лок(MIB) уште ќе сака да си оди дома а Џек ќе го чува на островот ама би изгледало добро улогите сменети Лок кој го сакаше островот да си оди а Џек кој сакаше да си оди да стане чувар на островот(нов Џејкоб) мене ми се допаѓа првиот крај што го напишав со Соер поради тоа што јака би била тоа дека сака да го убие но само на крајот да додаде "doc"

Ќе добиеме поконкретни одговори се разбира, ама јасно е и тоа одамна, кој на која страна е.

Да да, дефинитивно нема повеќе забуни кој на која страна е.
И друго нешто ми текна вчера дур ја гледав епизодата. Го покажаа Бернард во алтернативата, кај се тој и жена му на островот? Стварно премногу работи се изнаслучија што многу други се забораваат.

Јас мислам ни го расипа крајот на сите.... И заврши на друг начин не верувам да биде толку добро како што напиша во постов.:vozbud:

Инаку Лапидус е мала шала... Се сеќавам барем јас прв пат слушнав за Кандидатите кога Илана му нареди на некој од нејзините,кога прв пат дојдоа на островот, да го земат и Лапидус со нив бидејќи можно е да е Кандидат (или е кандидат) и тоа така ептен го запаметив и ми остана....:smir:
Хехе ова е само моја мала теорија и верувам крајот би бил поразличен но сепак вреди да се обидеме да претпоставиме

Хм, повторно да се повтори сцената со Џејкоб и Флок на плажата? :)

Ако е така, сигурно ќе направат да иде нов брод, за да остават некаков простор за идно продолжение, некогаш и негде. :)
Па тоа ми беше идејата приказната никако да заврши тие од новиот брод да бидат нови кандидати а овие(Џек и Соер) да си ја играат таа игра и пак некој да го наследи Џек во случајов и тие ќе носат нови кандидати и нови и нови и ..............нема крај , прв пат кога ја видов сцената таа со Џејкоб и MIB беше нешто што не го очекував а сега да се повтори го очекувам иако со други двајца :vozbud:

Од каде да си ги слегнам сите епизоди од последнава сезона?:)

Од каде да си ги слегнам сите епизоди од последнава сезона?:)
Гледај ги овде сите онлајн http://www.cucirca.com/2007/05/12/watch-lost-online/

Ајде јас да си поддржам теориите првин таа за Лок и Џек оваа сцена:
2009-05-14-normal_theincident010.jpg

е многу слична со оваа во првата сезона кога Џек го прашува Лок дали има бродови видете и споредете авторите уште тогаш знаеле што и како ќе биде односно дека ваква сцена ќе повторат во 5тата а јас се надевам и во 6тата сезона

It only ends once. Everything that comes before is just progress....

Ова ме тера да верувам дека нема да има бесконечен круг.. Дека нема некој да заврши на местото на Џејкоб, а некој на местото на МИБ.

Но можеби Џејкоб со тоа мислеше дека крајот кој го чека е крај на неговото чување на островот и МИБ на него. Можеби навистина му треба замена...?

Сега не знам што мислите вие? Кандидатите се за “општа“ употреба или само во случај ако Џејкоб умре? Дали Џејкоб бараше луѓе да го заменат бидејќи можеби му здосадила работата?

Друг пристап е да предпоставиме дека “Кандидатите“ не се кандидати за замена, туку се луѓе кои имаат капацитет за добро со што Џејкоб ќе му докаже на МИБ дека не секој може да подлегне и да направи лоши работи (пример Саид,Клер... заразата што ја “промовираше“ Доген).

Нели во Аб Аетерно, мислам дека беше, Џејкоб објасна дека е во “вечна“ борба со МИБ за да му докаже дека сеуште постои добрина во луѓето, наспроти верувањето на МИБ дека секој може да стане лош....

Друго што мислам дека го смена курсот со последната епизода и мислам е многу важно е Дали МИБ навистина сака да си оди од Островот?. Секако имаше можност во последната епизода...Наместо да пука во луѓето што го нападнаа можеше да влезе во подморницата.

Мислам дека целта му е да ги убие Кандидатите кои сеуште можат да ја докажат страната на Џејкоб(добрината бла бла.. наспроти лошото... Black vs White). А бидејќи Џејкоб е мртов не може да донесе нови луѓе... Со тоа ја докажува својата страна/теза и после тоа не знам што би била неговата “награда“...

Значи пак се враќаме на играта со правилата.... Нешто како докази во математика ама си ограничен на лемите/дефинициите кои можеш да ги користиш.. :)

Its all so confusing....:nesum::uvo::uvo::uvo:

:salut:

Ајде јас да си поддржам теориите првин таа за Лок и Џек оваа сцена:

е многу слична со оваа во првата сезона кога Џек го прашува Лок дали има бродови видете и споредете авторите уште тогаш знаеле што и како ќе биде односно дека ваква сцена ќе повторат во 5тата а јас се надевам и во 6тата сезона

Музиката на клипов е ставена накнадно, не е истата од сцената. Ги гледав уште еднаш епизодиве од почетокот пред некој месец, свежи ми се. :)

Иначе музиката е од таа сцената кога се Џејкоб и MIB, а и да, седењето потсеќа на нив.

Уште Лок риба да јадеше. :pos:

Јас мислам ни го расипа крајот на сите.... И заврши на друг начин не верувам да биде толку добро како што напиша во постов.:vozbud:

Инаку Лапидус е мала шала... Се сеќавам барем јас прв пат слушнав за Кандидатите кога Илана му нареди на некој од нејзините,кога прв пат дојдоа на островот, да го земат и Лапидус со нив бидејќи можно е да е Кандидат (или е кандидат) и тоа така ептен го запаметив и ми остана....:smir:

Ја мислам цела серија си ја упропастивме со нашите фантазирања и теории. Колку јаки теории имаше, еи, коа ќе ми текна прва и втора сезона - ЛУДНИЦА!
Мислам дека 30% од убавината на серијата беше тоа што ние си фантазиравме. :)

Нешто мислам дека Jacob и MiB ке испаднат браќа на крај

Музиката на клипов е ставена накнадно, не е истата од сцената. Ги гледав уште еднаш епизодиве од почетокот пред некој месец, свежи ми се. :)

Иначе музиката е од таа сцената кога се Џејкоб и MIB, а и да, седењето потсеќа на нив.

Уште Лок риба да јадеше. :pos:
Да имаш право заборавив да потенцирам дека музиката е превземена и да сцената не е потплно иста само е малку слична

Ја мислам цела серија си ја упропастивме со нашите фантазирања и теории. Колку јаки теории имаше, еи, коа ќе ми текна прва и втора сезона - ЛУДНИЦА!
Мислам дека 30% од убавината на серијата беше тоа што ние си фантазиравме. :)
Хахахахах да лелеееееее кога беше тоа ме фати носталгија ја какви идеи и теории имав тогаш сега сваќам колку сум бил далеку на пример кога се слушаа звуци уште во првата сезона мислев дека на островот има 100тици чудовишта :vozbud: ама испадна само Смоуки или дека Дарма иницијативата е клучот на се во островот како група луди научници :pipi: хах тоа беа добри времиња:tv:

It only ends once. Everything that comes before is just progress....

Ова ме тера да верувам дека нема да има бесконечен круг.. Дека нема некој да заврши на местото на Џејкоб, а некој на местото на МИБ.

Но можеби Џејкоб со тоа мислеше дека крајот кој го чека е крај на неговото чување на островот и МИБ на него. Можеби навистина му треба замена...?

Сега не знам што мислите вие? Кандидатите се за “општа“ употреба или само во случај ако Џејкоб умре? Дали Џејкоб бараше луѓе да го заменат бидејќи можеби му здосадила работата?

Друг пристап е да предпоставиме дека “Кандидатите“ не се кандидати за замена, туку се луѓе кои имаат капацитет за добро со што Џејкоб ќе му докаже на МИБ дека не секој може да подлегне и да направи лоши работи (пример Саид,Клер... заразата што ја “промовираше“ Доген).

Нели во Аб Аетерно, мислам дека беше, Џејкоб објасна дека е во “вечна“ борба со МИБ за да му докаже дека сеуште постои добрина во луѓето, наспроти верувањето на МИБ дека секој може да стане лош....

Друго што мислам дека го смена курсот со последната епизода и мислам е многу важно е Дали МИБ навистина сака да си оди од Островот?. Секако имаше можност во последната епизода...Наместо да пука во луѓето што го нападнаа можеше да влезе во подморницата.

Мислам дека целта му е да ги убие Кандидатите кои сеуште можат да ја докажат страната на Џејкоб(добрината бла бла.. наспроти лошото... Black vs White). А бидејќи Џејкоб е мртов не може да донесе нови луѓе... Со тоа ја докажува својата страна/теза и после тоа не знам што би била неговата “награда“...

Значи пак се враќаме на играта со правилата.... Нешто како докази во математика ама си ограничен на лемите/дефинициите кои можеш да ги користиш.. :)

Its all so confusing....:nesum::uvo::uvo::uvo:

:salut:
Таа нивна борба е клучот на се таа игра што ја играат јас мислам дека се сведува на нешто лошо што му се случило на Смоуки со неговата ЛУДА МАЈКА и дека така мисли дека сите се лоши и самиот кажа сеуште има проблеми со тие работи мислам на Кејт ова и го зборуваше а Џејкоб пак имал по среќно детсво а ако испадне да се браќа како што некој спомна во еден пост можеби на Смоуки мајката не му пружала доволно љубов како на Џејкоб сепак останува да видиме

А уствари кај се истребија поларните мечки ? Ми текнува едно време на секој чекор ги имаше, а луѓето не се мрднаја од плажата. Сега цел остров 50 пати го прошетаа, а од мечките ни трага ни глас. А тешко е да не се забележат ( дрва туркаја ). Дали е на повидок нова мистерија ? :tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom