Е
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А од каде тоа дека телото на Алекс не беше завземено од MIB ?!?
Ја не верувам дека беше МИБ самиот, истото се случи и со Бен кога му се појави Алекс но после тоа МИБ објасни дека неможе да смени облик и дека е "заглавен" во телото на Лок
Дури сега стасав да ја изгледам епизодата и нам коментар. Закон епизода една од нај добрите епизоди а можеби и најдобра. Само едно нешто не ми е јасно. Тоа чадот коа дојде кај Ричард ко беше врзан со синџирите кој шепотеше Ричард или Чадот? Јас мислам чадот зашо стално ко ќе го покажвеа со него беа и тие шепоти. И знае некој да ми каже како ги убива чадот лујгето? Што му прави му ја пијат крвта или шо?
Добро но кога можеше Алекс да се појави без он да го завземе нејзиниот облик можеби направил нешто такво и со жена му на Ричард.
Види, не знаеме од каде доаѓаат халуцинациите (засега така ќе ги викам). Значи многу мртви луѓе се појавија: Кристиан, Братот на Мр.Еко, Алекс, сега жената на Ричард... не знаеме дали е МиБ или некој друг или нешто друго... како што рече некој поназад, да ја прочитаме темава наназад за преку 90% од работите не сме биле во право![]()
Енивеј, она што знаеме е дека Хуго има способност да зборува со мртви луѓе. Така да жената на Ричард кога зборуваше со Хуго веројатно беше жената на Ричард а не МиБ или Џејкоб итн... Пред тоа на Black Rock, незнам, а и не е важно, секако ќе дознаеме набрзо...
нели кога зборуваа Ричард и МИБ, МИб му рече дека тој е црниот чад, а овој му вели Значи таа бегаше од тебе, на што МИБ му врати Не таа бегаше од него.
Дали би можело да откријат дека всушност МИБ бил добриот, нели тоа би било лудо. Така прочитав по спојлерите
А тоа едно дете што се појави пред неколку епизоди, се знае нешто за него или? Мислам дека беше кога Соер и фЛок (или МИБ не знам како го викате), одеа низ џунглата кога тоа се појави и овој коа го бркаше.
Ја не верувам дека беше МИБ самиот, истото се случи и со Бен кога му се појави Алекс но после тоа МИБ објасни дека неможе да смени облик и дека е "заглавен" во телото на Лок
Знае некој што збореше Hugo на шпански на почетокот на епизодата?
Типувам на Арон. Плаво дете, и единствено родено на островот. Must be AaronА тоа едно дете што се појави пред неколку епизоди, се знае нешто за него или? Мислам дека беше кога Соер и фЛок (или МИБ не знам како го викате), одеа низ џунглата кога тоа се појави и овој коа го бркаше.
Секое лице што се појавило на островот а претходно починало е завземено од Флок, причината за тоа е сеуште нејасна, али тој тие починати луѓе ги користи за да манипулира со останатите бидејќи истите се и нивна слабост многу јасно.Добро но кога можеше Алекс да се појави без он да го завземе нејзиниот облик можеби направил нешто такво и со жена му на Ричард.
За разлика од другите мене баш последнава епизода ме убеди дека МИБ е “добриот“ а Џејкоб лошиот.
Џејкоб цело време си “вика“ луѓе на островот кои што се пола пола (добри-лоши) и сака да ги придобие.
За сите “донесени“ на островот видовме и добра и лоша страна.
МИБ сите што ќе дојдат на островот сака ди ги убие пред целосно да прејдат на темната страна за во чистилишето Петар нека се “расправа“ со нив, за каде се, рај или пекол.
Џејкоб цело време сака да го сочува островот и да си најде и замена.
МИБ сака да го уништи островот и да си замине дома (ин д хевн)
Островот се уништува, се ослободува позитивната енергија затворена како со чеп со него. Шишето наместо со црно вино ако го видиме дека е со бело вино полно??? (исто варка на продуцентите)
Држи ли вода теоријава? :smir:
ПС. МИБ до сега не е прикажан како манипулатор. Сакаш-неќеш му е односот. Едиствено што им “ветува“ дека ќе си идат од островот и после секој со своја судбина.
Додека Џејкоб во милион ситуации манипулираше со луѓето и сите ги гаѓа кај што највеќе ги боли.
Па видете сеа кој е добар, а кој лош.:smir: