Четврто, Џејкоб the mоtherfucker, кој успеа Лок да го врати од мртвите (кога падна таму) кој е способен да прави триста чуда (дури и чоколатчето од машината го извади
), ке му седи на Бен да го убие, и тоа со нож? (не знам за вас, ама ова ми е најглупата работа досега). Петто, гласот кај колибата кога прв пат отидоа Лок и Бен, и кога ’’Џејкоб’’ му рече на Лок ’’save me’’...освен што не беше ист, ама Сејв Ми? Сејв ју фром ху?
Значи вака, Рикардос, му вика на Лок имам видено работи на овој остров кои не можам да ги опишам со зборови, но немам видено некој да се врати од мртвите... Рикардос е глуп, оти еднаш Лок беше вратен од мртвите, од страна на Џејкоб, кој ни гарантира дека нема да ни покажат флешбек, од хотелската соба, каде што оди Џејкоб да го оживее пак.
Друга работа, дали навистина Џек го гледаше својот татко, или тоа беше Џејкоб? И дали некој ја сфате финтата со чоколадото? Јас само приметив дека беше исто чоколадце, ко тие на Дарма in the hatch...
Едит: На крајот ке испадне дека Џек, Сојер и компанија заедно со Докторот (таткото на Мајлс) ги снимале видеата за ориентација