„Со кого си - таков си!“ - Дали е така?

Член од
4 април 2008
Мислења
251
Поени од реакции
15
Ne e sekogas taka, mozes da si ostanes svoj, samo sto drugite za tebe ke zboruvaat loso zatoa sto te gledaat so loso drustvo.

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Ne e sekogas taka, mozes da si ostanes svoj, samo sto drugite za tebe ke zboruvaat loso zatoa sto te gledaat so loso drustvo.
А ако знаете дека е лошо друштвото,дека не чини и дека заради нив ве држи лоша репутација,зошто сеуште се дружите со истото?

TraLaLaLa

Eternal Pessimist
Член од
26 јануари 2008
Мислења
182
Поени од реакции
7
Од како го сменив друштвото се променив и јас (викаат на подобро)... Што знам, пораснав, го погледнав животот од друга страна, се пронајдов вистинската јас :toe: Според мене многу држе место она „Со кога си, таков си!“

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
„Со кого си, таков си!“...не е точно......
Со мене си, како мене си...доста ја префрламе вината на други.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Да...мислам дека е така...со тек на време ама, ако си во друштво со некого подолго време (не у саати, у месеци, години)..фала богу, ти ќе имаш свој карактер, свои особини, свои побарувања и мислења, но сепак за голем дел од стварите ќе се согласувате, па може и слично да се однесувате...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
СО КОГО СИ-ТАКОВ СИ,

ова според мене нема врска, зашто????па еве мое искуство, у 8 одд сите другари од моето друштво почнаа да пушат цигари, само јас и уште едно дете не,тоа беше така, и сеуште е така,а и сеуште се дружиме сите, затоа мислам дека нема врска, исто така повеќето од друштвото книга не пипаат, додека тоа не е случај со мене и уште 2-3,
Primerov VRSKA TI NEMA. Ako ne te smenile vo vrska so cigari sigurno si pocnal da piesh zaso oni pocnale da pijat ili oni pocnale da piat poso ti piesh.Ili si pocnal da koristish glopo smisleni pcovki od tvoeto drustvo za da bidesh "cool" koa si so niv...brat skim si takav si. Ako imash karakter ke gi izbegavash site loshi strani na drustvoto,nema da mozat da te smenat,ali sepak na mnogu drugi stvari ke podpadnesh,nekoj dobri,nekoj i ne tolku dobri.

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9
Ским си такав си убоо викаа имам и докази другар ми чист пример беше мирен скоро бубалица.а од коа почна да се дружи со одредени ретардирани луѓе стана...но комент.ипак влијае многу.

Член од
24 јули 2007
Мислења
35
Поени од реакции
1
....Горе-доле така е...Си знам по мене...Се дружиш со шмизли и ти си шмизла...се дружиш со откачени и ти откачиш(може во позитивна и негативна смисла)...и ред други...Но сепак треба да се има свое Јас да си имаш одредена граница за се... :nesvest:

Член од
25 септември 2007
Мислења
154
Поени од реакции
1
Можеби има некоја вистина во ова но не мора да значи и да биде пресудно дека е така.

Член од
3 јуни 2006
Мислења
28
Поени од реакции
0
Mozi ima nesto vistina i vo toa, posto normalno nekoj ako ne ti odgovara zosto da se druzis so nego? Mora da si najdis drugar so ke odgovara na tebe pa da bidis drugar so nego....:toe: I posle toa normalno deka ako se slozvate i red tamu drugi rab. ke bidite isti.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Зависи, ние во друштво и знаеме да се подпијаниме и цигара да запалиме и се а доста големо друштво сме, ама има еден другар кој секогаш се двои кои незнае како изгледа вкусот на пиво и незнае како е да имаш чад од цигаре во уста, а е речиси полнолетен!
Затоа мислам дека е се до карактерот, има некои што лесно потпаќаат на пороците сдтекнати во друштво, а има некои што покажуваат цврст карактер безразлика дали е за друштво или семејство или.....било што!

nelo

Смрта е сигурна, животот не е!
Член од
29 мај 2008
Мислења
109
Поени од реакции
0
Зависи, ние во друштво и знаеме да се подпијаниме и цигара да запалиме и се а доста големо друштво сме, ама има еден другар кој секогаш се двои кои незнае како изгледа вкусот на пиво и незнае како е да имаш чад од цигаре во уста, а е речиси полнолетен!
Затоа мислам дека е се до карактерот, има некои што лесно потпаќаат на пороците сдтекнати во друштво, а има некои што покажуваат цврст карактер безразлика дали е за друштво или семејство или.....било што!
Така е!

Член од
31 декември 2007
Мислења
75
Поени од реакции
0
Зависи каков карактер имаш и колку другите ке допуштиш да влијаат на тебе ....

.:TINA:.PINK

.:oksimoronka:.
Член од
17 август 2008
Мислења
354
Поени од реакции
16
Pa mislam deka se zavisi od tvrdinata na karakterot na licnosta, kaj mene zavisi mnogu so koj se druzam, so kogo izleguvam i sl....

Kajgana Shop

На врв Bottom