„Со кого си - таков си!“ - Дали е така?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
jas sum so site i site se somene dali site me isti ? no ima mladi koi potpagaat pod drugo tugo vlijanie
Не, дека сите сме исти, далеку од тоа. Нити пак дека потпаѓаме под влијание на друштвото (тука станува збор за цврст карактер, кој го има- го има), но кога се дружиме со одредени луѓе подолго време тогаш сакале-нејќеле постепено почнуваме да наликуваме еден на друг и тука не станува збор за потпаѓање под нечие влијание туку за заедничко изградени ставови, мислења и сфаќања. Бидејќи штом се дружиме со одредени личности,тогаш мора да имаме некои допирни точки со нив. Во спротивно зашто иначе би биле во нивно друштво ?
 
Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Со кој си таков си. Мене ми изгледа дека е така. Барем за мене зборувам. Пријателите и другарите, зборувам за поблиските, имаме нешто заедничко. Не може со секој да бидеш другар или пријател. Кој ти одговара со него ќе бидеш или кои ти одговараат со нив си.
Ако за едни чиниш за друг нечиниш, не што виситински не чиниш, прилината е во тоа што сме луѓе. Само се завидува, љубомори, па затоа се бираат пријателитеи другарите......
 
Член од
12 септември 2007
Мислења
502
Поени од реакции
4
па според мене не,не дозволувам некој лошо да влијае на мене.ако сакам
да се дрогирам или пијам ќе го правам тоа,а ако не нема да дозволам некој да ме присили на такво нешто. Секој со свој памет...
 
Член од
13 февруари 2008
Мислења
104
Поени од реакции
1
Vo najgolem del od slucaite e taka, sekoj si go odbira drustvoto spored samiot sebe i najcesto pravat isti raboti, imaat slicni interesi...
Ama ne e sekogas taka, ima i isklucoci! Spored mene toa najvise zavisi od karakterot.
 

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Според мене:Кај некои личности влијае тоа со кого си таков си.

Но за мене да кажам не влијае,бидеќи се дружам со личности со разни карактери,а сепак си имам свое јас и не сум како нив.
 

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
64
Поговорката е точна и стојам позади тоа дека со кого си таков и ќе бидеш,ги попримаш неговите/нејзините особини без разлика какви се!Затоа пазам со кого се дружам.Сите мои другарки и другари си биле на место и затоа сум една нормална личност која не им подпаднала на пороците а нема ни да им потпадне!Сепак знам дека колку и да влијаат другарките на мене не би попримила нешто такво од нив,на пример цело мое друштво со исклучок на 2,3 пушат цигари,а јас не сум ни пробала.Влијаат на мене на друг начин,инаку за другото....па имам здрав разум сега за сегаigra:
 
Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Da zavisi so koj si takov si.Ama pogolemo vlijanie ima i karakterot zatoa sto ako imas slab karakter ke dozvolis sekoj da te kontrolira i da manipulira so tebe i ke ti go nametni svoeto mislenje vrz tebe.Zato jas pazam so koj se druzam.Sepak treba da procenime koj kakov e ne mozime da se druzime so site.
 

Britney'85

I'm sad...love me!!!
Член од
19 декември 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
Не мора да значи дека сигурно е така,но некои навики лесно се примаат од другарите или другарките.
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
нема врска....да , секако дека друштвото многу влијае но при чиста свест никој не може да влијае да правиме нешто што не сакамесамо поради тоа што тие што се со нас го преават истото. кај мене тоа не е случај,на пр. сите во мое друштво пушат а јас ниеднаш не сум ни пробала дим не дека не ми понудиле ама така.................ама сепак не обожавам да се дружам со некои што стварно ептен се разликуват од мене или чие однесување не го оправдувам...........
 

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Во повекето случаи така е со кого си таков си!Ама има и некои исклучоци!
 

BEZSTRASNIOT

PHONE MASTER
Член од
6 април 2007
Мислења
627
Поени од реакции
2
За мене нема врска... се зависи од карактер...во некој случаеви е така во некој не!!
 

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Немора да значи. Зависи од лишчноста и нејзиниот карактер.
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Мислам дека важи.Пошто човек си ги бира пријателите.Ги бира според размислувањата,заедничките интереси,бара нешто што ќе ги поврзи,што ќе ги спои,па само така можи да опстани некое вистинско пријателство.
Јас лично,не би можела да се дружам со некој кој секоја втора вечер е по дискотеките и се пијанчи, се дрогира или слично.Секој си бара сроден човек на него.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom