Вашите пијани искуства :)

S

StormRage

Гостин
еееееее вака

после 4 пива ми се спиет
после 6 почвит да ми се матит
после 8 ми се мешет нозеве
после 14 не можам да зборвам
после 16 сум тапа
а плус ако се додајт уше некоја вотка... хехе
на пр. лани за нова година ми велее дека сум испил 9 л. вино... можда испив некој 6 максимум ама јбг... 3 дена ме болеше глата и ми се преврштаре стомакот

наравоучение: децаааааа не се пијанете без потреба и не пијанете се од вино(најлошо е)

U

UnholY

Гостин
еееееее вака

после 4 пива ми се спиет
после 6 почвит да ми се матит
после 8 ми се мешет нозеве
после 14 не можам да зборвам
после 16 сум тапа
а плус ако се додајт уше некоја вотка... хехе
на пр. лани за нова година ми велее дека сум испил 9 л. вино... можда испив некој 6 максимум ама јбг... 3 дена ме болеше глата и ми се преврштаре стомакот

наравоучение: децаааааа не се пијанете без потреба и не пијанете се од вино(најлошо е)
9 л. вино? Да кажеше ракија, би ти поверувал ама вака....:pos2:

Б

БејбиГрл

Гостин
Ги сакам сите...дечко ми ептен највеќе:pipi:
И многу лажам:toe:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
Најпијано до сега...?? хм.....

На другарка ми на роденден..Имавме вино колку сакамеи коњак, беше сабота кај неа дома и после на излегување... не знам како сум излегла... ама знам дека роденденот го поминав спиејки на wc-шолјата.. :kesa:.Многу повракав од шо пиев и вино и коњак..

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
9 лажички???
дај не зезај 9 литри, тоа возрасен човек може одвај да издржи

U

UnholY

Гостин
9 лажички???
дај не зезај 9 литри, тоа возрасен човек може одвај да издржи
Кој може одвај да издржи бе чоек, тоа е смртоносна доза, труење, ни на детоксикација нема да се спасиш

S

StormRage

Гостин
знам бре луѓе дека е претерано многу... и знам дека испив многу е сеа... најверојатно ме мамее пошо ја од таја вечер после 2 сатот нишо не знам... па и зато имав напишано максимум 6 ама можда и помалу... ама сигурно беше над 3 л...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.899
Поени од реакции
11.228
Кој може одвај да издржи бе чоек, тоа е смртоносна доза, труење, ни на детоксикација нема да се спасиш
Bash taka. Baska vo coveckoto telo imashe 5 litri mislam krv se na se. A so ovie 9 litri mame ke mu ebesh na organizmot...

S

StormRage

Гостин
абе јбг... така ми рекое... ама сигурно некој 3-4 ги излокав

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
абе јбг... така ми рекое... ама сигурно некој 3-4 ги излокав
на крај ај да заокружиме на 2 литри :)

а јас најубаво ми е ако испијам 3 чаши е тогаш сум таман, со 4 уште по таман, со 5 најтаман ... е понатаму лошо ми е веќе.
Најмногу имам испиено пред 3-4 години за Нова Година и тоа не знам колку пиев но најлошо што се испомешав без врска, кај се пиело така ееее детски мозок и утре дента леле лошоо уф одвај спиев ноќта се ми се вртеше ептен и утредента искачам пак и си викам леле ке ме зафркаваат што бев пијана, а тие кога почнаа да ми кажуваат мои инциденти од вечерта а јас ништо не памтев оффф али тогаш одма ми текнуваа и така си запамтив више не правам коктели во стомакот.:pipi:

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Дента имав јадено 2 салати само.. Вечерта една другарка ме викна да ме почасти за роденден.. Испив 1 литар црно вино, пола литар розе и 2 лименки пиво.. Додека бев надвор повратив неколку пати, а кога се вратив дома за малце ќе ме однесеа на токсикологија...

Страшно...

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Once upon a time...

си беше еден форумџија од градот под Пелистерските Очи, кој читаше тема на кајганастичниот форум и се присетуваше на младоста... и на вечерите поминати во кафани и во станови, (бар тие што ги запомнил). И така оддеднаш... како гром од ведро небо, низ неговиот памет пројде сликата од ''тајната вечера'' кога тогаш младиот кајганџија слегувајќи по скалите во визбата, се сопна и падна во 120 литарското буре со вино. Завладеа мрак. Тишина.

Неколку саати подоцна тој се разбуди а од виното немаше ниту траг. Иако тогаш со завидно помала килажа од сеа, може да се рече и двојно помалку сепак тој успеа да собере 120 литри од оваа магична супстанција и да преживее. И така сите(бурето, форумџијата и неговиот џигер) си живееа среќно до крајот на животот...

Ете тоа беше, уште една приказна. Се надевам дека завршиме со постирање на такви.
Фала.

Kajgana Shop

На врв Bottom