Ни јас не разбирам како е можно да ги има триста и кусур продавници за хардвер, а некои продаваат и оригинален софтвер, исклучиво Windows, Office и по некој антивирус, а сепак да не се продавало оригинални копии од видео игри.
Во НИКО продаваат оригинални копии од видео игри за компјутер, не сум 100% сигурен, но мислам дека продаваат оригинални копии и од по некоја видео игра за PlayStation 3, Xbox 360 и Nintendo Wii, ама ќе повторам, за оригинални копии од видео игри за конзоли не сум 100% сигурен, а за оригинални копии од видео игри за компјутер сум 100% сигурен и ти гарантирам дека продаваат. Ама продаваат исклучиво постари видео игри, а под тоа се подразбира видео игри кои излегле во продажба пред повеќе од 1 година. По тоа што ми кажаа некои пријатели, НИКО бркаат бизнис така што купуваат постари видео игри кои што никој не ги купил, за да на крајот ги продадат во Македонија по доста ниски и прифатливи цени. А и згора на се, сепак не нарачуваат оригинални копии од видео игри по избор на купувачот, нарачуваат што ќе им текне, а не што јас сакам или што ти сакаш.
А што се однесува до цените на конзолите, во моментов знам само дека Драган од Аеродром
http://www.idc.com.mk/ продава Xbox 360 S конзоли, а како мало потсетување, Xbox 360 S е најнова генерација на Xbox 360 конзоли,
со сопствена меморија со капацитет од 4GB = 17.500 ден.
и со сопствен хард диск со капацитет од 250GB = 21.000 ден.
Е сега, дали ги продава хакнати или не, тоа не знам, но дури и ако ги продава нехакнати, сепак може да ти хакне твоја конзола, доколку сакаш, или ако купиш нехакната конзола од кај него, и нејзе може да ја хакне, за што ќе ти ги собере неверојатни
4.600 ден. по конзола.
А за хакнување на постари Xbox 360 конзоли ќе ти ги собере
1.700 ден. по конзола.
Исто така продава и PlayStation 3 Slim конзоли
со сопствен хард диск со капацитет од 120GB = 20.200 ден.
како и USB модови за истиот, кои што посебно се купуваат и дополнително се плаќаат.
Во други продавници, како на пример во Сони Галерија продавниците на ПанЕвропа
http://www.panevropa.com.mk/, PlayStation 3 Slim го продаваат
со сопствен хард диск со капацитет од 250GB = 22.990 ден.
во повеќе изданија, така што, кај секое издание разликата е во видео игрите кои доаѓаат со конзолата, но цената на сите тие изданија останува иста, без разлика кое издание ќе го купиш, се додека разликата е само во видео игрите кои доаѓаат со конзолата.