Playstation 3

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се запалат циганите коа ќе ти ја земат кутијата од канта :pos2::pos2:

--- надополнето ---

Нема 320, можеш да си купиш ХДД од 320 гб

320 сега излегува со Мув, али највероватно ќе биде со 3.42 фирмвер. Ако е така, не ќе можеш да го Џеилбрејковаш (засега).

luge daj kazete nesto poveke za usb jailbreak,kaj moze da se naraca?go gledav na ebay kosta okolu 40funti.dali ima nekoja poevtina varijanta ili toa e toa?najevtino so najdov isto na ebay e 30 funti so free shiping ama go naracuvas od kina(da ne e nekoe kinesko sranje). ve molam za pomos pozdrav

luge edno prasanje? sakam da naracam ps3 slim 250gb i me interesira dali moze da mu napravam jailbrek ili pak da si naracam 120 ka?
Sony PlayStation 3 Slim (250GB) + God of War III (PS3) yeeeeeeeeee

Што се однесува до игрицата која ти доаѓа со конзолата, купи си ја таа што ти се допаѓа повеќе.
Што се однесува до конзолата, дефинитивно препорачлив ти е PlayStation 3 Slim, по хардверски компоненти и по хардверски перформанси е кристално ист како оригиналниот, или уште попознат како дебелиот (FAT) PlayStation 3.
Но сепак го фалат дека е многу полесен, многу потивок и дека троши многу помалку струја.
Е сега ако си купиш некој постар дебел (FAT) PlayStation 3, најсигурно ќе можеш да си играш игрици и за PlayStation 2 на истиот, додека на PlayStation 3 Slim гарантирано нема да можеш да играш PlayStation 2 игрици.
Што се однесува до хард дискот, слободно можеш да го извадиш хард дискот што ќе ти дојде со конзолата и да си го замениш со друг хард диск. Тоа нема да ти ја поништи гаранцијата за конзолата, бидејќи за да го извадиш и смениш хард дискот треба само да извадиш една мала вратичка од надвор, која е зацврстена со штраф, исто така надворешен, кој не е некоја голема филозофија за да го отштрафиш.

И како што кажа ErT, најновото издание на PlayStation 3 Slim, кое доаѓа со сопствен хард диск со капацитет од 320GB најсигурно доаѓа со firmware верзија 3.42, која што ги блокира PS Jailbreak и PSGroove USB модовите за PlayStation 3.

Исто така, најновото издание на PlayStation 3 Slim во Јапонија излезе во продажба на 29 јули 2010, а во Европа излегува во продажба дури денеска, 15 септември 2010, а во Северна Америка (САД и Канада) излегува во продажба на 19 септември 2010.
Овие кај нас во Македонија не знам од каде увезуваат, бидејќи сме во PAL регион, би требало од Европа да увезуваат, барем за овие од ПанЕвропа знам дека увезуваат од Британија, каде што е седиштето на Сони за Европа и Австралија.
Е сега дали и каде го имаш на лагер, тоа не знам.

Најсигурна инвестиција ти се PlayStation 3 Slim изданијата со хард диск со капацитет од 120GB и со хард диск со капацитет од 250GB, бидејќи доаѓа со постар firmware и има поддршка за PS Jailbreak и PSGroove USB модовите за PlayStation 3.

Сефир, шо играш моментално и како е? Иначе не ризикувај со 24/7 уклучена конзола, поубо да му дајш на драган 3000 денари, отколку да ризикуваш 20 илјади денари :).

Моментално не играм ништо, правам масивен бекап на игри. Инаку луѓе оставале PS3 уклучено 24/7 и по 6-7 месеци да им врти Folding@Home, исто ко компјутерот што не го гасам, нема гајле. Во идинина сигурно ќе си купам џејлбрејк или андроидче некое.

luge edno prasanje? sakam da naracam ps3 slim 250gb i me interesira dali moze da mu napravam jailbrek ili pak da si naracam 120 ka?
Sony PlayStation 3 Slim (250GB) + God of War III (PS3) yeeeeeeeeee

Безбедно е да земеш слим верзија од 120GB или 250GB, под услов никој од продавницата да го нема рчкано. На старо е лесно, можеш да видиш која верзија е пред да го купиш. Под знак прашалник е верзијата од 160GB бидејќи излезе во Америка на 26 август, а во Европа ќе излезе покасно, па можда ќе има 3.42, можда не. 320GB верзијата со Move бандлот сигурно ќе биде 3.42.

Ќе се запалат циганите коа ќе ти ја земат кутијата од канта :pos2::pos2:

Јас на секое парче електроника му ја чувам кутијата, упатствата, дисковите итн. Крева вредност кога ќе го продаваш на старо.

На arenabg почна да вире од Пс3 игри.

Heavy Rain 18 гига

Mafia 2 7 гига

Infamous 7 giga

Отрпилика се до 7 гига, има експузиви и над 20 гига.

Јас на секое парче електроника му ја чувам кутијата, упатствата, дисковите итн. Крева вредност кога ќе го продаваш на старо.

Паметно, и јас исто чувам се и сешто што имам од кутии, упатства, сметки, апсолутно се.
А мајка ми ме гњави одвреме навреме дека ќе земела ќе ги фрлела, бидејќи зафаќале простор за ништо.

А пред 1 година престанав да користам кабелски Интернет и морав да и го вратам кабелскиот модем на кабелската телевизија, бидејќи беше нивни и ми го дадоа на користење.
Во истата кутија во која го спакував ставив се што ми дадоа со модемот: USB кабел, мрежен Ethernet кабел, адаптерот, кабелскиот модем, упатството, дискот со драјвери;
и сето тоа убаво спакувано во истата кутија во која ми ги дадоа сите тие работи речиси 2 години претходно.
Бидејќи приклучокот се водеше на име на мајка ми, таа мораше да го врати кабелскиот модем во кабелската телевизија и да го откаже кабелскиот Интернет.
Кога отишла таму, тие најубаво провериле во кутијата дали им враќаме се што ни дале кога ни го дале кабелскиот модем.
Мајка ми се изненадила кога видела дека овие обрнуваат внимание на се од А до Ш и кога се врати дома, ми вели:

"Бре синко, па ти си знаел што правиш и зошто ги чуваш сите оние тракатанци твои".

Така да, кога ќе си купувате нешто, било што, чувајте се што ви дале со тоа, појма немате кога можеби ќе ви притреба, не само при продажба за да добие на вредност.

На arenabg почна да вире од Пс3 игри.

Heavy Rain 18 гига

Mafia 2 7 гига

Infamous 7 giga

Отрпилика се до 7 гига, има експузиви и над 20 гига.

Не се секирај, веќе 50 комада ми седат на хард :D

Не сум во тек бидејки одамна не сум бил на нет,знаци го хакнаа конецно пс 3 и сега нека ми објасни некој се симинјаат пиратски игри од нет ,се режат ли???

Македонеро има се објаснето во темата Playstation3 конечо пробиен. А исто така:
Dead space exstraction ќе ја има за МУВ :)

Не сум во тек бидејки одамна не сум бил на нет,знаци го хакнаа конецно пс 3 и сега нека ми објасни некој се симинјаат пиратски игри од нет ,се режат ли???

Да хакнат е и може да се игра пиратски игри ама само у хардиск немозе да се снимаат уште а и нема потреба...

Фала за инфото. А колку пари е хакнат пс 3 и колку пари е една игра и кај може да се набави кај нас?

Не се режат, треба да имаш оригинал игра за цела да ја копираш на хард дискот на PS3-ката, или пак од интернет да симнеш игра, па да ја префрлиш на PS3-ката преку FTP.

Да хакнат е и може да се игра пиратски игри ама само у хардиск немозе да се снимаат уште а и нема потреба...

Само у хард диск МОРА да се снимаат, инаку нема друг избор.

Фала за инфото. А колку пари е хакнат пс 3 и колку пари е една игра и кај може да се набави кај нас?

Слим 120ГБ - 20500 со една оригинал игра
Слим 250ГБ - 22900 со една оригинал игра
Цена на оригинал игра - од 13 eвра до 60 евра
Цена на пиратска игра - бесплатно
Цена на хакување - Ако го имаш потребниот уред можеш сам, ако го немаш треба да го набавиш/направиш. Обично готовите решенија чинат околу 40-50 евра.

За све останато тука ти е www.google.com

Прочитав на торентлич на форумот дека некој земал мув бундле и било со 3.40 верзија на фирмвер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom