Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 55: Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари)

Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари

• Вкупно гласачи
    52
Никого не знам надвор од форумов и после 13 години, мал дел имам на социјални мрежи.
И уште пет години да додадеш, ништо нема да ти смени. Од искуство ти кажувам. :D

Со исклучок на @Божино, мојот брат по криминал, со кој знам да пијам пиво некогаш.

Само пази - нема таму политика, нема мистерии, нема теории на заговор... Само убави работи - уметност, игри, спорт, хумор...

Шо убаво, ќе си изнаредат мајки шајки тука и ќе отидат таму на лечење да пејат во хор Кумбаја мај Лорд, Кумбаја.

happy lance bass GIF by The Meredith Vieira Show

Превише ми личи на дигитална Комаја, барем еднаш месечно у Маврово да се гледавте на групњаци.

Sorry Io , ама јако е. :love: Патем, знаете дека имаме Discord канал за Кајгана, нели? Тоа ти е современ mIRC, некој вид.

На почетокот кога прв пат се приклучив на форумов некако ми беше несфатливо зошто повеќето тука се кријат зад аватарите и никнејмовите (ова ти е нешто слично ко Anonymous мислењата на фејсбук, последнава година). Подоцна се навикнав. Си го образложував тоа со safe space, некој вид бабл во кој виртуелните идентитети се она што некои не можат да бидат IRL. Јас на пример, до пред 2-3 години имав 10 линка од социјални мрежи со мои профили во потпис, секој можеше да види кој сум, што сум, како изгледам. И 90% од форумов верувам ме знае. Никогаш не сум се криел ни кој сум, ни што работам, ни што сум по професија... Веројатно еден од најискрените тука на форумов. А не па за името да се секирам некој да не го дознае, зашто и никнејмот ми е прилично објаснувачки. Ама делот со имињата некако се уште ми е необјаснив: што ако го знае некој името на некого? Демек ќе го открие кој е IRL, па ќе пукне бабл-от? Ќе се уништи магијата? Знам дека повеќето сметате дека на тој начин некој ќе ви го открие идентитетот. Ама уште не можам да разберам чуму? Што ќе се случи ако?
Абе Злате, не е работата во криење или оти некој се плаши да не му пукне баблот. Повеќето луѓе едноставно си чуваат приватност. Кога пипуваш под име и презиме, утре тоа може да го прочита шеф, колега или некој роднина, па зошто некој да му ја мисли дали утре ќе го гледаат попреку на работа за некое мислење овде?

Вака со никнејмови се прави муабет чисто за тоа што е напишано, а не кој го напишал, нема етикети според години, професија или статус. Супер е што ти си избрал отворен пристап и тоа си е твоја работа, ама за повеќето форумот е просто вентил каде што сакаат да си прозборат опуштено и одвоено од секојдневниот живот. Тоа е целата филозофија, ништо страшно ни комплицирано.

Никогаш не сум можела да ги сфатам оние што си пишуваат статуси по фејсбук што се public, и ризикуваат плукање по фамилија, и се што е поврзано со нив само заради нивниот статус.

Шо убаво, ќе си изнаредат мајки шајки тука и ќе отидат таму на лечење да пејат во хор Кумбаја мај Лорд, Кумбаја.

happy lance bass GIF by The Meredith Vieira Show

Превише ми личи на дигитална Комаја, барем еднаш месечно у Маврово да се гледавте на групњаци.
Одбрано друштво асексуалци сме таму. Не сме по групњаците. :D
Абе Злате, не е работата во криење или оти некој се плаши да не му пукне баблот. Повеќето луѓе едноставно си чуваат приватност. Кога пипуваш под име и презиме, утре тоа може да го прочита шеф, колега или некој роднина, па зошто некој да му ја мисли дали утре ќе го гледаат попреку на работа за некое мислење овде?

Вака со никнејмови се прави муабет чисто за тоа што е напишано, а не кој го напишал, нема етикети според години, професија или статус. Супер е што ти си избрал отворен пристап и тоа си е твоја работа, ама за повеќето форумот е просто вентил каде што сакаат да си прозборат опуштено и одвоено од секојдневниот живот. Тоа е целата филозофија, ништо страшно ни комплицирано.

Никогаш не сум можела да ги сфатам оние што си пишуваат статуси по фејсбук што се public, и ризикуваат плукање по фамилија, и се што е поврзано со нив само заради нивниот статус.
А тука демек ако не те знаат не можат да ти плукаат фамилија?

Значи горе доле слажамо се скоро сфи дека че и ца су тапа.
Сакамо нормални Македонски имиња, нзс, а нејкемо Румелиски или там што ти ја знам од пред 200-300 године или овија нови дебармаалски сс педигре.

Едн мој пријатељ дете ке си га крсти ск, здравје, Ноа.
Ваљда детето кд ке остаре ке се прекрсти у Ное, и ке си биде оргинал Православно име како дедо Ное :icon_lol: или како Лука.
Хаха.

Еј а иам чуено име Каин.
Па зшто побогу, нели е прф убица.
Братоубиец.
Бог после убистфо му ставија рогови и туј е скроен мит за ѓавола.
Да бесфа наппример Авел и Каин женски, ск цел женски сфет ке најдеше изговор и ке гу оправдуеше зшто сестра си гу убила сестру, место да кани брата на вечера хаха.
Оу тој беше феми тема.

Ново дете, Карсон лета.
Не га тагнују, ке се пронајде сам.
Луд е и има стомак како Џек Николсон.

Претпазливост од што? Да не те откријат дома? Или некој да не ти се заканува? Па и на фејсбук и инстаграм некој може да ти се заканува, па таму не се крие идентитетот.
Автоматски споено мислење:

Само пази - нема таму политика, нема мистерии, нема теории на заговор... Само убави работи - уметност, игри, спорт, хумор...
Кои ви се членови тука и што си зборите?

Значи горе доле слажамо се скоро сфи дека че и ца су тапа.
Сакамо нормални Македонски имиња, нзс, а нејкемо Румелиски или там што ти ја знам од пред 200-300 године или овија нови дебармаалски сс педигре.

Едн мој пријатељ дете ке си га крсти ск, здравје, Ноа.
Ваљда детето кд ке остаре ке се прекрсти у Ное, и ке си биде оргинал Православно име како дедо Ное :icon_lol: или како Лука.
Хаха.

Еј а иам чуено име Каин.
Па зшто побогу, нели е прф убица.
Братоубиец.
Бог после убистфо му ставија рогови и туј е скроен мит за ѓавола.
Да бесфа наппример Авел и Каин женски, ск цел женски сфет ке најдеше изговор и ке гу оправдуеше зшто сестра си гу убила сестру, место да кани брата на вечера хаха.
Оу тој беше феми тема.

Ново дете, Карсон лета.
Не га тагнују, ке се пронајде сам.
Луд е и има стомак како Џек Николсон.
Не се слагам с'с че и ца. Мое право.
И имиња како и све друго еволуирав, не можеш с'к да си гу крстиш ќерку Кита, а било е македонско име или сина Димитрија....Свет се мења, људи пробуев да се борив с'с тој. Кој се држи до традицију, кој златна средина, а некои како твој пријател сасвим забегуев.
Такој да дишете, сакајте си ги деца, ако можете и жену :) и тој е тој.
Иначе поштују за тему, добар покушај.

Не се слагам с'с че и ца. Мое право.
И имиња како и све друго еволуирав, не можеш с'к да си гу крстиш ќерку Кита, а било е македонско име или сина Димитрија....Свет се мења, људи пробуев да се борив с'с тој. Кој се држи до традицију, кој златна средина, а некои како твој пријател сасвим забегуев.
Такој да дишете, сакајте си ги деца, ако можете и жену :) и тој е тој.
Иначе поштују за тему, добар покушај.
Абе да бе Кита, кур на српски.
Кој луд ке си гу крсти керку такој.
:ROFLMAO:

Ne sum lik so kontroverzni stavovi generalno sum mainstream.

Eventualno mojot veke diskutiran fetish mozam da go postavam ko teza:

Vlaknesko megjunozje kaj zenite ne (sekogas) e odlika za nehigiena. Naprotiv vintage momentot se vraka na golema vrata pa duri se odi i na vlaknesti pazuvi kaj zenite (za ova nemam izgradeno stav seuste). Smetam deka neoptovarenosta na zenata so ovie trivijalni raboti ja pravi poslobodna i poseksi i popodlozna na spontan seks.

Back
На врв Bottom