- Член од
- 3 ноември 2024
- Мислења
- 1.286
- Поени од реакции
- 996
Apsolutno se soglasuvam so tebe u odnos na anonimnosta. Eve i jas isprativ nekolku zapoznavanja preku pp so moi licni profili od drustvenite mrezi.Sorry Io , ама јако е.Патем, знаете дека имаме Discord канал за Кајгана, нели? Тоа ти е современ mIRC, некој вид.
На почетокот кога прв пат се приклучив на форумов некако ми беше несфатливо зошто повеќето тука се кријат зад аватарите и никнејмовите (ова ти е нешто слично ко Anonymous мислењата на фејсбук, последнава година). Подоцна се навикнав. Си го образложував тоа со safe space, некој вид бабл во кој виртуелните идентитети се она што некои не можат да бидат IRL. Јас на пример, до пред 2-3 години имав 10 линка од социјални мрежи со мои профили во потпис, секој можеше да види кој сум, што сум, како изгледам. И 90% од форумов верувам ме знае. Никогаш не сум се криел ни кој сум, ни што работам, ни што сум по професија... Веројатно еден од најискрените тука на форумов. А не па за името да се секирам некој да не го дознае, зашто и никнејмот ми е прилично објаснувачки. Ама делот со имињата некако се уште ми е необјаснив: што ако го знае некој името на некого? Демек ќе го открие кој е IRL, па ќе пукне бабл-от? Ќе се уништи магијата? Знам дека повеќето сметате дека на тој начин некој ќе ви го открие идентитетот. Ама уште не можам да разберам чуму? Што ќе се случи ако?
U nasava mala zemja i ovaa izmisljotina od internet, anonimnost e bezveze.
Inace za kajgana znam od nejziniot pocetok, koga imav Dial Up i koga se idese u Internet Kafea. Oduvek e najopusten opst forum.
A sega prvpat doznav za Discord kajgana kanal.
mIRC uste se fura po razni torent trakeri i zaednici. Toa bese dosta anonimno u svoe vreme.
Патем, знаете дека имаме Discord канал за Кајгана, нели? Тоа ти е современ mIRC, некој вид.