Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 55: Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари)

Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари

• Вкупно гласачи
    52
Во разговор со поголема група на колешки на темава беше спомнато и едногласно прифатено од нив дека не постои дечко кој се вика Нино, а да не е фраерче/мангупче.
Идеално име за возач на брза помош.:motorce:

Во разговор со поголема група на колешки на темава беше спомнато и едногласно прифатено од нив дека не постои дечко кој се вика Нино, а да не е фраерче/мангупче.

20180823130543.jpg

Дино е босанско, муслиманско, нагалено од Алдин.

Хари ако не сум грешка е влашко, или српско, не сум сигурен, и тоа нагалено од Харалампие.

Другите сите ми се ОК. Јаков е убаво име, само во странство ќе ви го викаат Џејкоб.
Автоматски споено мислење:

Во мојот крај познавам многумина постари луѓе, сега починати, што се викаа Луке или Лукан (од таму презимето Лукановски), како варијанта на Лука. Не би рекол дека името е увезено од екс Ју државите, овие луѓе се родени многу пред Југославија да постои. Значи и во православието имало Лука/Луке/Лукан.
Не му ја свативте поентата. Денешните Лука дефинитивно не се инспирација од Луке или Лукан, туку увозни.

Антигона, Ангелина, Александра, Анета, Ана, Анастасија, Борка, Благица, Бранка, Билјана, Бисера, Бојана, Весна, Вера, Велика, Васка, Виолета, Гордана, Донка, Даница, Даниела, Драгица, Душица, Димитра, Дијана, Елизабета, Елеонора, Елена, Евгенија, Жаклина, Зорица, Илинка, Ивана, Ирена, Јасмина, Јованка, Јадранка, Јагода, Јана, Калина, Катерина, Ленка, Лидија, Љупка, Љубица, Миријана, Магдалена, Мира, Марија, Марина, Милка, Маја, Мери, Македонка, Моника, Менка, Марика, Наташа, Неда, Нина, Невена, Олга, Оливера, Перса, Рада, Рената, Ратка, Родна, Радмила, Слободанка, Стефанија, Стојанка, Светлана, Силвана, Сања, Славица, Сузана, Симона, Савица, Сандра, Софка, Снежана, Соња, Сунца, Тина, Трпана, Тамара, Тања, Тодорка, Трендафилка, Уранија, Убавка, Фанка, Фросина, Цвета, Христина,

Александар, Андреј, Ангел, Бојан, Бранко, Борис, Благоја, Богдан, Бобан, Владимир, Виктор, Васе, Ване, Горан, Гоце, Ѓорѓи, Даниел, Дејан, Дарко, Драган, Димитар, Дончо, Душан, Жарко, Живко, Зоран, Здравко, Златко Ѕвонко, Игор, Иван, Илија, Јован, Јордан, Јанко, Константин, Кирил, Крсте, Лазар, Љубиша, Љубомир, Милан, Михаил, Марко, Мирко, Мартин, Менде, Мирослав, Миле, Македон, Максим, Никола, Ненад, Огнен, Оливер, Петар, Ристо, Ратко, Стојан, Сандре, Симе, Спасе, Стефан, Тодор, Трпе, Тони, Ташко, Трајан, Филип, Цветко, Христијан,

- се присетив на сите познаници со македонски имиња! :rolleyes:
Океј, феринаф.
Ама дај ск сс тфои нокти и тастатуру.

Бијонсеј, никој нормалан на сфет не ги сака тј тфој медикамент дебело стари копи паста прсти и нокти.
Факт е дека сакамо образложение сс тфои зборови и ништо друго, алоооооо!!!
Најпаметна жено после Дафкову и Дарлинг.

Океј ДенаМ да га прави овој, ке ву опростимо. Ама Ти!?
Најсофистицирана жена на наши простори.
Па у тебе се кл'ну дека ти си женскиот Исус.

mIRC се врати, навистина се врати.
Sorry Io , ама јако е. :love: Патем, знаете дека имаме Discord канал за Кајгана, нели? Тоа ти е современ mIRC, некој вид.
Не ни треба да ми веруваш Злате. Ќе мислев дека нешто не е во ред со тебе ако ми веруваше. :D
На почетокот кога прв пат се приклучив на форумов некако ми беше несфатливо зошто повеќето тука се кријат зад аватарите и никнејмовите (ова ти е нешто слично ко Anonymous мислењата на фејсбук, последнава година). Подоцна се навикнав. Си го образложував тоа со safe space, некој вид бабл во кој виртуелните идентитети се она што некои не можат да бидат IRL. Јас на пример, до пред 2-3 години имав 10 линка од социјални мрежи со мои профили во потпис, секој можеше да види кој сум, што сум, како изгледам. И 90% од форумов верувам ме знае. Никогаш не сум се криел ни кој сум, ни што работам, ни што сум по професија... Веројатно еден од најискрените тука на форумов. А не па за името да се секирам некој да не го дознае, зашто и никнејмот ми е прилично објаснувачки. Ама делот со имињата некако се уште ми е необјаснив: што ако го знае некој името на некого? Демек ќе го открие кој е IRL, па ќе пукне бабл-от? Ќе се уништи магијата? Знам дека повеќето сметате дека на тој начин некој ќе ви го открие идентитетот. Ама уште не можам да разберам чуму? Што ќе се случи ако?

Back
На врв Bottom