Фан Клуб: Интер

Nasle dogovor so Pul za Kurtis, denovive potpisuva za Inter i on. (y)(y)(y)

Sredinata na Inter godinava: Hakan, Barela, Zielinski, Sucic, Stankovic, Kurtis, Mikhitarijan, tuka tehnicki pripaga i Diuf. 8 igraci, na slatki maki ke e Kivu, Hakan i Barela se samo sigurica, ama i te kako imaat super opcii za rotacija, ko nikogas do sega.

Aslani ke bide nogiran, Masolin pretpostavuvam pozajmen nekade, ovoj isto e nov igrac koj dojde letovo od Modena.

Куртис ни е, двор ни е.

Марота и Аусилио пак со кешбек, скенирање фискални и купи на рати склопија тим што на хартија треба да се прошета во Италија, а во Европа да ни се насмевнат фудбалските богови.
Најголемата вистина за годинешниов трансфер рок, секоја чест на Марота и Аусилио, и покрај ненормалните рестрикции на Oaktree успеаа левел ап да напрат на тимот, не ми се верва.

Иначе мене од летово најинтересна ми е трансформацијата во одбраната, oд Ачерби и де Фрај, два класични штопери кои генерално се потпираат на позиционирање и читање на играта, сега ги имаме Стоунс и Павар, играчи поактивни со топка и пореактивни во бранењето.

Интересно ми е пошто мислам дека сите штопери моментално се играчи кои можат да кикснат или да се најдат надвор од позиција, ама се многу покомотни на топка и нудат многу повеќе напред. Истовремено, сите се способни да извадат некојa прејака интервенција при опасност, што мислам дека значи дека Киву ќе игра многу поотворено сезонава од лани, дека ќе се игра високо, со контрола на топката, па ако нешто тргни низбрдо, ќе се надева дека штоперите (и Спенс) ќе можат to track back и да спасуваат ситуација.

Супер е да се проба трансформацијава во сезона каде што сите конкуренти во лигата се во некој (подолг) транзиционен период.

Nasle dogovor so Pul za Kurtis, denovive potpisuva za Inter i on. (y)(y)(y)

Sredinata na Inter godinava: Hakan, Barela, Zielinski, Sucic, Stankovic, Kurtis, Mikhitarijan, tuka tehnicki pripaga i Diuf. 8 igraci, na slatki maki ke e Kivu, Hakan i Barela se samo sigurica, ama i te kako imaat super opcii za rotacija, ko nikogas do sega.

Aslani ke bide nogiran, Masolin pretpostavuvam pozajmen nekade, ovoj isto e nov igrac koj dojde letovo od Modena.
Искрено го неам гледано овој куртис,па прочепкав по нет-ов и гледам слават навивачи на Ливерпул што го увалиле негде, дека бил чемпионшип-левел играч и тн...
Од каде овој хајп и што видоа кај него нашиве само еден Господ личен знае...

Искрено го неам гледано овој куртис,па прочепкав по нет-ов и гледам слават навивачи на Ливерпул што го увалиле негде, дека бил чемпионшип-левел играч и тн...
Ne znam od kaj toa deka slavele ama dobro, pa uste i deka srekni bile sto go uvalile negde mislis gi imaat prajm iniesta i xavi u sredina, pa mozat da si dozvolat da uvaluvaat igraci naokolu.

Inace ne veruvam deka slavele, dete na timot e i izrasnat e vo tie boi, lani 34 nastapi vo ekipata samo vo PL, sezonata koga osvoija 33. Ne veruvak deka slavat, ama ti ke procitas eden sto tresel gluposti, i go mnozus toa so 100 000, i taka generaliziras deka se sobrale na lokalniot plostad i na pravile edna mini feshta.

Ne veruvam ni deka mnogu zhalat, mozda ima nekoi takvi na koi im e krivo sto dete na klubot si odi, ili ne uspeal da se nametne naj naj, nesto u toj stil, ama nemam vpecatok deka im e na hejt lista na liverpul ko sto im bese arnold koj gi poeba i isto, ko dete na timot, si zamina za 0 evra. Od ovoj zimaat dobra para, dobar biznis, so ogled deka sledna godina go gubat za nula. Koga nekoj veke reshava da si odi, toa e toa, ne e svetska klasa igrac, ama ima golem potencijal, dve raboti se bitni tuka, prvo, trenerot na Inter mnogu go sakase u timov, i vtoro, igracot sakasase i insistirase da dojde u Inter, imase ponuda i od Vila ako ne se lazam, i so niv ke imase LS fudbal i garant prvotimski status.

Mislam deka e idealen za toa sto go igra timov, i toa sto Kivu saka da bide igrano na teren od igracite, vremeto ke pokaze sto i kako so nego, u sekoj slucaj nema nekoj golem pritisok, ne e zemen so prefiks na superstar i slicno, i poveke ke ima status na rotacija, a ne zagarantiran prvotimski status, ko sto rekov pogore, 8 igraci iame u sredina sea, a timot koristi 3ca u prv tim.

Ne znam od kaj toa deka slavele ama dobro, pa uste i deka srekni bile sto go uvalile negde mislis gi imaat prajm iniesta i xavi u sredina, pa mozat da si dozvolat da uvaluvaat igraci naokolu.

Inace ne veruvam deka slavele, dete na timot e i izrasnat e vo tie boi, lani 34 nastapi vo ekipata samo vo PL, sezonata koga osvoija 33. Ne veruvak deka slavat, ama ti ke procitas eden sto tresel gluposti, i go mnozus toa so 100 000, i taka generaliziras deka se sobrale na lokalniot plostad i na pravile edna mini feshta.

Ne veruvam ni deka mnogu zhalat, mozda ima nekoi takvi na koi im e krivo sto dete na klubot si odi, ili ne uspeal da se nametne naj naj, nesto u toj stil, ama nemam vpecatok deka im e na hejt lista na liverpul ko sto im bese arnold koj gi poeba i isto, ko dete na timot, si zamina za 0 evra. Od ovoj zimaat dobra para, dobar biznis, so ogled deka sledna godina go gubat za nula. Koga nekoj veke reshava da si odi, toa e toa, ne e svetska klasa igrac, ama ima golem potencijal, dve raboti se bitni tuka, prvo, trenerot na Inter mnogu go sakase u timov, i vtoro, igracot sakasase i insistirase da dojde u Inter, imase ponuda i od Vila ako ne se lazam, i so niv ke imase LS fudbal i garant prvotimski status.

Mislam deka e idealen za toa sto go igra timov, i toa sto Kivu saka da bide igrano na teren od igracite, vremeto ke pokaze sto i kako so nego, u sekoj slucaj nema nekoj golem pritisok, ne e zemen so prefiks na superstar i slicno, i poveke ke ima status na rotacija, a ne zagarantiran prvotimski status, ko sto rekov pogore, 8 igraci iame u sredina sea, a timot koristi 3ca u prv tim.
На фб ми излезе некоја фан страна на српски на Ливерпул.
Имаше може 50 коментари,сите беа у стил дека е подпросечен фудбалер.
Ако ми искочи пак ќе ти пратам линк.
Не викам дека се скроз меродавни ама валда го гледале повеќе ливерпул од мене и тебе и знаат горе доле што зборат.
Се надевам дека грешат...

Кажи еден енглез кој бил флоп во Италија освен Томори и сам ќе си добиеш одговор на хајпот.

Чисто да ти се долови со пример, Ешли Јанг беше прајм Маикон таа полусезона кога дојде во Интер. Дури еден Абрахам, пола играч - пола стап за тресење ореви, во Рома пред да се сјебе беше пали-гаси.

Кажи еден енглез кој бил флоп во Италија освен Томори и сам ќе си добиеш одговор на хајпот.

Чисто да ти се долови со пример, Ешли Јанг беше прајм Маикон таа полусезона кога дојде во Интер. Дури еден Абрахам, пола играч - пола стап за тресење ореви, во Рома пред да се сјебе беше пали-гаси.
Интересна логика,морам да признаам.
Ако тераме по нејзе тогаш Мегваер треба да го капарисаат уште сега за наредна сезона,за оваа е веќе касно :)

Друже МекТоминај беше МВП пред 2 сезони, што играше истиот у Јунајтед?

Која е веројатноста Лаутаро да иде у Барса?? Ептен имаат натегнато да го земат

Не викам дека се скроз меродавни ама валда го гледале повеќе ливерпул од мене и тебе и знаат горе доле што зборат.
A pa dobro ti, najvatrenite navivaci si gi odbral, trgni od nasite balkanski interaski grupi i ke znaes kakov mindset preovladuva tamu.

Ne veruvam deka e takvo raspolozenieto vo Anglija, niti pak deka ima nekoe nezadovolstvo sto si odi, ama prilicno sum ubeden deka ne slavat, ima fudbal u ovoj igrac, toa sto ne uspeal kaj niv nisto ne znaci, a i treba da se definira toa '' ne uspeal ''. Ne e superstar ili da nosi tim na svoj grb, liverpul vlegoa u haos lani si imaat drugi problemi za resavanje.

Која е веројатноста Лаутаро да иде у Барса?? Ептен имаат натегнато да го земат
Pa ednakva na verojatnosta kivu i upravata da se ok so faktot inter da ne e ni u top 3 napad u ligata.

received_1448431540441786.webp

Sky istovo go prenesoa inace. Razbiram barsa da go saka, duri i mnogu bolja opcija e za niv od alvarez, ama probuvaat da zemat nekoj so e so status na nedopriliv igrac kaj nas, veke e legenda na timov, a ide i nakaj statusot na zaneti, brka status na vtor strelec u istorija a ako tera tuka do kaj 36, moze i prv da e.

Ako u nekoe ludo scenario go davaat ke im ja zapalat 100 milionskata investicija na oaktree u trening centarot, ne treba ova ni da se diskutira od 100 aspekti, i 200 pati poslabi ke sme i ko so rekov, i kapiten i legenda e, moralot u ekipata i fan bazata ke e dlaboko u minus ako si ide.

Нема теорија Интер да го пушти Лаутаро (кој патем неќе да си иде) на 2 дена пред почеток на сезона. Буквално подобро да го предадат првенството и да играат со U23 екипата ако тоа го направат.

Тоа само на Балканот.
Инаку генерално никој не слави што си оди, дете на клубот е и добар играч. Последна шанса да се заработи на него.

Едноставно сакаше да си оди. Не сакал да игра под Ираола како што не сакаше да игра под Клоп (читај интензивен фудбал со пресинг). Киву успеал да го убеди и да му вети нешто што очигледно му се допаднало на Џонс па оттука и одлуката за да дојди во Интер.

Во поспора лига како италијанската мислам дека ќе биде одличен.

Околу негативните страни, отсекогаш проблем му беше што премногу ја пимпла топката наместо да подава и некогаш тоа делува фрустрирачки, ама ваљда во поспора лига ќе има повеќе простор
Автоматски споено мислење:

Еве од прилично релевантен лик

Genuinely don’t think Curtis’ exit is anything to do with playing time or salary or respect.

He. Just. Fucking. Hates. Pressing.

He does not enjoy a frantic or transitional playing experience.

He wants time. Touches. Freedom. & no sweat on his brow.

Chivu is giving him that.

Последно уредено:
За Џонс коментарите од фановите на Ливерпул се поделени. Со оглед на тоа дека беше единствена и голема желба за средниот ред уште од минатата сезона, верувам дека имаат направено добра проценка. За играч кој има уште една год од договор, за италијански услови ова е солидна сума и треба да биде големо засилување.
Уште Енрике да се замени со играч како Киеза, Фофана, Диаби а зошто да не и Леао... Баш таков играч недостига во тимот.

Stankovic mozno e da bide pozajmen u Torino radi guzvata u sredina, 8 igraci, Kivu baral 7 da ima sto sekako e dovolno. Toa sto e problem e sto on e edinstven cija prirodna pozicija e kaj sto igra hakan, toa sto e drug problem e da mu ebam majka da mikhitarijan, namesto da imas mlad igrac u tim seuste ke ti igra kuroglaviot hajlender koj produzi na uste edna godina tuka.

Torino e opcija za Stankovic sea za sea.

Back
На врв Bottom