- Член од
- 3 ноември 2024
- Мислења
- 670
- Поени од реакции
- 531
Можеби Македонија, исто како на Арените.Приметив дека каналите Prva и B92 на А1 се пишани како Prva M и B92 M. Што значи тоа M?
Ги немам тие канали во понуда.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Можеби Македонија, исто како на Арените.Приметив дека каналите Prva и B92 на А1 се пишани како Prva M и B92 M. Што значи тоа M?
Ги немам тие канали во понуда.
Ама не се македонски каналите. Истите се во Србија што ги има само што веројатно кај нас има одреден дел од програмата затемнување бидејќи нема за се право на емитување.Можеби Македонија, исто како на Арените.
Не мислам дека е грешка,мислам дека се македонски верзии на Prva и B92,јас ги имам тие канали и воопшто тоа што се емитува несе совпаѓа со EPG-то што го пишува, наместо серија тие емитуваат реприза од утринската програма во тој период на пример,не сум сигурен ама моја претпоставка е дека тоа се македонски верзии за Македонија, најверојатно за да не се затемнуваат на секое,туку едноставно да биди пополнато времето од програмата кога се емитува нешто што нема авторски права за тука.Ама не се македонски каналите. Истите се во Србија што ги има само што веројатно кај нас има одреден дел од програмата затемнување бидејќи нема за се право на емитување.
Само на Prva и B92 пишува М. На другите Prva канали не пишува така. Нема во логото означено М само А1 го имаат така пишано но ме заинтересира што значи тоа М.
На сајтот на А1 не се пишани така, можеби и е некоја грешка.
Zemi si CI karticka ako davaat na revers, risiverite ovie malite Kaon mislam se, so lan kabel televizinsta kasni koa menjas kanali, pa i kvalitetot ne e toj HD.Ќе треба да земам ресивер од А1 за втор приклучок. Препорака за кој модел, доколку има повеќе. Од кој сте задоволни?
Картичка имам ама многу често не ја чита телевизорот. Дојдоа од А1 дечките и проблемот го наоѓаат во моделот на тв. Самсунг е, 4К, UltraHD ама ете тоа му била мана, пи нивното искуство. На повеќе места, истиот проблем, па препорака е ресивер. Во салон кога прашав, баш тоа дали ќе треба лан кабел, интернет до него, ми одговорија дека само коаксијалниот кабел се приклучува на него, ништо друго.Zemi si CI karticka ako davaat na revers, risiverite ovie malite Kaon mislam se, so lan kabel televizinsta kasni koa menjas kanali, pa i kvalitetot ne e toj HD.
Тоа е кабловска телевизија, и некои викаат дека со коаксијалец е подобра сликата и побрзо реагира кога мењаш канали, нормално ако е директ.Картичка имам ама многу често не ја чита телевизорот. Дојдоа од А1 дечките и проблемот го наоѓаат во моделот на тв. Самсунг е, 4К, UltraHD ама ете тоа му била мана, пи нивното искуство. На повеќе места, истиот проблем, па препорака е ресивер. Во салон кога прашав, баш тоа дали ќе треба лан кабел, интернет до него, ми одговорија дека само коаксијалниот кабел се приклучува на него, ништо друго.
Да, засега е кабелски интернет со кабелска тв. Оптика се најавува за в година.Тоа е кабловска телевизија, и некои викаат дека со коаксијалец е подобра сликата и побрзо реагира кога мењаш канали, нормално ако е директ.
Поради тоа што имаат ТВ пакети заклучени и незаклучени, затоа користат рисивер, за да можат да ти заклучат канали, а рисиверот исто така и конвертира од аналог у дигитал, па некаде у конверзија квалитетот ќе се намали.
Иначе само коаксијалец у ТВ директно и завршена работа, ама тоа од Телекабел.
CI картицата исто има можност за заклучување канали.
Ако немаш оптички интернет и немаш можност за оптички интернет у населбата кајшто живееш ваљда ти ставаат кабелски уз кабелска ТВ?
Ја имам оптички нет и рисивери два за ТВ кои зимаат сигнал од ЛАН кабел и таа конекција не јаде од оптичкиот интернет дома, као засебна си е, а у ТВ идат со HDMI кабел.
Сеедно, 4k UlTra HD само од нет филмови, иначе каналите од А1 ниеден не е баш HD, а тек па 4K.
Imas moznost za IPTV i od A1 mislam deka se vika A1Xplore, prasaj za ovaa alternativa.Да, засега е кабелски интернет со кабелска тв. Оптика се најавува за в година.
За тоа 4К пишав само ради да се знај отприлика моделот на тв, дека е понов и има проблем со читање на картичкатата, знам дека сме далеку за 4К тв искуство со нашите оператори.
4К си гледам на IPTV.
Муабетот ми е да не згрешам при изборот на рисивер, да не ми тупнат некој шо не чини.
Од претходните постови прочитав дека некои членови имаат андроид бокс...па ако можи подетално како го даваат, да не е во некој скап пакет и сл.
На Android box кој го нудат подобра е сликата и може да се користи со Wi Fi не мора да го поврзуваш со кабел за до интернет но мана е ако ти е подалеку рутерот може да варира сликата зависно од сигналот и на моменти да се смали квалитетот на тв каналите па пак да се врати на подобо.Тоа е кабловска телевизија, и некои викаат дека со коаксијалец е подобра сликата и побрзо реагира кога мењаш канали, нормално ако е директ.
Поради тоа што имаат ТВ пакети заклучени и незаклучени, затоа користат рисивер, за да можат да ти заклучат канали, а рисиверот исто така и конвертира од аналог у дигитал, па некаде у конверзија квалитетот ќе се намали.
Иначе само коаксијалец у ТВ директно и завршена работа, ама тоа од Телекабел.
CI картицата исто има можност за заклучување канали.
Ако немаш оптички интернет и немаш можност за оптички интернет у населбата кајшто живееш ваљда ти ставаат кабелски уз кабелска ТВ?
Ја имам оптички нет и рисивери два за ТВ кои зимаат сигнал од ЛАН кабел и таа конекција не јаде од оптичкиот интернет дома, као засебна си е, а у ТВ идат со HDMI кабел. У суштина се стримови, као IPTV.
Сеедно, 4k UlTra HD само од нет филмови, иначе каналите од А1 ниеден не е баш HD, а тек па 4K.
Jas imam.samsung soCa/modul nit kasni ni nosto slikata e odlicna,nema seckajne,.samo na vklucuvajne na Tv ,dago otcita nekoi 5~10sekundi i tolkuКартичка имам ама многу често не ја чита телевизорот. Дојдоа од А1 дечките и проблемот го наоѓаат во моделот на тв. Самсунг е, 4К, UltraHD ама ете тоа му била мана, пи нивното искуство. На повеќе места, истиот проблем, па препорака е ресивер. Во салон кога прашав, баш тоа дали ќе треба лан кабел, интернет до него, ми одговорија дека само коаксијалниот кабел се приклучува на него, ништо друго.
Таков е овој модел, нема баш слот за картичка, туку со него одеше адаптер (додаток)во кој се става картичката и со пинчиња се приклучува во задниот дел од телевизорот.Jas imam.samsung soCa/modul nit kasni ni nosto slikata e odlicna,nema seckajne,.samo na vklucuvajne na Tv ,dago otcita nekoi 5~10sekundi i tolku
I kaj mene e taka ima plasticen dodatok, koj se stava vo tv, pa vo nego Camodul so karticka ....Таков е овој модел, нема баш слот за картичка, туку со него одеше адаптер (додаток)во кој се става картичката и со пинчиња се приклучува во задниот дел од телевизорот.
Затоа прави проблеми со читањето понекогаш. Значи не секогаш, си работи се ок, па ќе затемни сликата и порака Scrambled signal, или Not compatible CI card...па ќе ја прочита и ќе биди ок, или не. То е зафрканцијата и затоа сакам да ставам рисивер.
Е па баш заради него ми рекоа сервисерите дека е проблемот.I kaj mene e taka ima plasticen dodatok, koj se stava vo tv, pa vo nego Camodul so karticka ....