Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга К,

пред скоро успеав и го положив и практичниот дел пред комисија за Lufthansa Ramp Agent, сертификат доживотен, признаат од сите Авиокомпании и Аеродроми. Лично си го сметам како голем успех пособено за странец кој живее странство 7 години, самоук кога е јазик во прашање и странец кој во 7 години го 'заработи' Германскиот пасош со труд, пот и мака. Странец кој ден од својот живот не зеде од државата ништо, странец кој си купи кола без кредит и без лизинг, и странец кој не запира и нема план да запри за понатаму. Одлично е што и работам на Аеродром кој е единствен аеродром во ГЕрманија ( или меѓу единстветните ) каде што работното место се води како државно па и ми плаќаат 150€ eкстра секој месец во пензискиот фонд...

Е сега и покрај сето ова денес беше една од појаките случки. На Аеродромот работам веќе година и пол и прв пат имаше голема фаца како гостин откако сум таму. Мислам иделе и Мерц и Шолц и други политичари, некни беа и министерки ама денес дојде со Чартер и обезбедување близок соработник на Трамп и Венс и бившиот CEO и Ко-Основач на Пејпал Peter Thiel. Го запознав лично, него и неговите 14 гости кои беа со него.....

Имам едно нешто да ти кажам, иако имаат пари колку сакаат и можат да си дозволат што сакаат, овие луѓе се дефитивно за грев...Му фалат оние мали работи (работи кои ние ги сметаме за мали) и се тотално без осет.....

Замисли години нема одмор ни време за фамилијата па мораше да ја довлечка со Чартери и обезбедувања на еден од најскапиотите острови на светот - Островот на милионерите во Германија т.е. Sylt. И тоа на 24 саати. Не дека сака, туку за да бидат заедно демек.

И што се случи? Требаше да полетаат во 2.30, Паркинг позицијата спремна, PPR исто, FOD направено...идат скоро во 16 оти господинот бил многу под стрес ид времето со фамилија и сакал сам и побрзо да си замини..... дечињата со него и внуци што и да беа разочарани до немај каде... Имал стрес од фамилијата негова оти бил со нив..ејјјј

Да ти се мочам и во пари и во се.....

Имав една колешка која веруваше дека авионите паѓале оти се судриле кога еден од нив поминал на црвено, т.е. дека горе на небото имало семафори. Еве доказ дека може била во право, гледаш овој пуштал жмигавец кога вртел лево. :pos:

1786384209293.png

Draga pri polna moralna odgovornost tvrdam deka jas za praski ne sum jadenje. Znaci berbat se naprajv, ona ko za makanje.
Dodusa vo moja odbrana bi rekol deka praskite ne bea ko ovie gumenite za salata so rakice da gi mezis tuku najnormalna praska, od onie so imat i vkus i miris i so se jadat direkt nad mijalnik so spored mene e i edinstveniot ispraven nacin za jadenje praski.
Tuku aj da odam da se preslecam ne ke napram loso.

Последно уредено:
Драга,

Каква Русинка ми дојде на работа, ми се чини да ме прати да го бранам Донбаскиот регион, веднаш пеш би тргнал. Иако секако не знам да држан ни кујнски нож кога сечам леб.

Сонував како сум имал секс со пејачката на Kaelan Mikla и уште една што ми е многу убава, ама сум ги откачил насреде секс за да купам дрес од Парма и шал од Рома. Приоритети, што да се прави.

Imam eden prijatel uste od prvifte denovi na teskotijata ovde , pa od togas se zaimavme i preku den se viduvame na pivce, si kazuvame ponekoa sala i taka se ubavo dodeka nasite zeni nemozat da se podnesat od prviot den no za nasa pocit si pravat opst muabet. Pred nekoja nedela pravevme skara kaj nego, dodeka nie ja pecine skarata na terasa so pivce xaxaxa-xixixi zenite vnatre pocnuvaat za site nas bolni temi gradinki, vakcini, i drugi pomracni razgovori, osekam deka nesto ne stima...
Ovaa vika deka ne go vakcinirala deteto protiv krzeli bidejki vakcinata kosta 50€ a mojata veli i jas isto bidejki mazot mi e antivaxer zbori za mene....Mojata zivee po nekoi idei, deka sekoj petok ne jade meso, sekoja sreda mora na crkva da nosi sise zejtin i slicno, da ne zboruvam kolku ikoni imam vo stanot, tipkata go zima nejzinoto dete i mu veli
-- Matejce bidejki e sezona na osite krzeli pceli, koga ke dojde osa okolu tebe vo park ke vikas SOL SOL SOL SOL SOL SOL, i ona ke izbega, jas si vikam dali da se frlam jas od 6ti sprat ili neja da ja frlam nekako ostanav smiren.....
Vcera mi zvoni prijatelot, deteto negovo jadelo lubenica so nekolku balkancinja vo parkot, koga dosle osite tie decinja izbegale a ovoj ostanal i vikal SOL SOL SOL.... zavrsil so 3 ubodi i go nesele na brza pomos bidejki prikvecer nema ovde maticen takov e sistemot....jas molcam mi doaga da propadnam vo zemja prijatelot se smee vika se desava a zena mu .... Vesterka ke i gi izgubam kosite se slusa na spikerot....

Драга,
Младиве луѓе како и што доликува се троа наивни. Особено мажите.
Жени меѓу себе не се поднесуваат, па дури и родени сестри да се.
Исклучоците, само го потврдуваат правилото.

Порано се потсмевав кога на претставувања по емисииве кога ќе кажеа "јас сум тој и тој мајка/татко на 2 деца бла бла". Како да е некое големо достигнување си велев.
Будала сум бил. Каква кариера, какви пичке си материне. Убаво ми рече еден дедо пред некое време. Да се посветиш на детето и семејството ти е најголемиот успех во животот, никаква диплома, магистратура, докторат...
Не постои идеална возраст да станеш родител. Никогаш сум немал предрасуди за како луѓето решиле да си го живеат животот, се' додека не прават нешто што нанесува штета врз другите. Убаво е да проживееш некои работи во животот, но после 30-та да ти биде ист животот како во 20-тите, веќе е себично да не размислуваш да изградиш семејство и да станеш нечиј учител во тајните на животот. Секако, ништо без вистинскиот партнер.
За ништо на светов не би го напуштил "фул тајм парентинг" модот, уживам колку и да немам ни секунда слободна во животот и на моменти ми е ултра тешко.
И во оној период кога мора да сум на работа, мислите ми се дома. Си викам едвај чекам кога ќе дојдам дома да ме пречекаат со радости.
И порано ги знаев текстовите барем на 20-тина детски песни од наше време. И некои понови.
Онаа која ни е апсолутен хит во моментов била ептен позната, но не ја знаев.
Зајче без опавче, изведена од хорот на "Златно славејче", преработка на песничката од Васил Куновски од 1950-тите години.
A real banger!
Ниту еден умор не се нашол да биде доволно голем за да го спречи моментот кога ќе дојдам дома, поврзуваме мобилен на радивцето и ја рокаме "Зајче без опавче".
Скокаме гушнати (он качен на кревет, јас доле) ко оние од Борат, додека не изгубиме воздух, проследено со смеење до засркнување.
Ќе помогне постов да се сеќавам некогаш на овие времиња.

Некад ти доаѓа да се покаеш што си малку поначитан и пообразован зашо едноставно не можеш да го свариш простотилуков во ова неопштество

Back
На врв Bottom