Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кајг,
не можам да ти го опишам чувството да се користи дрвена лажица за лижење/јадење сладолед, сите влакненца на кожата се исправаат, а устата добива моментален грч како некој со шмиргла да го помине јазикот.

1000021394.jpg

...еднаш ќе се зезнам, втор пат си носам со мене пластична лажица од тие убавите големи, мазни и во боја.

1000021397.jpg

... дали тие кои дадоа насока да се користи дрвена рапава неглазирана, необработени струготини лажица пробале да јадат со таква или да се пие сок со картонски сламки!

Последно уредено:
Od 2 nedeli vo MK na odmor sto bev, den ne odmoriv ali bitno eden kup notari, advokati, katastari i kur mi vari i trista gluposti so banki i lugje zavrsiv, epilogot ne e za zhalenje, +1 kukja i stanot uspeav da go sredam kompletno, eden ton pari otidoa ama za arno za ubavo, zosto i dali ke vredi, stvarno ne znam zosto go pravam ova a ne ni ziveam tamu ama ajde, nek se ugode. Na kukjata i se raduvamepten, takva stara so dusha, ke treba uste mnogu arbajten za da pocnam da mislam da ja sreduvam i nea, moite se sekako prezadovolni i povekje od dovolno im e taka da toa me barem raduva.
Bar 1 nedela vo Grcka go tuporiv dobro, prv pat idam na odmor sam, se nadevma posleden pat ke bide ama epten dobro mi legna, dali radi milion obvrski sto me cekaa, dali vekje sum ostarel ama idenje na odmor sam, na plazha so beach bar e the real deal, more, pivo, senka i taka vo svet krug.

Честит Илинден на сите, освен на ликот со тетоважа од Меси на нога и ликот со тетоважа од Че Гевара и Путин на нога. :LOL:

На најголемиот македонски државен празник, Илинден, во Македонија гостуваше Рита Ора. На социјалните мрежи кружи некое клипче во кое таа кажува колку е горда што е од Косово, па решава да им се обрати на сите Албанци во публиката и да им се заблагодари за присуството.

Да бидеме реални, секој има право да си ја сака својата земја најмногу на свет. И јас утре да отидам во Австралија или каде било, со гордост ќе кажувам од каде сум. Но, знаејќи каква чувствителна позадина има нашата држава, илузорно е да се очекува дека вакво нешто на Илинден ќе помине незабележано. Организатори, мора малку повеќе да се потрудите кога се во прашање вакви настани.

Но, вистинската емоција вчера се случи на друго место. Искрено, порано Слаткаристика воопшто не ми беше симпатичен. Но луѓето созреваат, се менуваат и растат. Синоќа, од она што го видов на социјалните мрежи, човекот направил концерт за паметење. Сцена преполна со македонски изведувачи, ечат хитовите на ДНК, се пеат рефрени на Владо Јаневски, а публиката во еден глас пее македонска песна. Некст Тајм, Калиопи, Пајак, девојчето од Х фактор, браво! Целата се наежив гледајќи ги тие снимки!

Македонскиот патриотизам не се купува со светски имиња, туку живее во нашата музика, во нашите корени и во емоцијата што сите не спојува. :oeoeoe:

Се видов со колешка од факс викендот и се зазборевме каква е политкоректноста и цензурата во нашите фирми. Се зачуди дека комплетно сите, заедно со шефови заедно си пцуеме.
Денеска на работа зборевме за какви психопати има т.е. луѓе што ебат кози, офци и друг домашен добиток. Со специфики, прагови на болка и слично. Добро е што женскиот дел од фирмата го немаше.

Ова не би и го споделил.

Последно уредено:
Драга,

таман почнав со пиењето, ко што вика една не толку позната кантри песна, негде е 5 саат, ме замараат со мозочни дејства, т.е. работа. Ете, прав бил Оскар Валјд коа рекол работата е проклетството на пијачката класа.

Back
На врв Bottom