- Член од
- 9 мај 2019
- Мислења
- 197
- Поени од реакции
- 893
Злате, трк кај Читачот на фб!Немој само да ми кажеш дека сега си ја нашол некаде и си ја купил. Се отепав од барање, низ цело Скопје! Им досадив на книжарите по книжарниците...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Злате, трк кај Читачот на фб!Немој само да ми кажеш дека сега си ја нашол некаде и си ја купил. Се отепав од барање, низ цело Скопје! Им досадив на книжарите по книжарниците...

Готово, се договорив веќе.Злате, трк кај Читачот на фб!![]()

И што мислиш ти Злате, дали книгава стварно може да ти влијае на перцепцијата и да му го змени размислувањето на некој кој што има предрасуди?
За што? За Ромите? Па нема таква намена книгата. Класичен кримич е, само раскажувачките техники ја одвојуваат од mainstream жанровската литература. До таму до кај што сум стигнат, еден дел од книгата ми се допаѓа повеќе, друг помалку. Ама не ни очекував да не ми се допадне - сепак Новак е, човеков до сега ме нема разочарано.И што мислиш ти Злате, дали книгава стварно може да ти влијае на перцепцијата и да му го змени размислувањето на некој кој што има предрасуди?
Владимир Јанковски, писателот.Кој го преведувал ова?
Ако смета твоме оцу-Ако му смета на татко ти, а не на твоето срце. Тоа е кога не консултираш турбофолк експерт кога преведуваш. Не мораше ни фала да ми кажат.