Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 51: Законски да се ограничи голотијата во земјава, онлајн и офлајн.)

Океј: Тито, Петар, Џим Кери... кој друг?
И wot! А баш беше оригиналот кул.
Прашај го Ска ако мене не ми веруваш.
Камо среќа него да некој го заменеше, не знаев дека некогаш ќе ми oдмили крипи паста, но ете...

Изгласавме диктатура, кој сака нека честита!
Обои ме изненаден. Ако нешто барем форумот никогаш не потфрла да разочара.
Конзистентноста е преценета ионака, како и самиот брак.

Неверството да биде криминално дело.
Ми се допаѓа сентиментот, но што со разводи кои траат долго, апстиненција?
Ако така, што има да се разведуваме на прво место... што и да е ќе помине.. (rip guy)

Океј, немам проблем со тоа, незрели особи не треба да се нафаќаат на брак. Такви бракови не му требаат на општеството.
Абе сега, незрели не треба да ни се ни во работен однос. Што треба и што мора се многу далеку едно од друго. Да не (пра)бабите и дедовците ни биле нешто особено зрели на 14-15-16 години? Да не мешаме вредности кои не може да се дефинираат како зрелост за брак, впрочем затоа имаме општо прифатени години за кога се влегува во односи, бракови и останати грешки со причина. Се контраш сама со тоа, ако некој не е работоспособен, ако не е пресметлив, ако не е зрел како би ти било фер да го казниш? Ако било тоа проблем, не требало да се дозволи да се влезе во таков правен однос на прво место.

И... што со љубовта, праша како непоправлив романтичар?
Не мислиш дека некои луѓе се наоѓаат малку подоцна понекогаш како вистинските еден за друг?

некако луѓето почнуваат помалку сериозно да го сфаќаат бракот, бидејќи секогаш има некој друг, некој/а поубав/а, побогат/а, поинтересен/а, комплетно занемарувајќи го семејството како колатерална штета и хаосот и повредувањето што им го принесуваат на нивните најблиски.
Се зезам.. сега озбилно..
Варањето во повеќе од пола случаи е последица (а не причина) на нефункционален брак/врска!

Мислам има и хронични неверници, далеку од тоа.. што само гледаат да се поебат..
Ама сепак мислам дека повеќето се последица на нешто што затаило во бракот/врската..
Птицата во потпис има: Подобро кошмарен крај, отколку кошмар без крај...
Ниту едно лесно дело нема да промени кај човек да не тргне кај што тргнал.

Ќе те осудат за тоа, после иди извади бугарски да те видам...

Па некоја паметна ќе каже и ретроактивно да важи... ќе опростуваме пола на тој што признава?

Што ако сум бил пијан и не се сеќавам кога @DenaM ми шепнала дека е заљубена во @Red John?

IMG_2946.jpeg

Да не ја комплицираме дополнително љубовта, веќе е доволно комплицирана.

Не.

Не.

И wot! А баш беше оригиналот кул.
Прашај го Ска ако мене не ми веруваш.
Камо среќа него да некој го заменеше, не знаев дека некогаш ќе ми oдмили крипи паста, но ете...

Обои ме изненаден. Ако нешто барем форумот никогаш не потфрла да разочара.
Конзистентноста е преценета ионака, како и самиот брак.

Ми се допаѓа сентиментот, но што со разводи кои траат долго, апстиненција?
Ако така, што има да се разведуваме на прво место... што и да е ќе помине.. (rip guy)

Абе сега, незрели не треба да ни се ни во работен однос. Што треба и што мора се многу далеку едно од друго. Да не (пра)бабите и дедовците ни биле нешто особено зрели на 14-15-16 години? Да не мешаме вредности кои не може да се дефинираат како зрелост за брак, впрочем затоа имаме општо прифатени години за кога се влегува во односи, бракови и останати грешки со причина. Се контраш сама со тоа, ако некој не е работоспособен, ако не е пресметлив, ако не е зрел како би ти било фер да го казниш? Ако било тоа проблем, не требало да се дозволи да се влезе во таков правен однос на прво место.

Не мислиш дека некои луѓе се наоѓаат малку подоцна понекогаш како вистинските еден за друг?

Птицата во потпис има: Подобро кошмарен крај, отколку кошмар без крај...
Ниту едно лесно дело нема да промени кај човек да не тргне кај што тргнал.

Ќе те осудат за тоа, после иди извади бугарски да те видам...

Па некоја паметна ќе каже и ретроактивно да важи... ќе опростуваме пола на тој што признава?

Што ако сум бил пијан и не се сеќавам кога @DenaM ми шепнала дека е заљубена во @Red John?

Прегледај го приврзокот 484270

Да не ја комплицираме дополнително љубовта, веќе е доволно комплицирана.

Не.

Не.
А кога го нема Сусаро.. тогаш @wot е задолжен да не замисли сите...
Форумска класика...

П.С. потписот не е за џабе! Имав работа со психо... што можеби е и полошо него ли само неверница :cautious:
whatever...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не е поврзано со тој проблем на малку бракови.
Но може да биде отежнување на последиците од разводите од неверство. Со тоа што неверниот/та ќе плати многу поголема казна и ќе трпи поголеми последици, ќе се предомисли пред да се одлучи на такво нешто и веќе ќе работи на средување на проблемите во бракот, или прво потегнување кон разводна постапка, пред да изврши неверство.
Ама во нефункционални врски/бракови, обично први на удар се емоциите. Во тој случај лесно може да дојде до емоционално неверство. Како ќе се докаже тоа? Емоционалното неверство е потешко од физичкото.

Ама во нефункционални врски/бракови, обично први на удар се емоциите. Во тој случај лесно може да дојде до емоционално неверство. Како ќе се докаже тоа? Емоционалното неверство е потешко од физичкото.
И ти ли сине Бруте..? По стапките на @bijons .. ќе класифицираме неверства :rolleyes:
Што ви е вам докторките ?!?

Каде е љубовта и почитта кон сопружникот кога се изневерува?

Романтично, се нашле подоцна во животот
1000013427.jpg

... која љубов, заљубеност жити се, тие се немаа ниту сретнато, ниту видено, апсослутно не се пример за љубов, па дури ниту платонска, делови на тело ако се гледаат не значи дека се познаваат, а најмалку тука има љубов! оф мори мајко, примеров :facepalm:

И ти ли сине Бруте..? По стапките на @bijons .. ќе класифицираме неверства :rolleyes:
Што ви е вам докторките ?!?
Што има проблем во моето мислење? :confused:

емоционалното неверство не е неверство?
Автоматски споено мислење:

Каде е љубовта и почитта кон сопружникот кога се изневерува?

Романтично, се нашле подоцна во животот
Прегледај го приврзокот 484271
Аха, ептен романтично…глеај го како е на штрек :D

Што има проблем во моето мислење? :confused:

емоционалното неверство не е неверство?
Автоматски споено мислење:

Аха, ептен романтично…глеај го како е на штрек :D
Апсолутно е! Ама на толку тенок лед сме... па што би те спречило утре да ме тужиш оти сум ја сонувал Ен Хатавеј додека сме у брак?

...сигурно не си го видела филмот или не си го разбрала со кој повод емотивно двајцата отишле во Вегас независно еден од друг, токму емоциите биле промотори да се заврши во кревет и венчален прстен од хартија, таа со вереник кој ја напуштил... итн!

Апсолутно е! Ама на толку тенок лед сме... па што би те спречило утре да ме тужиш оти сум ја сонувал Ен Хатавеј додека сме у брак?
Епа затоа сум јас против и прашувам како би се докажало тоа.

Е тука го ебавме ежот.
Ионака не ни е светло на тема демографија, уште една закана со смртна казна и никој више нит ќе се жени, ни мажи, а деца ќе си купуваат од автомат. Или ливадарки, па куд пукло да пукло.
Мој предлог напротив, е*ете се размножувајте се. Ќе дојде време кога тоа ќе ви биде мислена именка ;)
Чекај сега. Демографијата ќе оди во нагорна линија ако сопружниците се изневеруваат меѓу себе?:cautious: Па до сега требаше да имаме демогравска ренесанса,пошто во денешно време има повеќе неверства него порано.

Последно уредено:
Жената треба да е казнета во секоја варијанта; и во случај да е самата фатена во курвање, и во случај да навела домаќин човек да застрани од сопствениот брак.

Нема курвање без женски изим.

Жената треба да е казнета во секоја варијанта; и во случај да е самата фатена во курвање, и во случај да навела домаќин човек да застрани од сопствениот брак.

Нема курвање без женски изим.
А мажот?

Back
На врв Bottom